ניתוח נתונים הקשורים למשאבי אנוש יכול לשנות במידה משמעותית את תכנון כוח האדם בארגון, על ידי מתן תובנות חשובות ואסטרטגיות המבוססות על נתונים.
שילוב ניתוחי משאבי אנוש בתכנון כוח האדם של הארגון משפר את תהליך קבלת ההחלטות האסטרטגי, מבטיח שהארגון מצויד בכישרונות הנכונים, ועוזר להניע את היעילות והפרודוקטיביות.
תובנות המבוססות על ניתוח כזה, יכולות גם לשפר את מידת המחוברות של העובדים ואת הביצועים הארגוניים הכוללים.
מינוף ניתוח הנתונים במשאבי אנוש מאפשר לארגונים לנווט בשוק העבודה המשתנה ללא הרף, בזריזות רבה יותר ובגישה מושכלת יותר בכל הקשור לתכנון כוח האדם בארגון.
להלן 5 דרכים שבהן ניתוח הנתונים של משאבי האנוש מאפשר תכנון יעיל יותר של כוח האדם בחברה:
1 תכנון כוח אדם חזוי:
ניתוח נתוני משאבי אנוש מאפשר לארגונים לחזות את הצרכים העתידיים של כוח העבודה, על סמך נתונים היסטוריים, מגמות ויעדים עסקיים.
ניתוח נתונים על תחלופת עובדים, פרודוקטיביות וגורמים אחרים, מאפשר למנהלי משאבי האנוש לחזות מתי והיכן עלולים לצוץ פערי מיומנויות.
יכולת חיזוי זו מאפשרת למנהלי משאבי האנוש לטפל באופן יזום במחסור בכישרונות, פערי מיומנויות או באבטלה סמויה, ולהבטיח שהמיומנויות הנכונות זמינות בזמן הנכון כדי לעמוד ביעדים האסטרטגיים של הארגון.
2 זיהוי פערי מיומנויות:
ניתוח נתוני משאבי אנוש יכול לאתר פערים במיומנויות וביכולות של כוח העבודה הקיים. על ידי הערכת מיומנויות וכישורי עובדים נוכחיים מול צרכים עתידיים, מנהלי משאבי אנוש יכולים לפתח תוכניות הכשרה ופיתוח מקצועי כדי לגשר על פערים אלו.
גישה פרואקטיבית זו מבטיחה שלארגון יש כוח אדם עם הכישורים הנדרשים, ומפחיתה את ההסתמכות על גיוס חיצוני, שעלול להיות יקר יותר.
3 תכנון שימור עובדים ותכנון יורשים לתפקידים קריטיים ותפקידי ניהול:
ניתוח נתוני משאבי אנוש יכול לסייע בזיהוי סיכונים לקליטה שגויה או בלתי יעילה של עובדים חדשים.
זאת ועוד, ניתוח נתונים לגבי מחוברות עובדים, לגבי ביצועים ולגבי שביעות רצון עובדים, מאפשר למנהלי משאבי אנוש לאתר עובדים הנמצאים בקבוצות סיכון לעזוב.
הודות לתובנה זו, מנהלי משאבי אנוש יכולים לפתח אסטרטגיות שימור עובדים ותוכניות ירושה (לטפח יורשים לבעלי תפקידים קריטיים וניהוליים), כדי להבטיח מעבר חלק כאשר עובדי מפתח עוזבים, ולצמצם את ההשפעה הפוטנציאלית של אובדן כישרונות.
4 גיוס עובדים מבוסס נתונים:
ניתוח נתוני משאבי אנוש יכול לייעל את תהליך גיוס העובדים. ניתוח נתונים הקשורים לגיוס עובדים ולביצועים של העובדים שגוייסו, מאפשר למנהלי משאבי אנוש לקבוע אילו מקורות ושיטות גיוס הם היעילים ביותר.
גישה מונעת נתונים זו מסייעת למנהלי משאבי אנוש להקצות משאבים לערוצי הגיוס המוצלחים ביותר, להפחית את עלויות הגיוס ולשפר את איכות העובדים.
5 גיוון והכלה בכוח העבודה:
ניתוח נתוני משאבי אנוש יכול למלא תפקיד מכריע בקידום גיוון תעסוקתי והכלה. מעקב אחר מדדים הקשורים לגיוון, כגון מגדר, מוצא אתני וגיל, מאפשר למנהלי משאבי האנוש להעריך את האפקטיביות של יוזמות גיוון.
תובנות מונעות נתונים מאפשרות למנהלי משאבי האנוש לזהות תחומים שיש לשפר אותם, להגדיר יעדי גיוון ולעקוב אחר ההתקדמות לקראת יצירת כוח עבודה מכיל ומגוון יותר.