שיתוף

מדידת האפקטיביות של אסטרטגיות ויוזמות בתחום ניהול הכישרונות, הנקבעות על ידי מנהל משאבי האנוש, ומעקב אחר מידת האפקטיביות, מתאפשרים הודות למדדי ניהול טלנטים.

מדדים אלו מספקים למנהל משאבי האנוש תובנות חשובות לגבי תהליכי רכישת הטלנטים, פיתוח והכשרה של הטלנטים, מידת המחוברות של הטלנטים לארגון ושימור הטלנטים לאורך זמן.

במילים אחרות, ניטור מדדי ניהול כישרונות מספק למנהלי משאבי אנוש תובנות ונתונים חשובים להערכת האפקטיביות של אסטרטגיות ניהול הכישרונות.

בנוסף, ניטור מדדי ניהול הכישרונות מאפשר למנהלי משאבי האנוש לקבל החלטות מושכלות ולהניע את הארגון לעבר שיפור מתמיד.

מינוף מדדים אלה מאפשר למנהלי משאבי האנוש לייעל תהליכי רכישת כישרונות, פיתוח מיומנויות וקידום מקצועי, מחוברות עובדים ושימורם, ובסופו של דבר לתרום להצלחת הארגון.

להלן 7 הסיבות המרכזיות לחשיבות הרבה שיש למעקב אחר מדדי ניהול טלנטים והדרכים בהן מדדי ניהול הכשרונות מסייעים למנהל משאבי האנוש:

1 הערכת ביצועים:

מדדי ניהול כישרונות מאפשרים למנהלי משאבי אנוש להעריך את הביצועים ואת האפקטיביות של תוכניות ופרקטיקות שונות לניהול כישרונות.

על ידי ניתוח מדדים אלו, מנהלי משאבי אנוש יכולים לזהות תחומים בהם לארגון יש יתרון והוא רושם הצלחה, כמו גם תחומים שנדרש בהם שיפור.

גישה זו המונעת על ידי נתונים, מסייעת בקבלת החלטות מושכלות כדי לשפר את תוצאות ניהול הכישרונות.

2 יצירת מתאם גבוה בין אסטרטגיות:

ניטור מדדי ניהול כישרונות מסייע למנהלי משאבי אנוש לייצר מתאם גבוה בין האסטרטגיות השונות לניהול כישרונות לבין יעדי ההישגים והיעדים העסקיים הכוללים.

מעקב אחר מדדים הקשורים למדדי ביצועים מרכזיים, לרבות פרודוקטיביות עובדים, הכנסה לעובד, שביעות רצון עובדים וכד', מאפשר למנהלי משאבי אנוש להעריך את ההשפעה של שיטות ניהול הכישרונות על הצלחת הארגון.

בדיקת המתאם הזה מבטיחה שיוזמות בנושא ניהול כישרונות תורמות ישירות לסדר העדיפויות האסטרטגי של הארגון.

3 גיוס כישרונות:

מדדי ניהול כישרונות מספקים תובנות לגבי האפקטיביות של מאמצי הגיוס. מנהלי משאבי אנוש יכולים לעקוב אחר מדדים כגון זמן איוש משרה, עלות הגיוס, איכות הגיוס ומקורות הגיוס (סורסינג) כדי להעריך את היעילות וההצלחה של תהליכי הגיוס.

מדדים אלו מסייעים בכל הקשור לאופטימיזציה של אסטרטגיות גיוס, זיהוי ערוצי הסורסינג היעילים ביותר ושיפור האיכות הכוללת של פייפ-ליין (מאגר) הכישרונות.

4 פיתוח והכשרה של עובדים:

ניטור מדדי ניהול כישרונות מאפשר למנהלי משאבי אנוש להעריך את ההשפעה של היוזמות לפיתוח והכשרה של עובדים.

מדדים כגון שיעורי השתתפות בהכשרה, התקדמות בפיתוח מיומנויות ומדדי יעילות ההנחיה, מספקים משוב בעל ערך לגבי האפקטיביות של תוכניות למידה ופיתוח מיומנויות.

מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש במדדים אלה כדי לזהות פערי מיומנויות, להתאים תוכניות הכשרה כדי לענות על הצרכים הארגוניים, ולהעריך את ההחזר על ההשקעה של יוזמות ההכשרה.

5 מחוברות עובדים ושימורם:

מדדי ניהול כישרונות עוזרים למנהלי משאבי האנוש למדוד ולשפר את מחוברות העובדים ושימורם.

מדדים כגון שביעות רצון העובדים, שיעורי תחלופה, תוצאות סקרי מחוברות ומשוב עובדים, מספקים תובנות לגבי חווית העובדים הכוללת.

מעקב אחר מדדים אלה מאפשר למנהלי משאבי האנוש לזהות גורמים התורמים למחוברות עובדים ולשימורם, להתייחס לתחומים שנדרש בהם שיפור ולתכנן אסטרטגיות ממוקדות כדי לשפר את שביעות הרצון והנאמנות של העובדים.

6 תכנון פיתוח מנהלים ורצף בתפקידי ניהול:

מדדי ניהול כישרונות תומכים במנהלי משאבי אנוש בכל הקשור לתכנון פיתוח מנהלים ורצף ניהולי.

מדדים הקשורים לאיכות הניהול, למאגר כישרונות המתאימים לתפקידי ניהול ולהכשרת מנהלים וקידום עובדים לתפקידי ניהול, מסייעים בזיהוי עובדים בעלי פוטנציאל גבוה ובהערכת האפקטיביות של תוכניות לפיתוח מנהיגות.

נתונים אלו מאפשרים למנהלי משאבי אנוש לטפח ולפתח את מנהלי העתיד, תוך הבטחת מעבר חלק והמשכיות בתפקידים קריטיים.

7 שיפור מתמיד:

ניטור מדדי ניהול כישרונות מאפשר ליצור תרבות ארגונית של שיפור מתמיד בארגון.

סקירת המדדים, ניתוחם והפקת תובנות מהם באופן שוטף, מאפשרים למנהלי משאבי אנוש לזהות מגמות, להשוות את הסטנדרטים בתעשייה וליישם שינויים, כדי לשפר את שיטות ניהול הכישרונות.

גישה זו המונעת על ידי נתונים, מסייעת בשמירה על זריזות והתאמה לצרכי הכישרונות המתפתחים ולדינמיקת השוק.

 

סדנת עולם העבודה החדש

2 תגובות

  1. אודה לקבלת המאמרים או הפניה למומחים הכותבים את המאמר

  2. מערכת האתר כוללת כתבים ועיתונאים מקצועיים אשר משתפים פעולה ליצירת תוכן איכותי ולימודי עבור קהילת משאבי האנוש של ישראל.

השאר תגובה