שיתוף

בימים אלה, כאשר העובדים לא מרוכזים במיקום גיאוגרפי אחד, לעבודת צוות יעילה ואפקטיבית יש חשיבות גדולה מתמיד.

צוות שעובד ביעילות ובשיתוף פעולה, ושחבריו מסייעים זה לזה כדי להגיע להישגים משותפים, היא דבר נדיר שלא מתרחש מעצמו.

בעקבות המעבר הגובר למודל העבודה ההיברידי ומעבר של חלק מהעובדים לעבודה מהבית באופן מלא, העבודה בצוות הפכה לאמנות של שילוב של עובדים שחלקם עובדים מהבית בחלק מימות השבוע או בכל השבוע, חלקם עובדים מאיזור גיאוגרפי מרוחק, ולעיתים, חלקם עובדים מעבר לים.

המשמעות היא שהעבודה בצוות הפכה לעבודה במרחב הווירטואלי. כדי שניתן יהיה לבנות צוות בעל ביצועים גבוהים, חשוב לדאוג לצרכים הייחודיים של כל חבר בצוות.

על מנהל משאבי האנוש לבדוק מהו הניסיון של כל אחד מחברי הצוות ומהו אחוז חברי הצוות החדשים לעומת חברי הצוות הוותיקים.

ממחקרים שבוצעו בעולם עולה, כי בלי קשר לענף בו פועלת החברה, לגודלה של החברה ולגורמים נוספים, צוותים יעילים הם כאלה שלחברים בהם יש מאפיינים משותפים מסוימים.

להלן כמה צעדים שמאפשרים לבנות את נקודות החוזק של צוות יעיל:

1 לאפשר לכל חבר צוות הזדמנות לצמוח באופן אישי ומקצועי:

לכל חבר צוות יש ניסיון אחר ומומחיות שונה שצריך לזהות ולטפח אותה. חשוב לתת הזדמנות לכל אחד מחברי הצוות ללמוד ולצמוח, ולהכיר באופי המשתנה של סוג התפקיד של כל אחד מהם כמו גם בשינויים בטכנולוגיה שבה הם משתמשים לצורך ביצוע תפקידם. זה מאפשר להם לא רק לצמוח בתפקידם הנוכחי אלא גם להכין עצמם לקראת תפקידים עתידיים.

2 לעודד כל חבר צוות להתחייב למטרה או לחזון משותפים:

מחויבות של עובד אינה אוטומטית. יצירת אמון בין חברי הצוות עלולה להיות משימה מאתגרת עבור מנהלים, אם הם עצמם לא מבינים עד הסוף את החזון של החברה. הצעד הראשון לקראת ביצוע צעד זה, הוא להבטיח שמנהל משאבי האנוש מעביר את החזון בצורה בהירה למנהלים.

3 לכבד את מה שכל עובד מביא איתו לצוות, גם כאשר חולקים על דעתו או לא מסכימים איתו במאה אחוז מהפעמים:

יש להבטיח שכל עובד בצוות מקבל הזדמנות לשאול שאלות, להעלות ספקות, ולספק תובנות ודעות.

לפעמים אין זה נוח לבקש משוב ולשמוע תשובה אחרת מזו שאולי תרצה. אבל אמפתיה וכישורי הקשבה יכולים לסייע לחברי הצוות להרגיש בטוחים להביע את דעותיהם, ויש לכך חשיבות, בין אם ניתן ליישם אותן או לא.

4 להכיר בכך שכל אחד מחברי הצוות מביא מיומנויות שונות:

חשוב לגלות את נקודות החוזק שיש לכל אחד ואחד מחברי הצוות, לחפש את הדעות השונות בצוות, ולאפשר לכולם להביע את דעתם.

על מנת לנצל את נקודות החוזק של כל חברי הצוות במצטבר, יש לחשוב איך ניתן לשפר את נקודות החוזק של כולם יחד, על ידי הסתמכות זה על זה ועבודה משותפת.

5 לוודא שחברי הצוות רואים עצמם כמי שנמצאים בזה ביחד:

האחריות ההדדית של חברי הצוות היא מרכיב חשוב בגיבוש צוות שפועל היטב ביחד, אבל יצירת תחושת האחריות ההדדית אינה פשוטה להשגה.

על המנהל הישיר לתת דוגמה אישית על ידי כך שיעמוד מאחורי הבטחותיו, יוודא שהוא מקדם את המטרות של הצוות ומכיר בכך שכאשר קורה משהו בצורה הנכונה, כולם יחד מנסים ללמוד מהמצב.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה