שיתוף

גיוס טלנטים מוכשרים הוא הליך מאתגר הדורש השקעת משאבים רבים, ובעיקר זהו תהליך שגוזל זמן רב מאוד ממנהלי משאבי האנוש ומנהלי הגיוס.

לכל מחלקת משאבי אנוש בכל ארגון ברור כי עליה להכין תוכנית עבודה שנתית בתחום גיוס העובדים.

האתגר הגדול ביותר הוא בכך שברוב הארגונים חלים במהלך השנה שינויים רבים ותכופים, בעקבות שינויים רבים ותכופים בצרכי הארגון.

לכן מנהלי משאבי האנוש ומנהלי הגיוס חייבים להתאים את עצמם לצרכים ולתנאים המשתנים, בתדירות גבוהה.

יש ארגונים שהתהליכים בהם איטיים יותר וכחלק מכך גם הליך גיוס הוא איטי יותר. הבעיה הגדולה היא, שארגונים בהם תהליך הגיוס לוקח זמן רב יותר, עלולים להפסיד טלנטים מבוקשים לטובת ארגונים בהם התהליך הוא מהיר יותר.

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה למלא תפקיד משמעותי בהגברת היעילות של תהליך גיוס העובדים, ולכן גם בהגברת מהירותו.

עם זאת חשוב לציין, ש-ChatGPT יכול אמנם לייעל את התהליך ולהפוך היבטים מסוימים של תהליך הגיוס לאוטומטיים, אבל יש להשתמש בו ככלי לסיוע בקבלת ההחלטות האנושית ולא להחליף אותה לחלוטין.

המעורבות, המיומנות והמומחיות האנושיות הן עדיין חיונית להערכת הכישורים הרכים של המועמדים, ההתאמה התרבותית והערכת הפוטנציאל הכולל שלהם בארגון.

להלן 6 דרכים בהן יכול ChatGPT לתרום לייעול הליך הגיוס:

1 סינון אוטומטי:

ניתן להשתמש ב-ChatGPT כדי להפוך את הסינון הראשוני של קורות החיים לאוטומטיים.

על ידי ניתוח והפקת מידע רלוונטי מקורות חיים, ChatGPT יכול להעריך כישורים, מיומנויות וניסיון, ולהשוות אותם מול קריטריונים מוגדרים מראש.

תהליך זה חוסך זמן על ידי צמצום רשימת המועמדים וזיהוי המועמדים המבטיחים ביותר כדי לקדם בהליך לקראת הערכה נוספת.

2 איסוף מידע מקדים על המועמד:

ניתן להשתמש ב-ChatGPT כדי ליצור קשר עם מועמדים באמצעות ממשקי צ'אט או טפסים מקוונים.

בדרך זו ניתן לאסוף מידע נוסף על הרקע, הכישורים וההעדפות שלהם של המועמדים. ChatGPT יכול לשאול את המועמדים שאלות רלוונטיות, להבהיר ספקות ולהעריך את התאמתם של המועמדים לתפקידים ספציפיים או לדרישות הארגון.

שלב מוקדם זה עוזר לסנן מועמדים שאולי לא עומדים בקריטריונים הדרושים או שיש להם ציפיות שאינן תואמות את יכולות הארגון.

3 אינטראקציה אישית:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לספק אינטראקציות מותאמות אישית עם מועמדים, ולשפר את חווית המועמד שלהם לאורך תהליך הגיוס.

ה-ChatGPT יכול לענות לשאלות נפוצות של המועמדים לגבי הארגון, התפקיד או תהליך הגיוס, ולספק מידע עקבי ומדויק.

בנוסף, ChatGPT יכול להציע הדרכה לגבי השלבים הבאים בהליך הגיוס, לרבות הכנה לריאיון או תיעוד נדרש, כדי להבטיח שהמועמדים מודעים לשלבים הבאים.

4 סיוע בריאיון העבודה:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לסייע בביצוע ראיונות עבודה על ידי הצעת שאלות או תרחישים לריאיון, המבוססים על דרישות התפקיד.

ה-ChatGPT יכול לעזור למראיינים לשמור על עקביות ועל מבנה מסוים של הריאיון, על ידי הצעת סט סטנדרטי של שאלות שנועד לבצע הערכת מועמדים בצורה הוגנת.

בנוסף, ChatGPT יכול לסייע בביצוע הערכה של תגובות המועמדים על ידי ניתוח מילות מפתח או קריטריונים ספציפיים, מה שמאפשר למנהלי משאבי האנוש להתמקד בהערכות איכותיות.

5 ניהול קשרי מועמדים:

ה- ChatGPT יכול לסייע בניהול קשרי מועמדים על ידי אוטומציה של תקשורת שגרתית, כגון שליחת הזמנות לראיונות, עדכונים או הודעות דחייה.

הוא יכול לספק תגובות בזמן ובהתאמה אישית, לשמור על מעורבות המועמדים ולשפר את מיתוג המעסיק של הארגון.

הטיפול של ChatGPT במשימות האדמיניסטרטיביות, מפנה זמן למנהלי משאבי האנוש, ומאפשר להם להתמקד בפעילויות אסטרטגיות ובניית קשרים עם עובדים פוטנציאליים.

6 ניתוח נתונים והפקת תובנות:

ה- ChatGPT יכול לנתח כמויות גדולות של נתוני גיוס, כגון קורות חיים, טפסי בקשה ותימלולי ראיונות, כדי לזהות דפוסים, מגמות ומתאמים.

ניתוח זה יכול לספק תובנות חשובות לגבי האפקטיביות של אסטרטגיות הגיוס, פרופילי המועמדים וטכניקות הריאיון.

מנהלי משאבי האנוש יכולים למנף את התובנות הללו כדי לחדד את התהליכים שלהם, לשפר את קבלת ההחלטות ולשפר את יעילות הגיוס הכוללת.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה