שיתוף

פרויקט התמודדות משאבי אנוש עם נגיף הקורונה

דווקא בימים אלה של משבר הקורונה, חשוב מתמיד לשמר עובדים, ולא רק את אלה שממשיכים לעבוד אלא גם את אלה שיצאו לחופשה ללא תשלום (חל"ת).

כל ההשקעה הענקית בהגברת מחוברות העובדים לארגון בימי שגרה עלולה לרדת לטימיון אם הארגון לא ישמור על קשר עם העובדים ועל מחוברותם אליו.

מדובר גם על העובדים שעדיין עובדים וגם על המחוברות של עובדים שיצאו לחל"ת, למרות שבתקופה זו הם מקבלים דמי אבטלה, לא מקבלים משכורת ולא מקבלים את זכויותיהם הסוציאליות (לדוגמה הפסקת ההפרשות לפנסיה עבור העובדים).

על אף המערבולת המאיימת שהארגונים נמצאים בה בעקבות משבר הקורונה, ולמרות העובדה שכמעט כל ארגון חושש ליכולתו לשרוד בעתיד, דווקא עכשיו חשוב לשמר את העובדים הטובים שעמלתם כה רבות לגייסם ולהגביר את המחוברות שלהם.

המשמעות היא שבימים אלה חשוב מאוד לשמור על מחוברות העובדים לארגון, כאמור, אלה שממשיכים לעבוד ואלה שבחל"ת.

עובד שאינו חש מחובר לארגון הוא פוטנציאל שעלול ללכת לאיבוד. הארגון מפסיד בכך לא רק עובד נאמן, אלא גם את הידע שהעובד רכש, שחלקו ולעיתים רובו, נרכש במהלך ההדרכות והקורסים שהארגון השקיע בעובד.

חשוב מאוד בימים אלה להרחיב את אסטרטגית ההון האנושי ולהוסיף לה את הצעדים שיש לנקוט כדי לשמר את כל העובדים.

אחד הצעדים החשובים של הארגון לצורך כך צריך להיות שמירה על קשר עם העובדים שיצאו לחל"ת ובה בעת שמירה על בריאותם של אלה שממשיכים לעבוד.

על מנהל משאבי האנוש לוודא שגם המנהלים הישירים של העובדים שומרים על קשר עם הצוותים שלהם ומעבירים להם מסר חד וברור לפיו כל עובד חשוב למערכת, גם אם הוא כרגע בחל"ת.

לגבי העובדים שממשיכים לעבוד, כאן יש לוודא שמתקיימים 8 כללים וצעדים קריטיים:

1 מעקב על מספר העובדים ברגע נתון:

יש לבצע מעקב רצוף אחר הנוכחות בעבודה כך שלא יהיו יותר אנשים בחדר אחד מהמותר.

2 עבודה במשמרות במשרדים:

לנסות לארגן עובדים בעבודה במשמרות במשרדים. באופן כזה, ניתן להמשיך להעסיק יותר עובדים על פני מהלך היום כאשר בכל נקודת זמן נמצאים במשרדים רק עובדים במספר המותר.

3 יתרות ימי מחלה וחופשה:

יש לערוך מעקב הדוק אחר יתרות ימי המחלה והחופשה בתשלום של כל עובד וליידע כל עובד בקשר ליתרות שלו, למקרה שבשלב כלשהו הוא יצטרך להיות בבידוד.

4 ארוחות על פי הכללים של משרד הבריאות:

במקומות עבודה שיש בהם חדרי אוכל יש להקפיד על סדרי הארוחות כך שבחדר האוכל לא יהיו באותה עת יותר עובדים מהמותר על פי הכללים של משרד הבריאות.

במקומות עבודה שמזמינים אוכל מבחוץ, יש להחליט היכן רוצים שהשליח ישאיר את המנות שהוזמנו, ולהקפיד על כך שהעובדים מתאמים עם השליח את המקום בו הוא יכול להשאיר אותן.

אם רוצים לתת טיפ לשליח, יש להחליט על דרך העברת הכסף מידי העובד לידי השליח באופן שיהיה בטוח לשני הצדדים.

5 הזמנת משלוחי מוצרים ותרופות לעבודה:

בהמשך לסעיף 4, אותו דבר אמור לגבי עובדים שמזמינים משלוחים לעבודה של תרופות מבית מרקחת או מוצרים אחרים שניתן עדיין לקבל אותם על ידי משלוח.

6 הסעות:

יש לארגן את ההסעות לעבודה באופן שניתן יהיה לעמוד בכללים של משרד הבריאות.

7 מדידת חום בכניסה:

יש לנטר את העובדים מבחינת חום, כלומר למדוד את החום לכל עובד לפני שנכנס לבניין המשרדים.

8 אלכוג'ל, שטיפת ידיים ושאר נוהגים לשמירה על הגיינה:

יש להציב בכניסה למקום העבודה אלכוג'ל, ובכל פינה במשרד שניתן להציב בה עמדת אלכוג'ל.

בה בעת לתלות שלטים גדולים שמעודדים את העובדים לשטוף ידיים עם סבון בתדירות גבוהה, ולהשתעל ולהתעטש רק אל המרפק.פרויקט התמודדות משאבי אנוש עם נגיף הקורונה

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה