אחרי שעשו שרירים וסירבו לחתום על שעוני נוכחות, התקפלו אתמול רופאי ה"מרד" ונעתרו לצו שהוציא להם אתמול בית הדין לעבודה בתל-אביב.
הצו מורה להם להחתים שעון נוכחות, כפי שהם מחויבים לעשות על-פי ההסכם הקיבוצי שהם עצמם הכריזו שאינם מכירים בו.
הרופאים הסוררים עובדים בעיקר בבתי החולים השייכים לשירותי בריאות כללית. הנהלת הקופה הודיעה בתחילת השבוע כי תנכה 20% משכר הרופאים המחרימים. אלו מנגד, הגיבו בזעם אך המשיכו בעבודתם.
אלא שאתמול הודיעו ועדי הרופאים של בתי החולים בילינסון, מאיר, השרון ושניידר כי יכבדו את הצו שהוציא בית הדין.
עוד קודם קיבל בית הדין את עמדת המדינה ושירותי בריאות כללית, ולפיה מחויבים הרופאים להחתים שעון נוכחות, אף שהוועדים בבתי החולים הורו להם אחרת. "לנוכח ההסכם הקיבוצי שנחתם לאחר שביתה ממושכת", קבע נשיא בית הדין מיכאל שפיצר, "הם מחויבים לכך".
בהמשך פסק הדין נקט השופט שפיצר לשון חריפה יותר כלפי אותם רופאים מורדים. "הרופאים אינם יכולים לעשות דין עצמי באי חתימה על דיווח נוכחות באמצעים טכנולוגיים ובאותה עת לפנות לבית הדין שיבטל את ההוראה בהסכם הקיבוצי שמורה להם לעשות כן. לא ניתן להשלים עם מצב שבו ועדי רופאים פועלים במאורגן ובריש גלי להפרה של הוראה מפורשת בהסכם קיבוצי תקף. התנהלות שכזו מהווה חתירה תחת ההסכם הקיבוצי, ופגיעה של ממש בארגון היציג עצמו".
יאבקו בדרכים אחרות
עם קבלת פסק הדין הודיעו הרופאים כי יכבדו כל החלטה של בית הדין לעבודה, כלשונם, אך הבהירו כי הם נערכים להמשך המאבק בדרכים אחרות.
בעקבות הודעת הרופאים, החליטה הנהלת שירותי בריאות כללית להשיב למאות הרופאים שלא החתימו כרטיס בפברואר 20% מהשכר שניכתה.
נזכיר כי הרופאים המוחים אינם מכירים בייצוגה של ההסתדרות הרפואית כמוסכמת לנהל בשמם משא ומתן על תנאי עבודתם. על הקרקע הזאת הוקם ארגון ארב"ל (ארגון רופאי בתי החולים) כאופוזיציה להסתדרות הרפואית.