שיתוף

מהפיכת ניתוח הנתונים והפקת תובנות בניהול משאבי אנוש מודרני, משנה מהותית את האופן שבו מנהלי משאבי אנוש מתייחסים לקבלת החלטות, מחוברות עובדים והצלחה ארגונית.

באמצעות תובנות מבוססות נתונים, אנשי משאבי אנוש יכולים להפסיק להסתמך על פרקטיקות מסורתיות מבוססות אינטואיציה, ובמקום זאת לקבל החלטות אסטרטגיות, אובייקטיביות ומדידות יותר, המשפרות את הפרודוקטיביות, את שימור הכישרונות ואת התרבות הארגונית במקום העבודה.

זאת ועוד, ניתוח הנתונים והפקת תובנות מהם מציעים אמצעי רב עוצמה לייעול הגיוס, הגברת מעורבות העובדים, שיפור ניהול הביצועים ויעילות ארגונית.

מינוף תובנות מבוססות נתונים מאפשר למנהלי משאבי אנוש לקבל החלטות אסטרטגיות יותר, לחזות מגמות עתידיות ולוודא שכוח העבודה של החברה מותאם ליעדיה.

ככל שתחום משאבי אנוש יתפתח, כך צופים שניתוח הנתונים והפקת תובנות מהם יהיה יותר ויותר לאבן יסוד בפרקטיקות משאבי אנוש חדשניות, המניעות הצלחה ארוכת טווח.

להלן 6 דרכים בהן ניתוח הנתונים והפקת תובנות מהם יוצר שיפור משמעותי בניהול משאבי האנוש:

1 קבלת החלטות מושכלת:

ניתוח הנתונים מאפשר למנהלי משאבי אנוש לקבל החלטות מושכלות המגובות בראיות קונקרטיות במקום להסתמך על תחושות בטן.

איסוף וניתוח נתונים על ביצועי עובדים, שיעורי תחלופה, רמות מחוברות ומדדי משאבי אנוש מרכזיים אחרים, מאפשר למנהלים בארגון, ובהם מנהלי משאבי אנוש, לזהות דפוסים, לחזות מגמות ולטפל בבעיות באופן יזום.

ניתוח נתונים על תחלופת עובדים, למשל, יכול לבדוק האם יש דפוס שחוזר על עצמו לגבי סוגי העובדים שעוזבים את החברה, בין אם זה קשור למחלקות, מנהלים או סיבה אחרת.

תובנה זו מאפשרת למנהלי משאבי האנוש לטפל בגורמים השורשיים לתחלופה ולפתח אסטרטגיות שימור ממוקדות.

2 שיפור גיוס ורכישת כישרונות:

גיוס מבוסס נתונים מסייע למנהלי משאבי אנוש לייעל את תהליך הגיוס ולשפר את איכות העובדים.

ניתוח נתוני גיוס עובדים בעבר מאפשר למנהלי משאבי האנוש לאתר את התכונות והכישורים המתאימים בצורה הטובה ביותר לגבי עובדים בעלי ביצועים גבוהים, ולאפשר ליצור תיאורי עבודה טובים יותר, לסנן מועמדים בצורה יעילה יותר ולזהות כישרונות מובילים מהר יותר.

ניתוח תחזיות מאפשר לחזות את הצלחתו הפוטנציאלית של מועמד בחברה על ידי התבוננות בנתונים היסטוריים על ביצועי העובדים.

זה מסייע למשאבי אנוש להימנע מטעויות גיוס יקרות. בנוסף, ניתוח נתונים על סורסינג של  מועמדים יכול להדגיש את הערוצים המוצלחים ביותר למציאת מועמדים מתאימים, תוך אופטימיזציה של אסטרטגיית רכישת הכישרונות של החברה.

3 שיפור המחוברות ושביעות הרצון של העובדים:

נתוני מחוברות עובדים שנאספו באמצעות סקרים, כלי משוב ומדדי ביצועים, מספקים תובנות חשובות ביותר לגבי איך העובדים מרגישים לגבי סביבת העבודה שלהם.

מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש בנתונים אלה כדי למדוד את רמות המחוברות, להבין את הגורמים המניעים שביעות רצון או חוסר שביעות רצון, ולפתח יוזמות מותאמות להגברת המורל והמוטיבציה.

מעקב קבוע אחר נתוני המחוברות מאפשר למנהלי משאבי האנוש גם לזהות סימני אזהרה מוקדמים של התנתקות או שחיקה, מה שמאפשר להם לנקוט בפעולות מתקנות לפני שהבעיות הללו מסלימות לעזיבה או ירידה בתפוקה.

4 ניהול ופיתוח ביצועים:

מחלקות משאבי אנוש משתמשות בנתונים כדי לנטר ולשפר את ביצועי העובדים לאורך זמן.

קבלת הנתונים בזמן אמת לגבי תפוקת עובדים, השגת יעדים ופיתוח מיומנויות, מאפשרת למנהלי משאבי אנוש ליצור תוכניות לשיפור ביצועים המותאמות אישית לכל עובד.

ניתוח הנתונים עוזר גם לזהות עובדים שמוכנים לקידום מקצועי או לתפקידי ניהול בהתבסס על ביצועיהם העקביים, צמיחת הכישורים והתרומות שלהם לארגון.

בנוסף, ניתן לבצע אופטימיזציה של תוכניות הדרכה ופיתוח באמצעות ניתוח נתונים כדי לוודא שהעובדים יקבלו הזדמנויות למידה רלוונטיות ומשפיעות.

5 ניתוח תחזיות לתכנון כוח אדם:

ניתוח תחזיות מבוסס נתונים מאפשר למנהלי משאבי אנוש לחזות את צרכי כוח העבודה, מגמות ואתגרים עתידיים.

ניתוח נתונים היסטוריים על גיוס עובדים, תחלופה וצמיחת עובדים, מאפשר למנהלי משאבי אנוש לצפות טוב יותר את צורכי הכישרונות העתידיים וליצור אסטרטגיות לאיוש תפקידים קריטיים.

ניתוח תחזיות מאפשר למנהלי משאבי האנוש גם לחזות את ההשפעה של שינויים עסקיים על הדינמיקה של כוח העבודה, ומסייע לחברה להקדים את המחסור הפוטנציאלי במיומנויות או עודף כוח אדם.

6 יעילות עלות והקצאת משאבים:

נתוני משאבי אנוש מספקים תובנות לגבי ההיבטים הפיננסיים של ניהול כוח אדם, ומאפשרים למנהלי משאבי אנוש להקצות משאבים בצורה יעילה יותר.

לדוגמה, נתונים על היעדרות, שעות נוספות ותחלופת עובדים יכולים לעזור למשאבי אנוש לזהות תחומים שבהם העלויות גבוהות ולבצע התאמות כדי להפחית הוצאות מיותרות.

זה מאפשר תקצוב טוב יותר של יוזמות משאבי אנוש ומבטיח כי נעשה שימוש במשאבים באופן שממקסם את היתרונות הארגוניים.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה