שחיקת עובדים עלולה להוות בעיה אמיתית עבור ארגונים, בפרט אלה שנדרשים להציג בפני בעלי המניות שלהם עלייה מתמדת בהכנסות וברווחים.
כאשר ההנהלה דוחקת בעובדים להגיע להישגים גבוהים יותר, ודורשת מהם להשקיע זמן רב יותר בעבודה, רבים מאותם עובדים מתחילים להרגיש את ההשפעות של דחיקתם אל מעבר לגבולות היכולת המקצועיים והנפשיים שלהם.
ההנחה הרווחת היא ששעות עבודה ארוכות וסביבת לחץ גבוה, יכולות לייצר רמות פרודוקטיביות גבוהות יותר.
אלא שבפועל, השחיקה שמגיעה יד ביד עם שעות העבודה הארוכות ולחץ גבוה, דווקא מפחיתה לפעמים את הפרודוקטיביות. יש דרכים קלות יותר להשיג את אותם יעדים ואף מעבר להם.
להלן 3 דרכים שיאפשרו לעובדים להגיע לאותם הישגים בפחות סטרס ושחיקה:
1 הוצאת חלק מהמשימות – שאינן בליבת פעילות החברה – למיקור חוץ:
כל אחת מהמשימות שהעובדים מבצעים הינה נדרשת ונחוצה, אבל יש משימות שדורשות זמן רב יותר מאחרות.
ככל שהעובדים משקיעים יותר זמן במשימה אחת, כך יש להם פחות זמן למשימה אחרת, והתוצאה היא יותר שחיקה.
לכן, על כל מנהל לבחון היטב את הדרישות שהוא מציב לצוות ולזהות את משימות שניתן להוריד מכפתי העובדים השכירים ולהעבירן למיקור חוץ. זה יפנה את זמנם של העובדים ויפחית את שחיקתם.
אפשר להוציא למיקור חוץ משימות שאינן בלית הפעילות של החברה כמו למשל שיחות שיווק, שיווק בדואר אלקטרוני, דיוור ישיר, הזנת נתונים, הנהלת חשבונות ולפעמים אפילו את מחלקת השיווק כולה.
בשנים הבאות, ככל שמערכות הבינה המלאכותית והרובוטיקה ישתכללו, ניתן יהיה להעזר בטכנולוגיות אלה לצורך ביצוע מטלות אלה.
כך או כך, הוצאת המטלות הללו, שדורשות הרבה מאוד מזמנו של העובד ואינן בליבת הפעילות של החברה, למיקור חוץ, מאפשרת לעובדים ליהנות יותר מאיזון בין עבודה לחיים אישיים.
בנוסף, גישה זו גם מפחיתה את העלויות, שכן תשלום לעובד שכיר עבור שעות נוספות, מהווה הוצאה גדולה יותר מאשר התשלום לקבלנים עצמאיים שמבצעים אותן. לכך יש להוסיף את החסכון בעלויות הנובעות משחיקת העובדים.
2 לספק יותר מידע למועמדים – לגבי התפקיד המוצע:
דרך נוספת להפחית שחיקת עובדים היא לספק יותר מידע למועמדים לגבי העבודה והתפקיד, לפני שהם מצטרפים לחברה.
ככל שלמועמדים יהיה יותר מידע, כך ניתן יהיה למקד את גיוס העובדים בעובדים שיש להם ניסיון מספיק וכישרון לתפקיד.
כאשר מגייסים עובדים שאן להם הכישורים והניסיון הנדרשים לביצוע המשימות, יש תמיד סיכון שהם לא יצליחו להביא את התוצאות הרצויות. בסופו של דבר גם הארגון וגם העובד לא יהיו מרוצים והתוצאה היא שחיקת העובדים.
3 לאפשר הרבה יותר עבודה מהבית:
במקרים בהם אין משימות שניתן להוציאן למיקור חוץ, ועדיין רוצים לשמור על פרודוקטיביות גבוהה, ניתן פשוט ליצור עבורם סביבת עבודה טובה יותר, וכזו שהם יוכלו לנהל אותה.
זו הסיבה שכל כך הרבה ארגונים אימצו את מודל העבודה מרחוק באופן מלא או מודל העבודה ההיברידי, והתוצאות מדברות בעד עצמן.
עובדים שיכולים לעבוד מהבית, ובפרט אלה שיש להם הזדמנות לגמישות גם בשעות העבודה, בדרך כלל יהיו הרבה פחות שחוקים, לעומת עובדים שצריכים להגיע כל יום לעבודה ולעמוד בפקקים מהבית לעבודה ובחזרה.