להלן 5 השאלות הטובות ביותר שמועמדים נשאלו בראיונות עבודה השנה:
מה החלק האהוב עליך בעבודתך הנוכחית?
אם למועמד יש משהו שהוא או היא אוהבים ונהנים לעשות בעבודה, אז ככל הנראה המועמד או המועמדת טובים בתחום הזה במיוחד. התשובה לשאלה זו מספקת למראיינים הזדמנות לבחון כיצד המועמד ישתלב בארגון שלהם, כלומר האם מה שאותו עובד הכי נהנה לעשות הוא התחום אותו תרצו לקדם בארגון. אם תשובת המרואיין היא שהוא הכי נהנה משיחות עם קולגות בזמן הפסקות הצהריים, ככל הנראה הוא לא יתאים לעבודה, לא משנה באיזה תחום.
ספר על בעיה שנתקלת בה וכיצד נפתרה
תשובת המועמד אמורה לספק פרטים מעמיקים בנושא הבעיה והפתרון שהוא מצא לה. מועמדים שיתחמקו מפרטים ויענו בצורה שטחית, עשויים לרמוז על בעיה בהתמודדות עם בעיות. אם המועמד סיפק דוגמה לבעיה וכן פתרון קונקרטי שמצא לה, בדקו האם הם יורדים לרזולוציות נמוכות בתיאור.
המועמד צריך להיות מסוגל לכלול כל פרט שהוביל להצלחה בפתרון הבעיה. אם המראיין מוצא נתונים חסרים, ככל הנראה לא המועמד הוא זה שפתר את הבעיה בסופו של דבר. זאת כיוון שמי שנאלץ בעצמו להתמודד ולפתור בעיה מסובכת, לא ישכח פרטים לגביי דרך הפתרון שלה.
מהו סגנון העבודה המועדף עליך?
מתשובה לשאלה זו תוכל להבין האם המרואיין אוהב לעבוד בצוות, האם מעדיף לעבוד לבד, האם מעדיף פגישות, או העברת מידע באמצעות מיילים. התשובות לשאלה זו יספקו לך נתונים על אופי העבודה המועדף על המועמד, כך שתוכל להבין האם הוא מתאים לשיטות העבודה בארגון שלכם.
ספר על חוויה משמעותית שעברת בחברה הנוכחית וכיצד זה הניע אותך בעבודה
שאלה זו מסייעת לך ללמוד מה מלהיב ומניע את המועמד שלך. תוכל גם ללמוד אילו תמריצים ותגמולים הציעה החברה הנוכחית שלו והאם שיטת התמריצים שלכם תואמת פחות או יותר. אם המועמד יספר לכם על נופש בספינת פאר שכל הצוות תוגמל באמצעותו, ואין לכם יכולת לספק תמריצים כאלו, עליך לבדוק עם המועמד עד כמה משמעותיים התמריצים הללו בעיניו ומבחינת גורמי ההנעה שלו.
איזה משוב פחות נעים קיבלת ומה למדת ממנו?
למעשה, זו דרך נוספת לשאול מהן החולשות שלך, מבלי לדלות מהמועמד תשובה מוכנה מראש. משוב לעומת חולשה, הוא משהו שיותר קשה להמציא, כיוון שעל המועמד להיזכר בשיחת משוב אמיתית שהתרחשה, מה המנהל אמר לו וכיצד זה השפיע עליו – את כל אלו קשה להמציא בשליפה. אם מועמ משיב שהוא אינו זוכר משוב שלילי, גם לא בעבודותיו הקודמות, זה מדליק נורה אדומה. במידה ומצא דוגמה למשוב שלילי שקיבל ומה שהפיק ממנו היתה סובלימציה חיובית – הרי שהרווחתם תשובה אותנטית לגביי החולשות של המועמד ודרכו להתמודד איתן.