8 דרכים לעורר השראה

8 דרכים לעורר השראה

כמנהיג בחברה או בצבא, תרצה לעורר השראה אצל הכפופים לך, כך שיעריכו אותך ויזדהו עם הנהגתך. ישנן דרכים רבות לעורר השראה אצל אחרים - להלן כמה מהן

שיתוף
 גורמי ההשראה בעבודה

 גורמי ההשראה בעבודה

מנהיגים אפקטיביים צריכים לבחור את הטקטיקה הנכונה לייצר השראה אצל הכפופים להם. אין זה משנה אם מדובר בחדר הישיבות או בשדה הקרב. השראה לאחרים מגיעה בצורות שונות ומגוונות.

להלן 8 דרכים לייצר השראה:

דגש על מערכות יחסים

משפט חכם בנושא ההשראה הוא: "לאף אחד לא אכפת כמה אתה יודע, עד שהוא יודע כמה אכפת לך." המשפט הזה מסכם את נושא ההשראה בכללותו. מערכות יחסים מאפשרות לכפופים לך תקשורת בונה ובריאה. באמצעות התקשורת והעברת המסרים הנכונים, הכפופים לך ידעו עד כמה אכפת לך, כמה אתה אמפתי ומה אתה מוכן לעשות עבור המשימה ולמען אחרים.

להשאיר את האגו מאחור

אם אתה באמת רוצה להשפיע על אנשים, עליך לאפשר לפעולות שלך לדבר בעד עצמן. מנהיגים מדהימים באמת, לא צריכים לספר ולהתרברב בכך, כיוון שאנשים כבר ידעו עליהם. אגו ומנהיגות לא הולכים יחד. מנהיגות שהגיעו לגדולה, הם אלו שהשכילו להשאיר את האגו מאחור.

לזהות את הסוס המנצח

אחת מהדרכים לייצר השראה היא כמון להצליח. מנהיג אמפתי ונטול אגו ככל שיהיה, לא יוכל לייצר השראה על אחרים אם לא יגיע להישגים משמעותיים. על מנת להצליח ואין זה משנה באיזה תחום, עליך לזהות את הסוס המנצח, להמר עליו בכל האמצעים העומדים לרשותך, ולצלוח את האתגר עד הסוף.

יעל את המשאבים

אין צורך להוציא את התותחים הגדולים, כדי לכבוש מוצב בודד. עבור כל משימה נסה לזהות את האפשרות לבצע אותה במינימום משאבים. מנהיגים אמיתיים יודעים לכבוש יעדים גדולים באמצעים פשוטים. הדרך הזו מעוררת השראה בכל קנה מידה.

אוטונומיה

מנהיגות מהווה השראה, היא כזו המביעה אמון בצוות שלך ומאפשרת לו חופש פעולה. תן לצוות שלך לצאת לדרך אוטונומית וסייע להם רק היכן שהם צריכים. ככל שתביע אמון בהצלחתם, כך הם ישאפו להצליח ולהרשים אותך יותר.

הקשבה פעילה

ישנם שני סוגים של הקשבה – כזו שבה אתה שומע וכזו שבה אתה מקשיב. אלו שיודעים לבצע הקשבה פעילה, ממתינים בסבלנות עד שהמדבר יסיים, לא מתפרצים לדבריו ולא ממשיכים את המשפטים שלו. הקשבה פעילה היא מסוגלות המשתייכת למנהיגים אמיתיים. כאלו המציגים דמות אב סובלני ומבין, והם אלו שמהווים השראה לאחרים.

חוסן נפשי

בניית החוסן הנפשי שלך חשובה מאי כמוה לצורך מנהיגות. חוסן נפשי נקשר להתמודדות עם לחצים, להתגברות על תסכולים ולהקפדה על אווירה נעימה ורגועה. מנהיג אמיתי הוא לא זה שמשתולל וצורח, אלא כזה שמניע את פקודיו או עובדיו, באמצעות חיזוק חיובי. גם כשאתה כמנהיג ניצב מול בעיות קשות ומלחיצות, עליך לגייס את החוסן הנפשי שלך, ולהתמודד איתן בקור רוח ובחוכמה.

עזרה לאחרים

מנהיגים מעוררי השראה באמת, הם אלו שיודעים לזהות קושי אצל אחרים, ולהגיש סיוע מבלי להמתין עד כי יבקשו אותה. אין זה משנה אם מדובר בחיילים או בעובדים לצורך העניין, כאשר אתה כמנהיג מזהה אדם במצוקה, עליך לנסות לעזור לו, ולבצע זאת בדרך הכי פחות מביכה שניתן. אנשים מתקשים ומתביישים לבקש עזרה, לכן העזרה שלך צריכה להינתן בצורה חכמה וברגישות יתר.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה