לקראת השנה האזרחית החדשה ובהנתן המשך ההתפתחות המואצת של שוק העבודה, צפויים מנהלי משאבי האנוש להתמודד גם ב-2025 עם האתגר של הסתגלות למגמות חדשות, טכנולוגיות חדשות וציפיות עובדים משתנות.
כדי להבטיח הצלחה במקום העבודה בשנת 2025, על מנהלי משאבי אנוש לאמץ החלטות בעלות חשיבות קריטית שמתאימות להשגת מטרות הארגון ולצרכים של כוח עבודה דינמי.
להלן 7 תחומי המפתח שעל מנהלי משאבי אנוש יהיה להתמודד איתם בשנה הקרובה:
1 תעדוף את רווחת העובד:
רווחת העובדים נשארת בראש סדר העדיפויות גם בשנת 2025. צוותי משאבי אנוש חייבים להתמקד בגישות הוליסטיות לתמיכה בבריאות גופנית, נפשית ורגשית.
מתן משאבים לרווחה נפשית, סידורי עבודה גמישים ותוכניות בריאות יכולים ליצור סביבה תומכת.
בשל הקשר ההדוק בין רווחה לרמת הפרודוקטיביות, על ארגונים להמשיך לנרמל דיונים סביב בריאות הנפש ולטפח תרבות ארגונית טיפול במתקשים.
2 לאמץ מודלי עבודה היברידיים:
על אף ההעדפה גוברת של מנהלים בכירים להחזיר את העובדים למשרד, בשנת 2025 מודל העבודה ההיברידי ימשיך להיות נוכח, ולמעשה הוא כאן כדי להישאר.
לכן על מנהלי משאבי אנוש ליצור מדיניות מתאימה ושיטות עבודה התומכות בשילוב של עבודה מהבית עם עבודה במשרד.
זה כולל השקעה בטכנולוגיה מתאימה שנועדה לשפר שיתוף פעולה וירטואלי, הגדרה מחדש של מדדי ביצועים והבטחת גישה הוגנת להזדמנויות לכל העובדים, ללא קשר למקום עבודתם ומיקומם.
3 חיזוק הגיוון, השוויון וההכלה:
מקום עבודה מגוון ומכיל הינו חיוני לקידום חדשנות בארגון ולהצלחה ארוכת טווח.
בשנת 2025 יהיה על מחלקות משאבי האנוש להרחיב משמעותית את המאמצים בתחום השיוויון וההכלה על ידי יישום נוהלי גיוס נטולי הטיה, מתן הדרכות לגיוון ויצירת מסלולי קידום לקבוצות שאינן מיוצגות.
מעקב ודיווח על מדדי גיוון, שיוויון והכלה באופן קבוע יכולים לעזור למדוד את ההתקדמות בתחום זה.
4 השקיעו בלמידה ופיתוח מתמשכים:
קצב השינוי בטכנולוגיה ובעסקים דורש כוח עבודה שלומד כל הזמן. מנהלי משאבי אנוש צריכים לתת עדיפות ליוזמות לשיפור רכישת מיומנויות חדשות ושיפור המיומנויות הקיימות, ולהציע מסלולי למידה מותאמים שיעזרו לעובדים להישאר תחרותיים.
שילוב פלטפורמות למידה מבוססות בינה מלאכותית יכול לספק הזדמנויות פיתוח מותאמות אישית וליצור מתאם גבוה בין צמיחת העובדים ליעדים הארגוניים.
5 מינוף טכנולוגיית משאבי אנוש ואנליטיקה:
קבלת החלטות מבוססת נתונים הינה חיונית להצלחתם של מנהלי משאבי האנוש וחיוניותה צפויה לגבור במהלך השנה הקרובה.
אימוץ טכנולוגיות משאבי אנוש מתקדמות לרבות בינה מלאכותית וניתוח תחזיות, מאפשר למנהלי משאבי האנוש להפיק תובנות לגבי מידת המחוברות של העובדים, סיכוני התחלופה ומגוון היבטים בכל הקשור לתכנון כוח האדם.
בנוסף, אוטומציה של משימות שחוזרות על עצמן מאפשרת גם למנהלי משאבי אנוש להתמקד ביוזמות אסטרטגיות.
6 טיפוח תרבות ארגונית של הכרה בהישגים ובמאמצים:
הכרה בתרומת העובדים ובמאמציהם הינה חיונית לעידוד המוטיבציה של העובדים ולשימורם.
במהלך שנת 2025 יהיה על מנהלי משאבי האנוש להדגיש את החשיבות של הכרה תכופה ומשמעותית בהישגי העובדים ובמאמצים שהשקיעו, תוך מינוף כלים דיגיטליים כדי לחגוג הישגים בזמן אמת. תרבות ארגונית של הערכה מטפחת נאמנות ותחושת שייכות.
7 לשפר את פיתוח המנהלים:
מנהלים מעולים הם המנוע מאחורי הצלחתו של כל מקום עבודה. על מנהלי משאבי האנוש לזהות את המנהלים העתידיים ולטפח אותם על ידי הצעת תוכניות חונכות, הכשרת מנהלים ויוזמות לתכנון רצף איוש משרות מפתח.
טיפוח מנהלים המסתגלים במהירות לשינויים ומגלים אמפתיה כלפי העובדים, מבטיח חוסן ארגוני.