שיתוף

עידוד היצירתיות של העובדים יכול לסייע לארגון רבות לרשום צמיחה מתמדת ושיפור ניכר בתוצאות העסקיות, ובמקביל גם לסייע לעובדים לחוש מוערכים יותר ולהיות מאושרים בעבודתם.

המשמעות בפועל של יצירתיות של עובד היא האפשרות שיש לו לבצע את תפקידו מתוך נקודת מבט מקורית ולמעשה בדרכים שונות מהדרכים המקובלות והשגרתיות.

כתוצאה מכך העובד יכול להעלות רעיונות חדשים, למצוא פתרונות משופרים לבעיות ולנסות כיוונים חדשים שהמתחרים לא חשבו עליהם.

אחד היתרונות הבולטים של יצירתיות של עובדים טמון בכך שהיא מאפשרת ליצור חדשנות. ככל שהעובדים יהיו יצירתיים יותר, כך הם יפתחו יותר רעיונות חדשניים.

אין ספק שלא כל רעיון יכול להיות מבריק, וגם אם הוא מצויין, תמיד יכול להיות רעיון טוב ממנו. יתרה מכך, לא כל היוזמות היצירתיות יסתיימו בהצלחה. חלקן יכשלו.

עם זאת, ככל שיועלו יותר רעיונות חדשניים, כך יש סיכוי גבוה יותר שיהיו יותר רעיונות מצויינים שיוכלו להועיל מאוד לארגון.

יתרה מכך, ככל שהארגון מעודד יותר יצירתיות בקרב העובדים, כך פתרון בעיות תוך כדי ביצוע המשימות, יהיה פשוט וקל יותר, והעובדים יהיו בעלי מוטיבציה גבוהה יותר לשתף פעולה ולעבוד יחד על פתרון הבעיות.

ממחקרים שבוצעו בעולם עולה, כי בארגונים שמטפחים יצירתיות אצל העובדים ומעודדים אותם לנקוט יוזמות יצירתיות, שיעורי התחלופה נמוכים הרבה יותר מאשר בארגונים בהם היצירתיות מדוכאת והעובדים נאלצים לבצע כל משימה על פי תכתיבים, בלי יכולת להמציא דברים חדשים.

זאת ועוד, מיתוג המעסיק של ארגונים שמעודדים יצירתיות הוא טוב הרבה יותר מאשר מיתוג מעסיק של ארגונים שמדכאים יצירתיות ושמים דגש רק על פרודוקטיביות.

עידוד היצירתיות והחדשנות והגברתן דורשים גישה מקיפה הכוללת כמה זוויות.

להלן 7 צעדים שמעודדים יצירתיות אצל העובדים:

1 יצירת תרבות ארגונית המעודדת של חדשנות:

על הארגון לבסס תרבות ארגונית שמעריכה חדשנות, יצירתיות ויוזמות לניסויים. תרבות ארגונית כזאת צריכה לעודד את העובדים לקחת סיכונים, בלי להעניש אותם אם היוזמה נכשלת, ולתגמל עובדים על לקיחת יוזמה וחשיבה מחוץ לקופסה.

2 טיפוח סביבת עבודה פתוחה ושיתופית:

עידוד שיתוף פעולה בין העובדים ועבודת צוות יכול לעזור מאוד ליצירת רעיונות חדשים ולעודד חדשנות. סביבת עבודה פתוחה שבה העובדים מרגישים בנוח לשתף את הרעיונות והדעות שלהם יכולה גם להוביל להגברת היצירתיות.

3 השקעה בפיתוח והכשרה של העובדים:

מתן הזדמנויות הכשרה ופיתוח לעובדים יכול לעזור להם לרכוש מיומנויות וידע, שיכולים להוביל לחשיבה חדשנית יותר.

4 לספק לעובדים משאבים וכלים שיעודדו יצירתיות:

יש חשיבות רבה לכך שהארגון יתן לעובדים כלים ומשאבים הדרושים להם כדי להיות יצירתיים וחדשניים. כלים ומשאבים מסוג זה יכולים להיות למשל גישה לטכנולוגיה מתקדמת, מימון לפרויקטים של מחקר ופיתוח, וזמן ומרחב לסיעור מוחות ושיתוף פעולה.

5 עידוד העובדים ליזום ניסויים:

עידוד העובדים ליזום ניסויים ולקחת סיכונים יכולים לסייע רבות ליצירת רעיונות חדשניים וגישות חדשות. זה יכול לכלול יצירת תהליך רשמי לבדיקה והערכה של רעיונות חדשים ומתן החופש הנדרש לעובדים כדי להתנסות ולחקור גישות חדשות.

6 להכיר בחדשנות ולתגמל אותה:

הכרה פומבית ברעיונותיהם החדשניים של העובדים ובתרומתם לארגון, ואף תגמול עבורם, יכולים לסייע רבות בעידודה של תרבות ארגונית המקדמת חדשנות. התגמול יכול לכלול בונוסים כספיים, הטבות מיוחדות, וכאמור הכרה פומבית.

7 אימוץ של גיוון והכלה של אוכלוסיות מגוונות:

גיוון והכלה של אוכלוסיות מגוונות יכולים להביא אל הארגון נקודות מבט וחוויות שונות וייחודיות. נקודות מבט שונות אלה יכולות לייצר חשיבה חדשנית יותר.

חברות צריכות לאמץ גיוון כוח האדם כבר בהליך הגיוס, וליצור סביבת עבודה מכילה שבה כל העובדים מרגישים מוערכים ונכללים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה