תחושת בזבוז הזמן שעובדים חשים בעת שהם עומדים בפקקים האינסופיים, והעובדה שדיני העבודה פוטרים את המעסיק מלשלם לעובדים עבור זמן ההגעה לעבודה, גורמים לכך שיותר ויותר עובדים מעדיפים לעבוד יותר ויותר ימים בשבוע מהבית ולחסוך את זמן הנסיעה לעבודה.
החסכון בזמן הנסיעה לעבודה מספק לעובדים יתרונות מוחשיים, לרבות שיפור האיזון בין העבודה לחיים אישיים, הפחתת הלחץ, חיסכון בעלויות, פרודוקטיביות מוגברת והשפעה חיובית על הסביבה.
כתוצאה מכך, כאמור, יותר ויותר עובדים נוטים לאמץ אפשרויות עבודה מהבית ולהעדיף לעבוד בארגונים שתומכים ומקדמים סידורי עבודה גמישים.
להלן 5 סיבות לכך שעובדים מעדיפים לחסוך את זמן הנסיעה לעבודה על ידי עבודה מהבית יותר ימים בשבוע:
1 פחות מתח ועייפות:
הנסיעה לעבודה יכולה להיות מלחיצה ומעייפת, בפרט בשעות של עומס כבד בכבישים (שאלו הן בדרך כלל השעות בהן עובדים נוסעים לעבודה וממנה) או בתחבורה ציבורית צפופה.
החיסכון בזמן הנסיעה לעבודה מהבית מפחית את הלחץ הפיזי והנפשי הקשור בנסיעה לעבודה ומהעבודה הביתה.
כאשר העובדים עובדים מהבית, הם יכולים להתחיל את היום שלהם בלי למהר ולהימנע מתסכול של נסיעות ארוכות. הפחתת הלחץ הזה והחסכון בזמן מובילים לשביעות רצון גדולה יותר בעבודה ולהגברת תחושת הרווחה הכללית.
2 חיסכון בעלויות:
הנסיעה לעבודה גורמת לרוב להוצאות לרבות הוצאות רכב (דלק, פחת וכו), ובמקומות שאין בהם חניה מוסדרת, גם דמי חניה. כאשר הארגון משלם לעובד הוצאות רכב, העלויות הללו חלות על הארגון.
כאשר העובדים עובדים מהבית, מצטמצם מאוד (או מתבטל) הצורך בנסיעה לעבודה. זה מאפשר לעובדים (או לארגון) לחסוך את ההוצאות הללו.
3 פרודוקטיביות מוגברת:
כאשר עובדים עובדים מהבית, הם יכולים להשתמש בזמן שנחסך בנסיעה לעבודה, כדי להיות פרודוקטיביים יותר.
הם יכולים להתחיל לעבוד מוקדם יותר, להימנע מהפרעות בשל עיכובים הנובעים מעמידה בפקקים, ולהקדיש יותר זמן להתמקדות במשימות. פרודוקטיביות מוגברת זו יכולה להוביל לתחושת הישג וסיפוק בעבודתם.
4 השפעה סביבתית:
לעבודה מרחוק ולהפחתת הנסיעה לעבודה יש השלכות סביבתיות חיוביות. החיסכון בזמן הנסיעה מאפשר לעובדים לתרום להפחתת עומסי התנועה ולהפחתת פליטת הפחמן מהתחבורה.
תודעה סביבתית זו יכולה ליישר קו עם ערכי העובדים ולשפר את הקשר שלהם לארגונים שמעדיפים קיימות ואחריות סביבתית.
5 איזון בין עבודה לחיים אישיים:
ביטול הנסיעה היומית לעבודה ומהעבודה בחזרה הביתה או צמצומה במידה משמעותית, מאפשרים לעובדים להחזיר לעצמם זמן יקר שיכול לשמש לפעילויות אישיות, למחויבויות משפחתיות או לטיפול עצמי.
כאשר העובדים עובדים מהבית, יש להם יותר גמישות ושליטה על לוח הזמנים שלהם, מה שמוביל לשיפור האיזון בין העבודה לחיים אישיים.
לאור כל זאת, האפשרות לחסוך בזמן הנסיעה יכולה להשפיע במידה משמעותית על העדפתם של העובדים לעבוד בארגון שמאפשר להם לעבוד מהבית יותר ימים בשבוע.
ההנחה שאחת הסיבות המרכזיות לכך שעובדים מעדיפים לעבוד מהבית יותר ימים בשבוע, היא הרצון לחסוך את זמן הנסיעה לעבודה, מגובה כעת גם במחקרים.
חוקרים של חברת המחקרים האמריקאית גאלופ טוענים, כי מהמחקרים שלהם עולה שהסיבה המרכזית לכך שיותר ויותר עובדים רוצים לעבוד יותר ימים בשבוע מהבית היא שהם לא אוהבים את הנסיעה לעבודה.
ממחקר שביצעה גאלופ לאחרונה עולה, כי במקומות עבודה שמאפשרים לעובדים לעבוד מהבית בין יומיים לשלושה ימים בשבוע נרשמה עלייה ביעילות ובמידת המחוברות של העובדים.
מנגד, עולה מהמחקר, כי במקומות עבודה בהם העובדים נאלצים לעבוד מהמשרד חמישה ימים בשבוע, נמדדה מידת מחוברות נמוכה יותר.
החוקרים של גאלופ מציינים, כי בשנת 2019 דיווחה לשכת מפקד האוכלוסין האמריקאית כי הנסיעה הממוצעת בכיוון אחד לעבודה היתה 27.6 דקות.
זמן נסיעה זה מהווה 230 שעות בשנה (נסיעה לעבודה ומהעבודה הביתה), והינו שווה ערך לכמעט 29 ימי עבודה בני שמונה שעות.
כאמור, המעסיקים לא כוללים את הזמן שהעובדים מבלים בפקקים במספר שעות העבודה שהעובדים מקבלים עבורן שכר.
לכן, זמני נסיעה ממושכים מצמצמים את שעות הפנאי של העובדים וגם את שעות העבודה שלהם.
מהמחקר של גאלופ עולה, כי שביעות הרצון של העובדים ממספר שעות הפנאי שלהם יורדת במידה משמעותית ככל שזמן הנסיעה שלהם עולה.
זאת ועוד, זמני נסיעה ממושכים קשורים גם ליתר לחץ דם, מתח, כעס, נוקשות של הצוואר, עייפות, כאבי גב תחתון והשמנה.
המחקר של גאלופ מצא, כי נסיעה של 45 דקות או יותר קשורה לרווחה כללית ירודה יותר, למצב רוח יומיומי רע ולבריאות לקויה.
אשתקד גילה המחקר של גאלופ כי נסיעות בנות 30 דקות בלבד, קשורות לתחושות של לחץ וכעס גבוהות יותר.
האפשרות לעבוד מהבית, שביטלה את בזבוז הזמן בעת הנסיעה לעבודה, הביאה עובדים רבים להבנה שבזבוז הזמן בפקקים אינו הכרחי.
עם זאת, מהמחקר של גאלופ עולה, כי גם בתפקידים שניתן לבצע מהבית, השילוב של עבודה מהבית ומהמשרד עובד טוב, בעיקר בתפקידים שדורשים שיתוף פעולה וסיעור מוחות.