שיתוף

פיתוח מנהיגות תוך התמקדות בהגברת מיומנויות יחסי אנוש טובים הינו חיוני לבניית מנהלים יעילים, שיודעים לשתף פעולה ובעלי אינטליגנציה רגשית בארגון.

התמקדות במיומנויות של יחסי אנוש בעת פיתוח מנהיגות, מאפשרת למנהלי משאבי אנוש לתרום לבניית מנהלים בעלי יכולות מנהיגותיות, אשר מצטיינים לא רק במיומנויות טכניות אלא גם יודעים לטפח קשרים חיוביים, שיתוף פעולה ותרבות ארגונית תומכת.

מיומנויות בתחום יחסי אנוש הופכות חיוניות יותר ויותר בנוף העסקי המורכב, שבו יכולות המנהלים צריכות להשתרע אל מעבר למבנים היררכיים מסורתיים.

מנהלי משאבי אנוש יכולים למלא תפקיד מרכזי בתהליך של טיפוח מנהלים בעלי יכולות מנהיגותיות ויחסי אנוש טובים על ידי יישום אסטרטגיות שמתעדפות ומשפרות את המיומנויות הקריטיות הללו.

להלן 12 דרכים שמאפשרות למנהלי משאבי אנוש להניע פיתוח מיומנויות של מנהלים בנושא יחסי אנוש:

1 הערכת פערי מיומנות נוכחיים:

יש להתחיל בהערכת פערי המיומנויות של צוות הניהול הנוכחי. זה יכול לכלול ביצוע סקרים, הערכות של 360 מעלות או ראיונות אישיים, כדי לזהות תחומים שבהם המנהלים זקוקים לשיפור.

2 תוכניות הכשרה מותאמות אישית:

יש לפתח תוכניות לפיתוח מנהיגות שהן מותאמות אישית למנהל, ומתייחסות ספציפית לפערי המיומנויות שזוהו בכישורים בתחום יחסי אנוש. תוכניות אלו צריכות להיות מותאמות לתרבות הארגונית, לערכי הארגון ולציפיות מהמנהלים בארגון.

3 סדנאות מיומנויות רכות:

יש להציע למנהלים להשתתף בסדנאות ובמפגשי הדרכה המתמקדים באופן ספציפי במיומנויות רכות, כגון הקשבה פעילה, אמפתיה, תקשורת, פתרון קונפליקטים ועבודת צוות. סדנאות אלו צריכות להיות אינטראקטיביות ולספק הזדמנויות למנהלים לתרגל מיומנויות אלו.

4 חונכות ואימון:

יש ליישם תוכניות חונכות ואימון (קואצ'ינג) המשלבות מנהלים זוטרים הנמצאים בהליכי פיתוח עם מנהלים ותיקים המצטיינים במיומנויות של יחסי אנוש. ההדרכה והמשוב של אחד על אחד יכולים להיות חשובים במיוחד לפיתוח מנהיגות.

5 משוב והערכה עצמית:

יש לעודד מנהלים לבקש משוב קבוע מעמיתים ומכפיפים לגבי כישוריהם בתחום יחסי אנוש. גם כלים להערכה עצמית יכולים להיות מועילים למנהלים לצורך שיקוף נקודות החוזק שלהם והתחומים שבהם עליהם להשתפר.

6 מודל לחיקוי על ידי מנהיגים בכירים:

מנהיגים בכירים צריכים להוות דוגמה למיומנויות בנושא יחסי אנוש טובים, ולשמש מודל לחיקוי עבור אחרים.

לצורך כך יכולים מנהלי משאבי אנוש לעודד מנהלים בכירים להשתתף בתוכניות הכשרה ופיתוח, ולדעת להכיר בהישגים של מנהלים המפגינים כישורים יוצאי דופן בנושא יחסי אנוש ולתגמל אותם על כך.

7 קידום גיוון והכלה:

יש להדגיש את החשיבות של הכלה וגיוון בפיתוח מנהיגות. מיומנויות בנשא יחסי אנוש צריכות להתרחב למצב בו הארגון מטפח מקום עבודה מכיל ומגוון שבו מנהלים יכולים לשתף פעולה ביעילות עם אנשים מרקעים שונים ונקודות מבט שונות.

8 תרחישים וסימולציות מהחיים האמיתיים:

יש לשלב תרחישים וסימולציות מהחיים האמיתיים בהכשרת המנהלים. תרגילים אלו מספקים למנהלים הזדמנויות לתרגל מיומנויות של יחסי אנוש, בסביבה מבוקרת לפני יישומם במקום העבודה.

9 מדדי הערכה:

יש לפתח מדדים וכלי הערכה למדידת ההשפעה של מאמצי פיתוח מנהלים בנושא יחסי אנוש. מדדים אלה יכולים לעזור למנהלי משאבי אנוש לאמוד את האפקטיביות של התוכניות שלהם ולבצע שיפורים מונעי נתונים.

10 תרבות למידה מתמשכת:

יש לטפח תרבות ארגונית של למידה מתמשכת בתוך הארגון, שבמסגרתה מנהלים מבינים שפיתוח מיומנויות של יחסי אנוש הוא תהליך מתמשך.

מנהלי משאבי אנוש יכולים לקדם תרבות ארגונית זו באמצעות משאבי למידה, תמיכת עמיתים והכרה בהישגי למידה.

11 אחריות ומעקב אחר התקדמות:

יש להטיל אחריות על מנהלים בכל הנוגע להתפתחותם במיומנויות בנושא יחסי אנוש, על ידי הצבת יעדים ברורים ומעקב אחר ההתקדמות. יש לקיים עם המנהלים שיחות באופן קבוע ולבצע הערכות ביצועים, שכוללות הערכה של מיומנויות אלו.

12 לבצע הערכות של יכולות מנהיגות:

יש לבצע הערכות ליכולות מנהיגותיות הכוללות מדדים של מיומנויות בתחום יחסי אנוש, בעת זיהוי מנהלים בעלי פוטנציאל גבוה בקבלת החלטות.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה