שיתוף

אחת הדאגות הגדולות שטורדות את מנהלי משאבי אנוש היא נושא הפרודוקטיביות. לא אחת מנסים למצוא דרכים להגביר את הפרודוקטיביות, בין אם מדובר בעובדים שעובדים מהמשרד או מהבית.

לא אחת מאמינים מנהלים ומנהלי משאבי אנוש שעובדים שנמצאים שעות ארוכות במשרד מייצרים תפוקה גדולה יותר.

אלא שמחקרים רבים התברר שהעובדה שעובדים שוהים שעות ארוכות במשרד אינה תורמת להגדת התפוקה, ולפעמים אף פוגעת בה ובה בעת גם מגבירה את השחיקה של העובדים.

מחקרים אחרים מראים כי מידת הפרודוקטיביות של העובדים תלויה במידה רבה  במידת המחוברות של העובדים לארגון וכמו כן בתרבות הארגונית של החברה ובמנהלים הישירים של העובדים, שבידיהם היכולת והאחריות לבדוק את אנשי הצוות שלהם ולהעצים אותם.

להלן 7 צעדים שהארגון יכול לנקוט כדי להגביר במידה רבה את מידת הפרודוקטיביות:

1 לתת לעובדים הרבה יותר אחריות: כאשר מקטינים למינימום את מידת הפיקוח על העובד (מבטלים את ניהול-המיקרו) ומטילים עליו להיות אחראי על ניהול עצמאי של עצמו, ובמידת האפשר גם מגדילים את תחומי האחריות שיש בידי כל עובד – גם הזוטר ביותר, יוצרים בכך סביבה שבה העובד מרגיש מוערך יותר. כתוצאה מכך גוברת מידת המוטיבציה של העובדים ותחושתם שמעריכים אותם.  

2 להעניק תמריצים לעובדים כדרך להכיר בהישגיהם ולהוקיר אותם: התמריצים משדרים לעובד שהארגון מכיר במאמצים שהוא משקיע, בהישגיו ובתרומתו לחברה.

3 לעודד הכשרות של עובדים ולאפשר התפתחות מקצועית לכל עובד: סביבת עבודה שמעודדת את התפתחותם המקצועית של העובדים מאפשרת לעובדים לשפר את הרמה המקצועית שלהם ולהרחיב את המיומנויות שלהם באופן רצוף. בכך מקבלים עובדים שהם מיומנים יותר, ושכל הזמן מתפתחים מבחינה מקצועית.

4  לבקש מעובדים שיתנו משוב למנהלים ויסבירו מה מפריע להם בעבודה היומיומית, מה מוצא חן בעיניהם ואיך הם מציעים לשפר:

בכך הארגון משדר לעובדים שאכפת לו מה דעתם וחשוב לו להקשיב להם ולמה שיש להם לתרום לשיפור הארגון. זה יעשה פלאים למורל העובדים ויאפשר להם להשתתף בשיפור סביבת העבודה.

5 לוודא שבארגון מתקיים איזון בין חייהם האישיים של העובדים לבין הזמן שהם משקיעים בעבודה: איזון טוב שכזה מונע שחיקה של עובדים ואת התופעות הבלתי רצויות שמתלוות לשחיקה.

6 להציע הטבות שתורמות לבריאותם של העובדים: ארגונים שאינם יכולים להרשות לעצמם להקים חדר כושר בארגון עצמו, יכולים להציע לעובדים מנוי לחדר כושר על פי בחירתם (של העובדי), במימון מלא או חלקי של הארגון.

לחלופין, ניתן להגיע להסכם עם חדר כושר מסויים שבמסגרתו ירשמו כל עובדי הארגון שירצו בכך לחדר הכושר הספציפי, ובתמורה למספר גדול של עובדים שירשמו – כל עובד יקבל הנחה משמעותית.

נקודת התורפה של הסכם כזה היא בכך שיש צורך במספר מסויים של עובדים שירשמו בפועל לחדר הכושר הספציפי. לכן, לפני כל דבר אחר, יש לערוך משאל בקרב העובדים לגבי רצונם להרשם לחדר כושר זה או אחר.

אפשרות נוספת היא להגיע להסכם עם חדר כושר מסויים לגבי עסקת בארטר שבמסגרתה יקבלו עובדי הארגון הנחה משמעותית, וחדר הכושר יקבל בתמורה, הנחה ברכישת מוצרים או שירותים של הארגון.

7 לאפשר גמישות בעבודה: יותר ויותר עובדים רוצים כיום שהארגון יתגמש איתם לגבי שעות העבודה (השעה שבה כל עובד מעדיף להתחיל את העבודה ולסיים אותה), ולגבי הנושא של עבודה מהבית.

בין אם מדובר בעבודה היברידית (עבודה מהבית בחלק מהימים ובשאר עבודה במשרד), או בעבודה שהיא כולה מהבית.

כאשר מאפשרים לעובד לעבוד בשעות שמתאימות לו ובמיקום שמתאים לו, זה מעלה את המורל של העובדים ומקטין את מידת השחיקה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה