שוק העבודה – לכרישים בלבד

שוק העבודה – לכרישים בלבד

לקראת צאת ספרה החדש, מפרסמת ד"ר ג'ויס ראסל, את רשימת ה'עשה-ואל-תעשה' כדי לשרוד בשוק העבודה העתידי

שיתוף
ניהול משאבי אנוש
ניהול משאבי אנוש

Dr. Joyce E. A. Russell היא מרצה לתחום של פיתוח מנהיגות באוניברסיטת מרילנד ארה"ב, העובדת כפסיכולוגית תעסוקתית מזה 25 שנים. לקראת צאת ספרה החדש בתחום ניהול משאבי אנוש, מפרסמת ראסל את רשימת ה-do's and don'ts לעובדים ששואפים לשרוד בשוק העבודה העתידי.

לדברי ראסל, רכישות, מיזוגים, צמצומים מאסיביים בכוח אדם, הפכית ארגונים רב לאומיים ועוד, יש השפעות עצומות על העתיד התעסוקתי של העובדים. על רקע כל השינויים והתנודות, המאופיינים בעיקר בחוסר יציבות והעדר ודאות, כושר הסתגלות, יכולת למידה גבוהה ועצמאות הן התכונות החשובות ביותר לעובד.

ראסל: "כיום, עובד לא יכול להיאחז בידע או כישרון ספציפי בודד. כדי לשרוד, עליו להיות בעל ידע כללי והבנה רחבה כדי לשמור על רלוונטיות. לשם כך, העובד חייב לסגל כישורי למידה והסתגלות, גמישות מחשבתית ויכולת לקחת סיכונים. עובדים 'מקובעים' לא יצמאו את עצמם במבנה הארגוני המשתנה חדשות לבקרים." ראסל מוסיפה ומציינת כי תכונות אלו נדרשות לא רק מהעובדים אלא גם ממנהלים ואף מהנהלים הבכירים בארגון.

רשימת ה-to do list כוללת:
– הצבת יעדים מקצועיים ברורים תוך אפיון הכישורים הנדרשים לשם השגתם.
– פיתוח הכישורים החברתיים (נט-וורקינג ועבודת צוות) שכן הארגונים הגדולים בונים על פרויקטים המנוהלים בדרך של שיתוף פעולה.
– פיתוח כישורים מקצועיים זולת אלו הנחוצים ישירות לתפקיד הנוכחי.
– השגת משוב וניתוחו: על העובד לבקש ממנהליו משוב מקצועי בכל עת כדי לדעת היכן הוא עומד, מבחינת הארגון, ביחס ליעדים שהוצבו לו, ביחס לעמיתיו וביחס לעובדים בענף.
– השלמת פערי ידע מקצועיים: כדי לשמור על יתרון מקצועי, חייב העובד לדאוג להיות מעודכן בחדשות התחום, בפיתוח טכנולוגי ועוד. לשם כך עליו להיות בתהליך של איסוף, ניתוח ועיבוד מידע חדש באופן תמידי.
– כושר המצאה עצמית: הישרדות בארגון המודרני זהה להישרדות במים, בלב הים. הכריש נמצא כל הזמן בתנועה, כך הוא שורד, כך הוא מתקדם. עובדים רבים יאלצו לבצע הסבות מקצועיות כדי להישאר בארגון ו/או כדי להצטרף לארגון חדש. זה דורש מסוגלות נפשית לבצע שינויים ואורח רוח ללמוד ולהתפתח בתפקיד חדש. זה דורש אומץ לנסות ולהתנסות אבל מי שייקח את הסיכון, מי שיהיה מוכן להתחיל מנקודת ההתחלה, לוותר, להשתנות, להתגמש ולקבל בברכה שינויים – מובטח לו מקום בשוק העבודה העתידי.

 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה