שיתוף

מנהלי משאבי אנוש רבים ניצבים מול הדילמה: איך לקבוע את חלוקת מספר הימים בין עבודה מהבית לעבודה במשרד.

ממחקרים שערכה חברת המחקרים האמריקאית גאלופ עלה, כי אין מודל מדוייק וקבוע שהעובדים מסכימים לגביו, לגבי היחס המועדף עליהם בין עבודה מרחוק לעבודה מהמשרד.

כתוצאה מכך, הנהלות רבות של ארגונים שמונהג בהם מודל העבודה ההיברידי, מתלבטות לגבי כמה ימי עבודה מהבית יש לקבוע במסגרת המודל, באופן שיושג מספר אופטימלי של ימי עבודה מהבית, באופן שעונה בעת ובעונה אחת גם על צורכי הארגון והנהלת החברה וגם על רצונותיהם של העובדים.

מציאת האיזון הנכון בין מספר ימי העבודה מרחוק לבין מספר ימי העבודה מהמשרד, באופן שהתוצאה תענה על צרכי החברה ויעדיה, ובה בעת תתיישב עם רצונותיהם ושאיפותיהם של העובדים, היא מלאכת מחשבת. זוהי משימה מורכבת הדורשת התחשבות בהרבה מאוד גורמים ואיזון ביניהם.

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לסייע למנהלי משאבי אנוש למצוא את האיזון האופטימלי בין מספר ימי העבודה מהבית של העובדים לבין מספר ימי העבודה מהמשרד, באופן שהתוצאה תענה על צרכי הארגון ויעדיו, ובה בעת תענה על רצונותיהם והעדפותיהם של העובדים.

במילים אחרות, מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש ב-ChatGPT ככלי להשלמת תהליך קבלת ההחלטות שלהם.

עם זאת, עליהם גם להסתמך על המומחיות שלהם, על התרבות הארגונית של החברה על היעדים הארגוניים ועל תחום העיסוק של החברה, כדי לבצע בחירות מושכלות העונות בצורה הטובה ביותר על צרכי החברה והעובדים שלה.

להלן 8 דרכים המאפשרות למנהלי משאבי אנוש להשתמש ב-ChatGPT כדי למצוא את המספר האופטימלי של ימי העבודה מהבית עבור כל חברה על פי תחום העיסוק שלה והצרכים הספציפיים, :

1 ניתוח נתונים וניתוח מגמות:

מנהלי משאבי אנוש יכולים לספק ל-ChatGPT נתונים הקשורים לפרודוקטיביות, שביעות רצון עובדים ותוצאות עסקיות בתקופות של עבודה מרחוק.

הבינה המלאכותית (ChatGPT) יכולה לנתח את הנתונים האלה כדי לזהות דפוסים ומגמות שיכולים להיות בסיס להחלטות לגבי המספר המתאים של ימי העבודה מרחוק.

ניתוח זה יכול לעזור לזהות את ההשפעה של עבודה מרחוק על הפרודוקטיביות, ועל שיתוף הפעולה בין העובדים כמו גם על רווחת העובדים.

2 סקרי עובדים ומשוב:

הבינה המלאכותית באמצעות כלי ה-ChatGPT יכולה לסייע למנהלי משאבי אנוש בתכנון וניהול סקרים כדי להבין מהן בדיוק העדפות עובדים וכדי לקבל משוב לגבי העבודה מרחוק.

ה-ChatGPT יכול לנסח שאלות רלוונטיות ולנתח את התשובות של העובדים כדי להבין את העדפותיהם, צרכיהם, החששות שלהם והאיזון המועדף עליהם בין עבודה מרחוק לעבודה במשרד.

משוב כזה יכול לספק בסיס לקבלת החלטות לגבי המספר הרצוי של ימי העבודה מרחוק.

3 להכניס לתחשיב את סוגי התפקידים והמשימות:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לעזור למנהלי משאבי אנוש להעריך את האופי של התפקידים והמשימות השונים בחברה, ובהתאם לכך לקבוע מהו המספר האופטימלי של ימי עבודה מהבית.

תפקידים מסוימים עשויים להתאים ליותר ימי עבודה מרחוק, בעוד שתפקידים אחרים עשויים לדרוש יותר שיתוף פעולה אישי במשרד עצמו או גישה למשאבים ספציפיים שנמצאים רק במשרד.

אותו דבר לגבי סוג המשימות. הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לספק תובנות לגבי אילו משימות ניתן לבצע ביעילות מרחוק ואילו משימות דורשות יותר אינטראקציה אישית, המנחה את קביעת ימי העבודה המרוחקים.

4 הערכת ביצועי עובדים:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לסייע למנהלי משאבי אנוש בהערכת ביצועים ותרומות של עובדים ספציפיים.

על ידי ניתוח מדדי ביצועים ומשוב ממנהלים ועמיתים, ChatGPT יכול לעזור לזהות עובדים שעומדים בציפיות בעקביות, או אף משיגים בעקביות יעדים מעבר לאלה שהוצבו להם בעקביות, כדי לשכלל זאת בהחלטה לגבי מספר ימי העבודה מרחוק.

מידע זה יכול לתרום להחלטות לגבי הזדמנויות עבודה מרחוק לעובדים בעלי ביצועים גבוהים.

5 זיהוי צורכי שיתוף פעולה בצוות:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לעזור למנהלי משאבי אנוש להעריך את צורכי שיתוף הפעולה של צוותים או מחלקות שונות.

ה-ChatGPT יכול לנתח דפוסי תקשורת, תלות בפרויקט ודרישות זרימת עבודה כדי להבין באיזו מידה שיתוף פעולה אישי פנים אל פנים הינו חיוני.

מידע זה יכול לסייע למנהלי משאבי האנוש בקבלת החלטות לגבי מספר ימי העבודה במשרד, הדרושים לצורך תמיכה בעבודת צוות יעילה.

6 איזון בין צורכי הארגון לבין העדפות העובדים:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לנתח את העדפות העובדים ולשכלל אותן מול שיקולי הארגון הקשורים לעבודה מרחוק.

ה-ChatGPT יכול לזהות נושאים או העדפות נפוצות בקרב העובדים ולעזור למנהלי משאבי אנוש להבין את רמת הגמישות הרצויה על ידי העובדים.

מציאת איזון בין צורכי החברה להעדפות העובדים מאפשרת ל-ChatGPT לסייע בתכנון מדיניות המספקת את שני הצדדים.

7 בנצ'מרק ומגמות בתעשייה:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לספק למנהלי משאבי אנוש גישה לנתונים לגבי מה שנהוג בתעשייה בה פועלת החברה, ולמגמות הקשורות לנוהלי עבודה מרחוק.

ה-ChatGPT יכול להציע למנהל משאביהאנוש תובנות לגבי מה עושות חברות אחרות באותו ענף או בתעשיות דומות, ואיך הן הצליחו לנהל בהצלחה את האיזון בין העבודה מרחוק לעבודה במשרד.

מידע זה יכול לעזור למנהלי משאבי אנוש לקבל החלטות מושכלות המתאימות לסטנדרטים בתעשייה בה פועל הארגון.

8 סימולציות מבוססות תרחישים:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לדמות תרחישים שונים ולספק תחזיות לגבי התוצאות הפוטנציאליות של מדיניות משתנה לגבי עבודה מרחוק.

מנהלי משאבי האנוש יכולים להזין פרמטרים שונים, כמו למשל מספר ימי עבודה מרחוק, ו-ChatGPT יכול ליצור תחזיות לגבי מידת הפרודוקטיביות, שביעות רצון העובדים והתוצאות העסקיות. הדמיות אלו יכולות להנחות תהליכי קבלת החלטות.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה