שיתוף

המעבר למודל העבודה ההיברידי עם יותר ויותר עובדים שעובדים יותר ויותר ימים מהבית, והאפשרות לעבוד מהבית באופן מלא, מעצבים מחדש את מקום העבודה בכמה היבטים:

היכולת לעבוד מהבית מאפשרת לעובדים גמישות רבה יותר, שוברת מחסומים גיאוגרפיים (במקרים של עבודה מהבית באופן מלא), מאפשרת קידום והתקדמות טכנולוגית, ומאפשרת להציב את רווחת העובדים בסדר עדיפות גבוה.

ארגונים המאמצים את שיטת העבודה מרחוק ומסתגלים לנוף העבודה המשתנה, ממוצבים טוב יותר לקראת משיכת טלנטים בעלי מיומנויות ושימורם.

בנוסף, לארגונים אלה יש סיכוי טוב יותר לשפר את הפרודוקטיביות ולשגשג בכלכלה גלובלית שהופכת יותר ויותר דינמית ומשתנה.

המעבר לעבודה מרחוק מכניס שינויים משמעותיים למקום העבודה, ומעצב מחדש את שיטות העבודה והמבנים הארגוניים המסורתיים.

להלן 9 הדרכים המרכזיות שבהן עבודה מרחוק הובילה לשינוי במקום העבודה ובסביבת העבודה:

1 סידורי עבודה גמישים:

עבודה מרחוק מאפשרת סידורי עבודה גמישים יותר, ומאפשרת לעובדים לעבוד מכל מקום, כולל מבתיהם או מחללי עבודה משותפים הקרובים לביתם.

גמישות זו מעניקה לעובדים שליטה רבה יותר על האיזון בין העבודה לחייהם האישיים, מה שמוביל לשביעות רצון מוגברת בעבודה ולשיפור הרווחה הכללית.

2 גישה למאגרים בינלאומיים של טלנטים:

האפשרות לעבודה מרחוק מורידה מחסומים גיאוגרפיים, ומספקת סיפקה לארגונים גישה למאגר טלנטים עולמי.

חברות יכולות כעת להעסיק ולשתף פעולה עם עובדים ממקומות שונים בעולם, ולהביא נקודות מבט ומיומנויות מגוונות לצוותים שלהן.

3 דגש על תקשורת ושיתוף פעולה מרחוק:

עם הפיכת העבודה מרחוק לנורמה, יש דגש גדול יותר על כלי תקשורת ייעודיים לעבודה מרחוק ועל שיתופי פעולה וירטואליים.

שיחות ועידה בווידאו, הודעות מיידיות, פלטפורמות לניהול פרויקטים ומערכות מסמכים משותפות הפכו חיוניים כדי שצוותים יוכלו לעבוד יחד ביעילות, ללא קשר למיקומם הפיזי.

4 התקדמות טכנולוגית:

האימוץ הנרחב של עבודה מרחוק האיץ את ההתקדמות הטכנולוגית במקומות העבודה.

ארגונים משקיעים כיום יותר בתשתית מבוססת ענן, באמצעי אבטחת סייבר ובפתרונות גישה מרחוק, כדי להבטיח שהעובדים יוכלו לעבוד מכל מקום ביעילות ותחת אבטחת מידע יעילה.

5 התמקדות בתוצאות:

עבודה מרחוק העבירה את המיקוד ממספר שעות העבודה שהושקעו בשהות של העובד במקום העבודה, לעישגים ותוצאות שמושגים במהלך יום העבודה.

יותר ויותר ארגונים מתחילים למדוד את ביצועי העובדים על סמך תוצאות ולא לתגמל אותם רק על פי מספר השעות שהם שהו בעבודה. גישה מכוונת תוצאות זו מעודדת הגברת פרודוקטיביות ויעילות.

6 חללים משרדיים מחודשים:

כאשר חלק ניכר מכוח העבודה עובד מרחוק, ארגונים יכולים לבצע הערכה מחדש של הצורך בשטחי משרדים פיזיים.

ארגונים רבים בארה"ב, שעוברים למודלים של עבודה היברידית, מאפשרים לעובדים נוכחות גמישה במשרד (ימים וגם שעות עבודה) ומעצבים מחדש חללים במקום העבודה כדי לקדם שיתוף פעולה ועבודת צוות בימים שבהם  העובדים מגיעים למשרד.

7 מחוברות ושימור עובדים בעלי מיומנויות:

האפשרות לעבודה מרחוק הוכיחה עצמה כהטבה רצויה וחשובה לעובדים. הענקת ההטבה הזאת מובילה לעלייה במידת המחוברות ולשיעורי שימור גבוהים יותר.

ארגונים שמציעים לעובדים אפשרויות עבודה מרחוק מצליחים למשוך אליהם יותר טלנטים מובילים ולשמר אותם, משום שהעובדים מעריכים את הגמישות ואת האיזון בין עבודה לחיים האישיים.

8 התמקדות ברווחת העובדים:

העבודה מרחוק הביאה את רווחת העובדים לראש סדר העדיפויות במקום העבודה. חברות משקיעות יותר ויותר בתוכניות בריאות לעובדים, תמיכה בבריאות הנפש ומשאבים רבים כדי להבטיח את רווחתם של העובדים המרוחקים שלהן.

9 שינוי בסגנונות מנהיגות וניהול:

עבודה מרחוק דורשת גישת מנהיגות גמישה וסתגלנית יותר. מנהלים לומדים לבטוח בעובדים שלהם ולהתמקד בתוצאות ולא במספר שעות העבודה. בנוסף, מנהלים לומדים לוותר על שיטות של מיקרו-ניהול.

ניהול עובדים מרחוק דורש קיום תקשורת יעילה, בניית אמון ואמפתיה כדי לשמור על לכידות הצוות והמוטיבציה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה