* מאת: צוות אורט דן גורמה
סדנאות גיבוש קולינריות הולכות ותופסות תאוצה ופופולריות מהסיבה הפשוטה – אנשים אוהבים אוכל. כולנו חווים את החשיפה התקשורתית בכלל המדיות לקולינריה, עובדה שרק מעצימה את העניין בסדנאות אלה. המהות של סדנת גיבוש היא לשפר ולהעצים את שיתוף הפעולה בין קבוצות עובדים, העובדים יחד בארגונים ומוסדות, לגרום להם להיות טובים, יעילים ומסופקים יותר כשיחזרו למקום העבודה. לעבוד במטבח זה בהחלט לא ONE MAN SHOW, מטבח משובח נמדד במידת שיתוף הפעולה בין סך חלקיו וזה מה שעושה אותו כזה. ולכן כאשר אנו מתכננים את סדנת הגיבוש אנו מעוניינים מלבד האוכל הטעים, החוויה הקולינרית והיציאה מהשגרה להנחיל למשתתפים את העקרונות החברתיים עליהם מושתת עבודת המטבח והחשוב שבהם ערבות הדדית ושיתוף פעולה מוצלח בין העושים במלאכה.
מוביל הסדנה, השף למעשה, הוא אחד המגורמים המכריעים בהצלחת סדנה, לכן אנו בוחרים בקפידה את השפים שהם כולם למדו בארץ ובחו"ל, עבדו במסעדות עם כוכבי מישלן והכי חשוב, מעבר להעברת ידע, טכניקות עבודה וטיפול נכון בחומרי גלם, הם יודעים גם לחבר בין האנשים, לייצר קבוצות עבודה דינמיות ולתרום בכך משמעותית לחווית הגיבוש בצוות.
כיתות הבישול שלנו הן מהחדישות בארץ וכוללות סדנת OUTDOOR שייחודית רק לנו – מטבח חוץ (ובסמוך אליו מטבח פנים תומך) ובו גריל פחמים מקצועי, טאבון אבן ועצים, מעשנות בשר ומטפונייה.
בנוסף, יש לנו מטבח בישול מקצועי המתאים לקבוצות גדולות, כיתת הדגמה מצוידת ומאובזרת באמצעי מולטי מדיה ואודיטוריום להרצאות, הדגמות וערבי חברה.
התפריטים מגוונים ומביאים לידי ביטוי את הערך המוסף שלנו כמכללה קולינרית – בישול מקומי עונתי וטרי.
תוכלו לבחור ולהתאים את הסדנה למטרות הארגון שלכם וליצירת חוויה מושלמת:
סדנת בישול קלאסית | קרב סכינים | הרצאה קולינרית | סדנת הדגמה
סדר יום של סדנת גיבוש:
התכנסות – עמדת קפה, עוגיות, שתיה קלה
סדנת בישול בהובלת שף בכיר וצוות מקצועי הכוללת חלוקה לקבוצות והכנת תפריט מלא – מנות פתיחה, עיקריות, תוספות וקינוח.
סיכום וארוחה – המשתתפים יאכלו את המנות שבישלו בליווי יין הבית
זמן כולל: בין 3-4 שעות
המקום כשר בהשגחת הרבנות תל אביב, ניתן להזמין סדנה עם חומרי גלם מהדרין.
כמות מינמלית לסדנה: 20 משתתפים.
ליצירת קשר וקבלת הצעות מחיר: קרן בן נון 052-4275223 | 03-6338242 | keren@dangourmet.org.il
תפריט סדנאות בישול
"Best seller" – הסדנאות הפופולריות ביותר
מסמטאות השוק של נצרת
בסדנה נלמד ונכין מתכונים מנצרת- הבירה הקולינרית של צפון הארץ .
עראייס – פיתה במילוי בשר טחון מתובל עשויה בגריל , סלט טאבולה בלאדי עם רימונים ועשבי תיבול ירוקים , חומוס גלילי, מסחן – עוף בסומאק על לחם תנור שטוח, קובה מטוגנת ולקינוח – כנאפה במילוי אגוזים
בשר ומעשנה – רק לקרניבורים
בכיתת ה-OUTDOOR שלנו ובגינה הסמוכה אליה נלמד להכין מגוון בשרים במעשנה, בטאבון עצים וגם על גריל פחמים.
נדבר על בשר וחלקיו …נכין וגם נאכל – אסאדו של פרה שמנה במעשנה, עראייס במילוי טלה מתובל , עופות שלמים על הגריל , שיפודי שייטל עגלה , סינייה של טלה וירקות גריל בטחינה -אפוייה בטאבון, תפוחי אדמה מעושנים ועוד …
מאפים בטאבון
בכיתת ה-OUTDOOR שלנו ובגינה הסמוכה אליה ,נלמד להכין מגוון מאכלים, סיניות ובצקים בטאבון עצים וגריל פחמים.
פוקאצ'ה מתוחה עם שמן זית ומלח ים , ירקות צלויים על פחמים ובטאבון , לחמא בעג'ין טורקי , קבב חלאבי וירקות עטופים בבצק , מסאחן גלילי בסומאק ושמן זית ועוד
Out of the box
סדנאות ייחודיות בראש אחר
ליקוט עירוני – Tour and Cook
נצא לסיור ליקוט עירוני בסביבות המכללה ולאחריו נכין מטעמים עם כל מה שליקטנו ( ועוד קצת)ונאכל ארוחה מדהימה . וכל זאת בכיתת ה-OUTDOOR שלנו ובגינה הסמוכה אליה
הארוחה תכלול מנות פתיחה, עיקריות ותוספות.
הו ברצלונה
בסדנה נלמד מתכונים פופולאריים משווקי ברצלונה .
פאיילה ולנסייה – מחבת אורז ודגים, קרוקט בקלאו ורוטב טרטר , גספצ'ו עגבניות שמש ולסיום מתוק – צ'ורוס לוהטים וצ'וקולטה.
שוק מחניודה
בסדנה נלמד ונכין אוכל שוק עסלי משוק מחנה יהודה בירושלים.
בייגלה – שומשום ירושלמי עם זעתר , חומוס ירושלמי ופלאפל ירוק , מעורב ירושלמי וקובה חמוסטה כמו ברח' אגריפס ולקינוח – כדורי עוואמה בסירופ מי זאהר