בימים אלה, בעיקר בתקופה של אחרי משבר הקורונה, חשוב יותר מאי פעם שההנהלה הבכירה של הארגון תכיר בתרומתם של מנהלי משאבי האנוש להצלחה הכוללת של העסק ולא פחות מכך, בתרומתם לחסכון בעלויות לארגון.
מנהלי משאבי האנוש מנהלים את כל האספקטים של המשאב החשוב ביותר של החברה: העובדים שלה.
העובדים הם אמנם אלה שמייצרים בפועל את התוצאות העסקיות, אבל באחריות מנהלי משאבי האנוש לוודא שהארגון נמצא על מסלול של פרודוקטיביות, שהעובדים אינם שחוקים, שכל עובד משיג את היעדים שהוצבו לו וכו.
לעיתים קרובות קורה שהקשר בין המשימות שמבצעים מנהלי משאבי האנוש ואיכות הביצוע שלהם, לבין היכולת לחסוך לחברה כסף ובכך לשפר את התוצאות העסקיות שלה אינו ברור דיו להנהלה הבכירה.
להלן 7 דרכים בהן יכול מנהל משאבי האנוש לחסוך לארגון כסף רב:
1 חסכון בעלויות הכשרה ופיתוח עובדים: הכשרות ותוכניות פיתוח דורשות אמנם מהארגון להשקיע כספים, ולא ניתן לוותר עליהן, אבל מנהל משאבי האנוש יכול לחסוך בעלויות המושקעות בתוכניות אלה על ידי איתור הדרכים החסכוניות ביותר לביצוע ההכשרות ותוכניות הפיתוח.
בד בבד, העובדה שמנהל משאבי האנוש יכול ויודע לבחור את תוכניות ההכשרה והפיתוח המתאימות ועיעילות ביותר, מאפשרת לארגון לקדם עובדים ולחסוך בעלויות גיוסי כוח אדם נוספים.
2 יוזמות לשימור עובדים: יישום תוכניות והטבות לשימור עובדים קיימים, יכול להפחית במידה רבה את עלות הגיוס וההכשרה של עובדים חדשים.
3 ייעול תהליכי משאבי אנוש: הכנסת בינה מלאכותית ורובוטיקה ושילובם בתהליכי משאבי אנוש, תוך צמצום המשימות הידניות, מסייעים בהפחתת עלויות משאבי אנוש ומשפרים את יעילות המחלקה.
4 ניהול משא ומתן יעיל מול ספקים על הטבות לעובדים: משא ומתן יעיל של מנהל משאבי האנוש מול ספקי מוצרים ושירותים לעובדים, שמוענקים להם כהטבות, מאפשר להפחית את העלויות, ועדיין לספק לעובדים הטבות אטרקטיביות.
5 גיבוש תוכניות להגברת מחוברות העובדים לארגון: יישום תוכניות שמאפשרות להגביר את מחוברות העובדים לארגון מסייע לשפר את מורל העובדים, להפחית את שיעורי התחלופה ולשפר את הפרודוקטיביות, מה שבסופו של דבר מוביל לחסכון בעלויות עבור החברה.
6 מיקור חוץ של תפקידים שאינם בליבת העיסוק של החברה: מיקור חוץ של תפקידים מסויימים, והוצאתם אל קבלני כוח אדם או אל פרילנסרים, בתחומים שאינם מהווים את תחומי הליבה של החברה, יכול לסייע רבות בהפחתת עלויות כוח האדם בחברה תוך הבטחת תאימות וניהול יעיל.
7 הקפדה על גיוס נכון של העובדים המתאימים ביותר ובעלי המיומנויות הנדרשות ביותר לארגון: זיהוי צרכי הליבה של כל תפקיד בארגון ולאחר מכן איתור, גיוס, קליטה ושימור של העובד המתאים ביותר למילוי כל תפקיד ומשרה, מאפשר לחסוך עלויות נכבדות של גיוס שגוי שהינו יקר מאוד ואף בזבזני.
מנהל משאבי אנוש שיודע לגייס את העובד הנכון והמתאים ביותר, מסייע בכך להגדיל את הצוות הקיים ועל ידי כך להביא להעלאת רמת התפוקה והיעילות בטווח הקצר והארוך, כאמור, תוך חסכון בעלויות הנובעות מגיוס שגוי.