בשלוש השנים האחרונות עבר שוק העבודה מהפיכה משמעותית בכל הקשור לעבודה מהבית. שיעור העובדים הגדול שעברו לעבוד מהבית באופן מלא או בחלק מימי השבוע, מציב אתגר ממשי לארגונים לגבי הדרך לתגמל אותם עבור עבודה שהיא מעבר לעבודה רגילה.
ארגונים חייבים לפעול על פי חוק שעות עבודה ומנוחה, ולתגמל עובדים על פי מספר שעות העבודה שהם עובדים.
תגמול זה כולל גמול שעות נוספות במקרים בהם העובדים אכן עובדים שעות נוספות 'אמיתיות,' כלומר כאלה שאינן מוגדרות כשעות עבודה גלובליות.
גמול עבור שעות נוספות הינו זכות מגן (קוגנטית) של העובד. לכן, במקרים בהם הארגון אינו מתגמל את העובדים עבור שעות נוספות, הם יכולים לתבוע ואף לקבל פיצוי שהוא מעבר לגמול השעות הנוספות שעבדו.
המהפך שחל בשלוש השנים האחרונות בכל הקשור לעבודה מהבית, אמנם היטיב מאוד עם עובדים שמעדיפים לעבוד מביתם, אבל מציב מכשולים רבים בפני יכולתם להיות מתוגמלים על פי חוק, עבור עבודה שהיא מעבר לשגרה הקבועה בחוק.
המשמעות היא, שכרגע, התגמול שמעבר לשכר הרגיל, נתון לחלוטין לשיקול דעתו את הארגון. אם עובד עבד מהבית, או מכל מקום אחר מחוץ למשרד, מעבר לשעות הרגילות המגדירות משרה מלאה, לא תמיד יש לו דרך להוכיח זאת בבית הדין לעבודה.
עם זאת, ארגונים חייבים לקחת בחשבון, שעובדים ממורמרים שחשים שהם לא מתוגמלים בהתאם לתרומתם, עלולים לעזוב את החברה, והדבר אף עלול לפגוע במותג המעסיק.
להלן 5 שיטות לתגמל עובדים מהבית עבור עבודה ותרומה לארגון שהן מעבר לנדרש:
1 הערכה מבוססת תוצאות:
יש להתמקד בתוצאות, כלומר בהישגים ובאופן ביצוע המשימות, במקום רק במעקב אחר פעילויות או שעות עבודה.
יש לקבוע מראש את התוצאות הרצויות ויעדים ברורים עבור עובדים מהבית. יש להעריך את הביצועים שלהם על סמך האיכות ועמידה בזמנים של עבודתם, השגת היעדים שנקבעו וההשפעה שיש להם על הארגון (כלומר מידת התרומה לארגון).
גישה זו מעודדת עובדים שעובדים מהבית או מכל מקום אחר שהוא מחוץ למשרד, לקחת אחריות על עבודתם ומאפשרת גמישות בניהול הזמן והמשימות שלהם.
2 להשתמש בכלי ניהול פרויקטים:
יש להטמיע כלים לניהול פרויקטים, המקלים על שיתוף פעולה בין עובדים, מעקב אחר משימות וניטור ההתקדמות של העובד במשימות שהוקצו לו.
כלים אלה יכולים לספק שקיפות לגבי עבודה המתבצעת על ידי עובדים מהבית, ולאפשר למנהלים להעריך את ההתקדמות, לזהות צווארי בקבוק ולהבטיח התאמה לגבי לוחות הזמנים והיעדים של הפרויקט.
בנוסף, כלי ניהול פרויקטים מאפשרים לחברי הצוות שעובדים מהבית, לשתף פעולה ביעילות, לעקוב אחר המשימות שלהם ולספק עדכונים על ההתקדמות שלהם.
3 משוב וסקירות ביצועים:
יש לספק משוב קבוע בתדירות גבוהה לעובדים מהבית כדי לזהות את ההישגים שלהם, להתייחס לתחומים בהם נדרש שיפור ולתאם ציפיות.
יש לקבוע לוחות זמנים לגבי סקירות ביצועים תקופתיות כדי להעריך את הביצועים והצמיחה הכוללים.
סקירות אלה צריכות לכלול דיון על נקודות החוזק של העובד, על תחומים שיש לשפר, ותחומים בהם העובד צריך לקבל הכשרה. כמו כן יש להגדיר יעדים ולקבוע מסלול התקדמות בקריירה.
משוב בונה וסקירות ביצועים, מסייעים לעובדים מהבית להבין איך העבודה שלהם נתפסת ולספק הזדמנויות לצמיחה והתפתחות.
4 לבצע הערכה עצמית של העובדים על איכות עבודתם:
יש לעודד עובדים מהבית לבצע הערכה עצמית נכונה של איכות עבודתם. הערכות עצמיות מאפשרות לעובדים מהבית לשקף את הביצועים שלהם, לזהות את החוזקות והחולשות שלהם ולהעריך את התקדמותם לעבר היעדים.
היכולת להעריך את איכות עבודתם, מספקת לעובדים תובנות ונקודות מבט נוספות על עבודתם. ניתן להשתמש בהערכות אלה כנקודת מוצא לדיונים על ביצועיהם. זה גם מעודד עובדים מהבית לקחת אחריות על ההתפתחות והצמיחה המקצועית שלהם.
5 להשתמש בכלי פרודוקטיביות ומעקב זמן, כל עוד הם לא מפרים את פרטיות העובד:
כדאי לשקול להשתמש בכלי פרודוקטיביות ומעקב אחר זמן עבודה, כדי לקבל תובנות לגבי דפוסי העבודה, הפעילויות והקצאת הזמן של העובדים מהבית.
כלים אלה יכולים לספק לארגון נתונים על השלמת המשימות, הזמן שהושקע בפעילויות שונות, ורמות הפרודוקטיביות הכלליות.
עם זאת, חיוני להשתמש בכלים אלה בזהירות כדי להימנע ממיקרו מנג'ינג וכדי לכבד את פרטיותם של העובדים מהבית. יש לשמור על שקיפות ואמון, ולהבטיח שהמיקוד יישאר בתוצאות ולא במעקב מוגזם.