העבודה עם חברות השמה היא לא תמיד קלה, ועם זאת, הכרחית בעידן זה של פער מיומנויות ומחסור בטלנטים.
ככל שנושא רכישת הכישרונות התפתח, כך גברו גם האתגרים בניהול הקשר בין מנהל משאבי האנוש לבין חברות ההשמה.
לפני שמתחילים לעבוד עם חברת השמה, חשוב לבדוק איזו חברת השמה היא המתאימה ביותר לארגון.
הניווט בין חברות ההשמה ובחירת החברות המתאימות ביותר הוא שלב הכרחי עבור מנהלי משאבי אנוש המבקשים לגייס כישרונות מובילים.
להלן 10 פעולות עיקריות שעל מנהלי משאבי אנוש לעשות בעת גיוס עובדים באמצעות חברות השמה, כדי שהגיוס יהיה מוצלח, נכון ויעיל:
1 לקבוע יעדים ברורים:
יש להגדיר בבירור את הצרכים והיעדים של הארגון בכל הקשור לעובדים שיגוייסו. מהם הכישורים, המיומנויות והניסיון החיוניים ביותר לתפקיד אליו מעוניינים לגייס. תיאור תפקיד מוגדר היטב הינו קריטי להצלחת הגיוס.
2 לבחור את חברת ההשמה המתאימה ביותר:
יש לבחור חברת השמה רצינית שמתמחה בתעשייה הרלוונטית ובסוג הכישרונות והמיומנויות שהארגון מחפש. יש לשקול את הרקורד של חברות ההשמה, את הביקורות עליהן, את הלקוחות האחרים שלהן ואת איכות מאגר המועמדים שלהן.
3 לקבוע ציפיות:
יש להבהיר את הציפיות בבירור לחברת ההשמה. זה כולל לוחות זמנים, תהליך הגיוס וכל דרישות או העדפות הספציפיות שיש למנהל משאבי האנוש עבור מועמדים.
4 בניית מערכת יחסים משותפת:
יש ליצור שותפות, כלומר שיתוף פעולה עם חברת ההשמה. תקשורת סדירה היא המפתח לשותפות טובה וחיובית. יש לספק משוב על מועמדים באופן מיידי, ולהיות פתוחים להצעות ולתובנות של חברת ההשמה.
5 להבין את העלויות:
יש להיות מודעים לעלויות הכרוכות בשכירת חברת השמה. זה כולל עמלות, תנאי תשלום וכל הוצאות נוספות. יש לוודא כי אלה מוסכמים ושקופים.
6 לייעל את תהליך הריאיון:
יש לעבוד עם חברת ההשמה כדי לייעל את תהליך ריאיון העבודה, הסינון והבחירה. זה מבטיח חוויה חיובית יותר הן למועמדים והן לצוות הפנימי של משאבי אנוש של הארגון.
7 למנף את המומחיות של חברת ההשמה:
יש לסמוך על המומחיות של חברת ההשמה באיתור ומיון מועמדים. הם יכולים לספק תובנות חשובות לגבי מגמות שוק, מדדי שכר וזמינות מועמדים.
8 לשמור על סודיות:
אם החברה מגייסת עובדים לתפקידים רגישים, יש להדגיש בפני חברת ההשמה את חשיבות הסודיות. יש לוודא שחברת ההשמה פועלת על פי פרוטוקולי פרטיות מחמירים ותקנות הגנת מידע.
9 גיוון תעסוקתי והכלה:
יש לעודד את חברת ההשמה לתת עדיפות לנושא גיוון תעסוקתי והכלה במיקור מועמדים. מאגר כישרונות מגוון מוביל לכוח עבודה מכיל וחדשני יותר.
10 להעריך ביצועים:
יש לבצע הערכות מעת לעת לגבי ביצועי חברת ההשמה. האם היא מספקת מועמדים מספיק איכותיים, האם היא עומדים בלוחות הזמנים וכו. אם לא, יש לדון בשיפורים שיש להטמיע או לשקול אפשרויות אחרות.
בנוסף ל-10 הפעולות הללו, מנהלי משאבי אנוש צריכים גם להישאר מעודכנים לגבי שינויים בדיני העבודה ובפסיקות של בתי הדין לעבודה.
זאת ועוד, יש לטפח מערכת יחסים חיובית ומכבדת עם מועמדים שמגיעים מחברות השמה. חווית המועמד משקפת את המוניטין של הארגון שמגייס. לכן שמירה על מקצועיות וכבוד לאורך כל התהליך היא חיונית.