שיתוף

ככל שהבינה המלאכותית ממשיכה להתפתח ולהשתלב בהיבטים שונים של הפעילות העסקית לרבות במחלקת משאבי אנוש, התפקיד של מנהלי משאבי האנוש הופך חיוני עוד יותר.

ניתן אמנם להעביר אל הבינה המלאכותית משימות מסוימות שניתן לבצען באופן אוטומטיות כדי לשפר את היעילות, אבל המרכיב האנושי מהווה מרכיב חיוני בטיפוח סביבת עבודה חיובית, בניהול דינמיקה בין אישית ובהתאמה של יישומי בינה מלאכותית עם יעדי הארגון

למעשה, ככל שהבינה המלאכותית הופכת נפוצה יותר ונכנסת ליותר תחומים במחלקת משאבי האנוש, כך ניהול משאבי אנוש מתפתח ומתמקד בהיבטים האנושיים של העבודה, תוך שימת דגש על פיתוח מיומנויות, רווחה ויצירת תרבות ארגונית המאמצת התקדמות טכנולוגית תוך שמירה על גישה ממוקדת אנוש.

שיתוף הפעולה בין משאבי אנוש ובינה מלאכותית אינו מהווה החלפת אחד בשני אלא במינוף החוזקות של שניהם כדי ליצור כוח עבודה דינמי ומותאם יותר.

להלן 9 היבטים מרכזיים של התפקיד המהותי של ניהול משאבי אנוש בעידן הבינה המלאכותית:

1 תכנון ויישור קו אסטרטגי:

מנהל משאבי אנוש ממלא תפקיד מרכזי בהתאמה בין יוזמות בינה מלאכותית ליעדים האסטרטגיים הכוללים של הארגון.

זה כרוך בהבנת היעדים העסקיים, זיהוי תחומים שבהם הבינה המלאכותית יכולה להוסיף ערך, ויצירת תוכנית אסטרטגית לפריסה אחראית ואתית של טכנולוגיות הבינה המלאכותית .

2 ניהול ופיתוח כישרונות:

כאשר הבינה המלאכותית משתלטת על משימות שגרתיות שחוזרות על עצמן (ואינן דורשות חשיבה מורכבת), מנהלי משאבי אנוש ואני הצוות שלהם יכולים להתמקד בניהול ופיתוח כישרונות.

זה כולל זיהוי וטיפוח מיומנויות המשלימות בינה מלאכותית, טיפוח תרבות של למידה מתמשכת, והבטחה שלעובדים יהיו הכישורים הדרושים כדי לשתף פעולה ביעילות עם טכנולוגיות בינה מלאכותית.

3 ניהול שינויים ותקשורת:

הטמעת הבינה המלאכותית  כרוכה לעתים קרובות בשינויים משמעותיים בזרימת העבודה ותחומי האחריות של התפקיד.

מנהל משאבי האנוש ממלא תפקיד מכריע בניהול השינוי על ידי תקשורת יעילה עם העובדים, התייחסות לחששות והנחת תוכניות הכשרה כדי לעזור לעובדים להסתגל לטרנספורמציות מבוססות הבינה המלאכותית.

4 יישום הבינה המלאכותית בצורה אתית:

מנהלי משאבי האנוש אחראים להבטיח שיישומי בינה מלאכותית בתוך הארגון עומדים בהנחיות האתיות ובדרישות החוק.

זה כרוך בפיתוח ואכיפת מדיניות בנושא פרטיות נתונים, הוגנות ושקיפות בתהליכי קבלת החלטות המשלבות בינה מלאכותית.

5 רווחה נפשית לעובדים:

התלות המוגברת בטכנולוגיה, כולל בינה מלאכותית, יכולה להיות בעלת השלכות על רווחת העובדים הכללית והנפשית.

מנהלי משאבי האנוש מסייעים בזיהוי ובטיפול בעיות פוטנציאליות, בקידום האיזון בין עבודה לחיים האישיים ובטיפוח סביבה תומכת המפחיתה את ההשפעות השליליות של הטכנולוגיה על העובדים.

6 גיוון והכלה:

מנהל משאבי אנוש הינו חיוני כדי לוודא שטכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית מפותחות ונפרסות באופן שמקדם גיוון והכלה.

זה כולל ניטור מערכות הבינה המלאכותית כדי לוודא שאין הטיה, קידום ייצוג הוגן במערכי נתונים ויישום אסטרטגיות למניעת תוצאות מפלות.

7 תוכניות שיפור מיומנות:

התפקידים השונים בארגון מתפתחים בעקבות שילוב הבינה המלאכותית, ובעקבות זאת נדרשים מנהלי משאבי האנוש להטמיע תוכניות מיומנות ושיפור מיומנות כדי לעזור לעובדים להסתגל לדרישות חדשות.

זה כולל זיהוי פערי הכישורים, עיצוב יוזמות הדרכה ותמיכה בעובדים ברכישת מיומנויות חדשות.

מחוברות וחווית עובדים:

מנהלי משאבי אנוש ממלאים תפקיד מרכזי בשמירה על רמות גבוהות של מחוברות עובדים לארגון וחוויות עובדים חיוביות.

זה כרוך בהבנת רגשות העובדים, התייחסות לחששות הקשורים לבינה מלאכותית ויצירת תרבות חיובית במקום העבודה המאמצת התקדמות טכנולוגית.

8 שיתוף פעולה בין בני אדם לרובוטים מבוססי בינה מלאכותית:

מנהלי משאבי האנוש הם אלה שמאפשרים את שיתוף הפעולה בין בני אדם לרובוטים מבוססי בינה מלאכותית, תוך שימת דגש על האופי המשלים של הבינה המלאכותית ושל יכולות אנושיות.

זה כרוך ביצירת סביבות עבודה המעודדות עבודת צוות, חדשנות ושילוב של הבינה המלאכותית ככלי לשיפור הפרודוקטיביות במקום להחליף עובדים אנושיים.

9 ניהול ביצועים ומשוב:

מנהלי משאבי האנוש מפקחים על תהליכי ניהול ביצועים ומוודאים שמדדים מבוססי בינה מלאכותית עולים בקנה אחד עם היעדים הארגוניים.

זה כולל מתן משוב בונה, הצבת ציפיות ריאליות והכרה בתרומות של תורמים אנושיים ושל הבינה המלאכותית להצלחת הארגון.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה