זמן לא רב לאחר פטירתו של מייסד ומנכ"ל חברת אפל, סטיב ג'ובס, נאלצה חברת הענק להתמודד עם משבר נוסף – משבר פוקסון – שחשיפתו הובילה לביקורת חריפה מבית ומחוץ. ענקית המחשבים מתמודדת בימים אלו עם ביקורת עולמית חריפה בעקבות חשיפת תנאי העבודה במפעל פוקסון שבסין. תנאי עבודה מחפירים שהובילו עובדים לכדי התאבדות, פציעות מרובות במקום העבודה ותחושת חוסר אונים בקרב העובדים נוכח תנאי עבודה קשים מנשוא. הנהלת החברה הודיעה כי תשלח מבקר חיצוני לבדוק את תנאי העסקתם ובנוסף הודיעה ההנהלה כי היא תעלה את המשכורות במפעל בשיעור של 16%-25%.
בניגוד לחברות ענק כמו Google ו- Dell, אפל נמנעה מלהיכנס לשיח הפוליטי סביב יצירת מקומות עבודה לאזרחים אמריקאים בזמן המשבר הכלכלי ועל כן היא הייתה חשופה לביקורת קשה על האסטרטגיה הניהולית שלה שכללה ייצוא עבודה לסין.
אולם השבוע, יש האומרים בהשפעת הלחצים התקשורתיים, פרסמה אפל דו"ח לפיו החברה מעסיקה 47,000 עובדים ועוד כ-257,000 עובדים אמריקאים מועסקים בזכותה בחברות כבלניות וספקיות שירותים למיניהן כמו UPS או Fedex.
מחקר שערכה לשכת הכלכלה הראשית של ארה"ב עולה כי אפל ייצרה 304,000 משרות (באופן ישיר או עקיף) ומחקר נוסף שנערך על ידי חברת TechNet מגלה שמערכת ה- iOS (מערכת ההפעלה הביתית מבית אפל המשמשת את מוצרי החברה, כגון iPod, iPad, iPhone, Apple TV) מייצרת 210,000 משרות.
כיום מחזירה אפל מלחמה בעודה מוכיחה לציבור המבקרים מבית (לציבור האמריקאי) כי היא מייצרת 514,000 משרות על אדמת ארה"ב. בנוסף, מדגישה הנהלת אפל כי מרכזי התמיכה, ה-Call-Centers שלה, ממוקמים בארה"ב למרות שזה מייקר את האחזקה בשיעור של כ-200% מאחזקת Call Center במדינות בהן שכר העבודה זול יותר.
בניסיון להעלות את תדמיתה כמעסיקה הוגנת, הצטרפה אפל כחברה לארגון ה-Fair Labor Association – גוף עצמאי שעתיד לבדוק את תנאי העסקה בשרשרת האספקה של אפל מעבר לים. הדוח, עבורו שילמה אפל, צפוי להתפרסם במהלך החודשים הקרובים.