העובדים בבורסה לניירות ערך יודעים להגיד אולי טוב יותר מעובדים במגזרים אחרים כי שנת 2011 הייתה שנת מיתון קשה, שנה בה עובדים רבים איבדו את מקור פרנסתם וגם מי שנותר לעבוד, לא נהנה מביטחון כלכלי עודף. אולם על פי סקר און-ליין שנערך בארה"ב, בו השתתפו 2,860 עובדים משוק ההון, עולה כי למעלה מ-54% מקרב העובדים בענף זכו להעלאת שכר.
מתוך הסקר עולה כי מנהלים המועסקים בבנקים זכו בתוספת שכר בשיעור של 3%, מנהלים בחברות השקעות ובבנקים 'בוטיק' אקסקלוסיביים זכו בהעלאת שכר בשיעור של 14% ומנהלי בקרנות זכו בהעלאת שכר בשיעור של 13%.
סקר השכר של עובדי שוק ההון כלל גם מרכיב שביעות רצון של העובדים אשר זכו להעלאת שכר. לפי הסקר עולה כי 12% מהעובדים 'מרוצים מאוד' מתוספת השכר, 35% היו 'די מרוצים' ואילו 37% היו 'לא מרוצים' או 'מאוד לא מרוצים' מתוספת השכר שקיבלו.
כאשר נשאלו עובדי שוק ההון לגבי הבונוס השנתי (2011) שחולק לאחרונה, כ-50% ציינו שהוא ענה על הציפיות שלהם. בנוסף עולה כי מקרב העובדים בשוק ההון 35% ציינו כי הם מתכונים להחליף מקום עבודה במהלך השנה, 55% לעומת זאת ציינו שהעלאת השכר היא הסיבה להישארותם (קרי אם לא היו זוכים להעלאת שכר הם גם היו מחפשים אחר עבודה חדשה).
קונסטנס מלרוז, מנהל אתר הדרושים efinancialCareers, הגיב לתוצאות הסקר: "כאשר שואלים עובד בשוק ההון 'מה צריך לקרות כדי שתישאר בעבודה?' התשובה הראשונה היא העלאת שכר. בעבר ראינו דגש גדול יותר על בונוסים אולם השנה דווקה הרכב השכר עצמו הוא שמהווה את הטריגר עבור עובדי שוק ההון. חברות ששואפות לגייס עובדים טובים צריכות לשים את הדגש המרכזי על השכר הבסיסי."