שיתוף

מנהלי משאבי אנוש ממלאים תפקיד מכריע בהפיכת חברות לידידותיות יותר לסביבה.

הנעת יוזמות קיימות והשפעה על תרבות ארגונית התואמת את הפיכת הארגון לירוק, מאפשרים למנהלי משאבי אנוש לעזור להפחית את ההשפעה הסביבתית של החברה.

קידום קיימות באמצעות תרבות ארגונית, מדיניות, הכשרה, הטבות ומדדים, מאפשר למנהלי משאבי אנוש למלא תפקיד מרכזי בהפיכת חברות לידידותיות יותר לסביבה.

צעדים אלו, התורמים למטרות הסביבתיות, מתיישבים עם ערכי העובדים, משפרים את המוניטין של החברה ותומכים בהצלחה ארוכת טווח.

להלן 5 צעדים מרכזיים שמנהלי משאבי אנוש יכולים לנקוט כדי לקדם שיטות ידידותיות לסביבה בארגון:

1 לקדם תרבות ארגונית של קיימות:

מנהלי משאבי אנוש יכולים לשלב אחריות סביבתית בערכי החברה, במדיניות ובפרקטיקות היומיומיות של החברה.

על ידי קידום תרבות של קיימות, משאבי אנוש יכולים לעודד עובדים לאמץ התנהגויות ידידותיות לסביבה בעבודה.

יוזמות כגון תוכניות מיחזור, מדיניות חיסכון באנרגיה והכשרה למודעות לסביבה נקייה, יכולות לעזור לבנות כוח עבודה שמעריך קיימות.

מדו"ח של חברת מקינזי עולה, כי בחברות המטפחות תרבות ארגונית של קיימות יש בדרך כלל יותר מידה גבוהה יותר של מחוברות עובדים, מכיוון שהעובדים מרגישים שהם חלק מארגון מכוון מטרה.

2 יישום מדיניות משאבי אנוש ירוקה:

מדיניות משאבי אנוש ירוקה, כגון עבודה מרחוק, תיעוד ללא נייר ויוזמות לחיסכון באנרגיה, הן צעדים מעשיים המפחיתים את ההשפעה המזיקה לסביבה.

לדוגמה, מנהלי משאבי אנוש יכולים ליישם מדיניות עבודה מרחוק כדי להפחית פליטות הקשורות לנסיעה לעבודה או לעבור לתיעוד דיגיטלי כדי למזער בזבוז נייר.

ממחקר שנערך על ידי הארוורד ביזנס רוויו עולה, כי מדיניות עבודה גמישה יכולה להפחית באופן משמעותי את טביעת הרגל הפחמנית של חברה, תוך שיפור האיזון בין עבודה לחיים אישיים.

בנוסף, מנהלי משאבי אנוש יכולים ליישם שיטות משרד ידידותיות לסביבה, כגון תאורת LED וציוד חסכוני באנרגיה, כדי להפחית עוד יותר את ההשפעה המזיקה לסביבה.

3 לארגן תוכניות הכשרה ומודעות ידידותית לסביבה:

מנהלי משאבי אנוש יכולים לארגן מפגשי הדרכה כדי ליידע את העובדים לגבי שיטות עבודה בנות קיימא במקום העבודה ובבית.

לדוגמה, ניתן לארגן סדנאות בנושא מיחזור, חיסכון באנרגיה והפחתת פסולת כדי לעזור לעובדים להבין את תפקידם בתמיכה בקיימות.

קמפיינים למודעות, כמו אירועי יום כדור הארץ או אתגרים ירוקים, מעודדים את העובדים לאמץ התנהגויות ידידותיות לסביבה.

ממחקר של GreenBiz עולה, כי בחברות שיש להן תוכניות קיימות אקטיביות ניתן לראות שיעורי השתתפות גבוהים יותר של עובדים ביוזמות ירוקות, מה שמתורגם לכוח עבודה מודע יותר לסביבה.

4 להציע לעובדים הטבות מוכוונות קיימות:

מתן הטבות לעובדים התומכות ביוזמות סביבתיות יכול לגרום להבדל גדול. לדוגמה, מנהלי משאבי האנוש יכולים ליזום תמריצים להגעה לעבודה באופניים או תחנות טעינה לרכב חשמלי כדי להפחית את פליטת הפחמן מהנסיעה לעבודה.

חברות מסוימות מציעות גם תוכניות קיזוז פחמן, שבהן העובדים יכולים לתרום לנטיעת עצים או פרויקטים של אנרגיה נקייה כדי לקזז את פליטת זיהום האוויר בנסיעות שלהם.

הטבות אלו יכולות לשפר את שביעות רצון העובדים תוך התאמה לערכים אישיים למטרות ארגוניות, כפי שדווח על ידי החברה לניהול משאבי אנוש (SHRM).

5 לעקוב אחר ההשפעה הסביבתית ולמדוד אותה:

ולבסוף, מעקב אחר מדדי קיימות שהינו חיוני להערכת האפקטיביות של יוזמות ירוקות.

מנהלי משאבי אנוש יכולים לשתף פעולה עם מתקנים וצוותי תפעול כדי לעקוב אחר צריכת אנרגיה, הפחתת פסולת והשתתפות עובדים בתוכניות קיימות.

דיווח שוטף מאפשר לחברה למדוד את השפעתה הסביבתית ולזהות תחומים לשיפור.

הגדרת יעדי קיימות מדידים מאפשרים למנהלי משאבי אנוש לוודא שהארגון מפגין אחריות ושקיפות בכל הקשור למאמצים הסביבתיים, ולטפח מחויבות עמוקה יותר לפרקטיקות ידידותיות לסביבה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה