שיתוף

רוב העובדים מתחילים את הקריירה שלהם במטרה למצות את מלוא הפוטנציאל שלהם. טיפוח הביטחון העצמי של העובדים הינו חיוני כדי להשיג את מטרותיהם ולממש את מלוא הפוטנציאל שלהם.

בניית ביטחון עצמי של העובדים היא תהליך מתמשך. זה דורש מהארגון תמיכה עקבית, עידוד והשקעה בעובדים.

יצירת סביבת עבודה שמטפחת את הביטחון העצמי של העובדים, מעודדת אותם להציב לעצמם יעדים שאפתניים ולנצל את מלוא הפוטנציאל שלהם.

מסקר שנערך על ידי חברת המחקרים האמריקאית גאלופ עולה, כי בארה"ב, כתשעה אחוזים בלבד מהעובדים דיווחו כי הגיעו לרמת התפקיד הגבוהה ביותר שהם רוצים להשיג.

המשמעות היא שכ-91 אחוזים מהעובדים עדיין לא הגיעו לתפקיד הרצוי שאליו הם שואפים, או במילים אחרות, עבור רוב העובדים הפוטנציאל שלהם אינו ממומש.

אלו הן חדשות רעות עבור הארגונים, שמגייסים עובדים בעלי פוטנציאל מתוך מטרה שהעובדים יממשו את הפוטנציאל שלהם.

בסקר שנערך על ידי גאלופ בקרב עובדים בארה"ב נמצא, כי זיהוי פוטנציאל העובדים מתחיל ביצירת סביבה שמספקת לעובדים תמיכה, עידוד והשראה לצמוח ולהתפתח. סביבה כזאת מספקת לעובדים את הביטחון למצות את מלוא הפוטנציאל שלהם.

אלא שבסקר נמצא כי ארגונים רבים נכשלים בכך. מהסקר עולה, כי כ-49 אחוזים בלבד מהעובדים השיבו כי הם 'בטוחים מאוד' בכך שהם יכולים להגיע לרמת התפקיד הגבוהה ביותר שהם רוצים להגיע במקום העבודה הנוכחי שלהם.

להלן 7 צעדים שחברה יכולה לנקוט כדי לטפח את הביטחון העצמי של העובדים ולעודד אותם לממש את הפוטנציאל שלהם:

1 בירור ציפיות ומשוב:

יש לתקשר לעובדים בבירור את הציפיות לגבי הביצועים והיעדים. יש לספק להם משוב קבוע ובונה על ההתקדמות וההישגים שלהם.

הגדרת ציפיות ברורות ומשוב שניתן בזמן אמת, עוזרים לעובדים להבין היכן הם עומדים ומה עליהם לעשות כדי להצליח.

משוב חיובי והכרה במאמציהם ובהישגיהם של העובדים יכולים להגביר את הביטחון העצמי שלהם ולחזק את אמונתם ביכולותיהם.

2 הכשרות ופיתוח:

יש להשקיע בתוכניות הכשרה ופיתוח לעובדים, ועל ידי כך לספק הזדמנויות לעובדים לשפר את כישוריהם, הידע והכישורים שלהם.

יש לספק לעובדים סדנאות, סמינרים, תוכניות חונכות או גישה לפלטפורמות למידה מקוונות. זה יכול לעזור לעובדים לבנות את המומחיות והביטחון שלהם.

הזדמנויות למידה ופיתוח מתמשכות מוכיחות שהחברה מושקעת בצמיחת העובדים, והדבר מגביר את ביטחונם ביכולתם להתמודד עם אתגרים ולהצליח בתפקידם.

3 טיפוח סביבת עבודה תומכת:

יש לטפח סביבת עבודה תומכת ומכילה המעודדת שיתוף פעולה, תקשורת פתוחה וכבוד הדדי. יש לעודד עובדים לשתף את הרעיונות, הדעות והחששות שלהם ללא חשש משיפוטיות או ענישה.

יש ליצור הזדמנויות לעבודת צוות, שבה העובדים יכולים ללמוד ולתמוך זה בזה. סביבת עבודה חיובית ותומכת משפרת את אמון העובדים על ידי מתן תחושת ביטחון והעצמה פסיכולוגית.

4 לעודד אוטונומיה של עובדים ולהעצים את יכולת קבלת ההחלטות שלהם:

יש לאפשר לעובדים אוטונומיה והזדמנות לקבל החלטות ולפתור בעיות באופן עצמאי. העצמת העובדים לקחת אחריות על עבודתם ולקבל החלטות, מעצימה את תחושת הביטחון ביכולותיהם.

יש לספק הדרכה ותמיכה, אבל בה בעת לאפשר לעובדים את החופש לקחת סיכונים, ללמוד מטעויות ולפתח את כישורי פתרון הבעיות שלהם.

5 הכרה בהישגים ותגמולים:

יש להכיר ולהעריך את ההישגים והתרומות של העובדים לארגון. להכיר במאמציהם באופן פומבי או פרטי, בהתאם להעדפותיהם.

יש לחגוג אבני דרך והצלחות, בין אם קטנות ובין אם משמעותיות. הכרה ותגמול עובדים על הישגיהם מאפשרים לחברה לחזק את אמונתם ביכולותיהם, ולחזק את הביטחון שלהם להתמודד עם אתגרים חדשים ולהשיג את מטרותיהם.

6 הקמת תוכניות חונכות וקואצ'ינג:

הקמת תוכניות חונכות (מנטורינג) או אימון (קואצ'ינג) שבמסגרתן יכולים עובדים מנוסים לספק הדרכה ותמיכה לעמיתים פחות מנוסים.

מנטורים יכולים להציע עצות, לחלוק את הידע והניסיון שלהם ולספק עידוד לעובדים. מערכות מנטורינג מסייעות בבניית אמון על ידי הענקת מרחב בטוח לדיון באתגרים, לקבלת הדרכה וללמוד ממישהו שניווט בהצלחה במצבים דומים.

7 עידוד חשיבה בכיוון של צמיחה:

יש לקדם תרבות ארגונית של חשיבה מוכוונת צמיחה. יש לעודד את העובדים לאמץ אתגרים, להתמיד מול מכשולים ולראות בכישלונות הזדמנויות ללמידה וצמיחה.

יש לטפח תרבות ארגונית שבה שיפור ופיתוח מתמשכים זוכים להערכה ותמיכה. שינוי חשיבה זה עוזר לעובדים להאמין ביכולתם לפתח ולהרחיב את כישוריהם, תוך טיפוח ביטחון עצמי.

 

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה