שיתוף

גיוס שמאפשר למועמדים לקבל הזדמנות שנייה למועמדים טומן בחובו יתרונות לארגון עצמו ולא רק למועמדים.

כשמדברים על גיוס שמעניק הזדמנות שנייה הכוונה היא להעסקת אנשים בעלי עבר פלילי או מועמדים שמגיעים מרקע אחר שמהווה מכשול להעסקתם. גיוס הוגן מספק להם הזדמנויות שוות לשקם את חייהם.

מבחינה היסטורית, מועמדים כאלה התמודדו עם מחסומים לתעסוקה למרות שיש להם הכישורים והמוטיבציה להצליח.

ארגונים שמאמצים נוהלי גיוס שמאפשרים סיכויים הוגנים לאלה שזקוקים להזדמנות שנייה, מגלים שזו לא רק גישה אחראית חברתית, אלא היא גם מספקת יתרונות עסקיים משמעותיים.

להלן 6 יתרונות לארגון הנובעים מגיוס על פי אג'נדת מתן הזדמנות שנייה לבעלי רקע פלילי ורקע אחר שבדרך כלל מרתיע מעסיקים:

1 גישה למאגר כשרונות גדול יותר ולא מנוצל:

הסרת חסמים המבוססים על רקע פלילי מאפשרת לארגון להתחבר למאגר עצום של מועמדים שלעתים קרובות מתעלמים מהם למרות שיש להם כישורים מתאימים והם משתוקקים לעבוד.

תעשיות רבות יכולות להינות מהרחבת מאגר המועמדים הפוטנציאליים שלהם כאשר הם כוללים בו אנשים עם רקע שונה.

2 הגברת נאמנות ושימור עובדים:

רבים מהעובדים שניתנה להם הזדמנות שנייה נוטים להפגין נאמנות גבוהה יותר בגלל ההזדמנות שניתנה להם. מחקרים מראים שהם נוטים פחות לעזוב את עבודתם מרצונם.

הקטנת שיעורי התחלופה היא שיפור ישיר של החסכון לארגון, שכן תחלופה יכולה לעלות לחברות כ-30-50 אחוזים מהשכר השנתי של העובד העוזב.

3 פרודוקטיביות מוגברת ומוסר עבודה:

אנשים שנשכרים במסגרת מדיניות סיכוי הוגן והזדמנות שנייה הם לרוב בעלי רמות גבוהות יותר של מוטיבציה ומוסר עבודה חזק, המונעים מהצורך לבנות מחדש את חייהם ולהצליח.

עובדים רבים שגוייסו כחלק מהזדמנות שנייה (בפרט אסירים משוחררים) מחויבים לשמור על תעסוקה קבועה, וכתוצאה מכך יש לגביהם פחות בעיות היעדרות.

מסקר שבוצע על ידי SHRM עולה, כי יותר מ-80% מהמעסיקים שהעסיקו אנשים בעלי עבר פלילי חוו ביצועים מצוינים מעובדים אלו.

4 השפעה חיובית על יעדי גיוון, שוויון והכלה:

גיוס עובדים במסגרת הענקת הזדמנות שנייה הוא גיוס שתומך במאמצי גיוון הכלה ושיוויון, רחבים יותר, על ידי יצירת מסלולים עבור אנשים שנדחקו לשוליים, כדי להשתלב (או להשתלב מחדש) בכוח העבודה.

העסקת אנשים בעלי חוויות חיים מגוונות, מטפחת חשיבה מגוונת יותר, מה שמוביל לחדשנות טובה יותר וליכולות פתרון בעיות.

5 שיפור המוניטין, המותג והאחריות החברתית התאגידית:

חברות שמאמצות את אג'נדת הזדמנות שנייה בגיוס בונות בכך רצון טוב מול לקוחות, קהילות ומשקיעים, הודות להפגנת האחריות החברתית.

עובדים מדורות צעירים, כמו גם לקוחות, מעדיפים יותר ויותר חברות המחויבות להשפעה חברתית, מה שמעניק יתרון תחרותי למעסיקים בעלי מודעות חברתית.

6 תמיכה בקהילות בטוחות יותר:

תעסוקה קבועה היא גורם מפתח בהפחתת שיעורי החזרה לכלא של אסירים משוחררים. על ידי מתן תעסוקה בהזדמנות הוגנת, חברות תורמות לביטחון הציבור ולקהילות חזקות יותר.

יתרה מכך, תמיכה באנשים שמגיעים משולי החברה, באמצעות תעסוקה, מסייעת להפחית את התלות בשירותים חברתיים וממריץ את הכלכלה המקומית.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה