שיתוף

הבנק העולמי צופה כי שיעורי הצמיחה במשק העולמי יגיעו ב-2017 לכ-2.8% וב-2018 אף יעלו לכשלושה אחוזים. כך עולה ממחקר על מגמות בתחום טאלנטים בשוק העבודה, שערכה חברת המחקרים Randstat Sourceright. משמעות הנתונים הללו, לדברי עורכי המחקר היא, כי ארגונים צפויים להתמודד עם אתגרים גדולים יותר מבעבר, באיתור וגיוס כישרונות ומציאת משאבים כדי לעמוד באתגרי הצמיחה.

הסוגייה החשובה היא, אילו גורמים יכולים להשפיע בעתיד הקרוב על האופן שבו ארגונים יוצרים מחוברות עובדים בקרב עובדים מוכשרים. התשובה לכך אינה פשוטה משום שעולם העסקים חווה כיום את שילוב השינויים הגדול ביותר אי פעם בהיבט של טראנספורמציה של מקומות העבודה וטאלנטים.

ניידות יוצרת הזדמנויות

רמת הניידות הגבוהה של הכישרונות בעולם מתרחשת כיום במהירות רבה, הודות לכלכלה עולמית המונעת על ידי אפליקציות. כתוצאה מכך, עולם העבודה הפך גדול ומורכב יותר במידה משמעותית. מדו"ח של האנליסט Bersin by Deloitte עולה, כי בארה"ב בלבד, עלויות רכישת הכישרונות הסתכמו ב-2015 בכ-245 מיליארד דולר.

הצמיחה והמורכבות בשוק העבודה משתקפות בציפיות המשתנות של עובדים ומעסיקים כאחת. המעבר להעדפות העובדים לעבודה ארעית, שגשוג הטכנולוגיה ושינויים גיאופוליטיים מהותיים, מאלצים את הארגונים לשקול מחדש את שיטות ניהול הכישרונות שלהם, היכן הם יכולים לאתר אותם ואיך להתאים עצמם להלך הרוח הכללי (ה-mindsets) של עובדים שהביקוש להם גבוה מאוד.

ציפיות עולות בהתמדה

כ-70 אחוזים מהחברות שנסקרו בסקר הטאלנטים במהלך הרבעון הרביעי של 2016 אמרו, כי הציפיות של המעסיקים מעובדיהם עולות בהתמדה, ויחד איתן גובר הלחץ על העובדים לביצועים טובים יותר.

שיעור דומה של ארגונים דיווחו כי לעובדים יש כיום ציפיות גבוהות יותר מהמעסיקים. כ-81 אחוזים מהארגונים שהשתתפו בסקר אמרו כי מחסור בטאלנטים ישפיע על ביצועי החברה שלהם ב-12 החודשים הקרובים.

שקיפות גוברת

לאור כל זאת, מסיקים ב-Randstat Sourceright, כי הטכנולוגיה משרתת כגשר בעל ערך רב, בין עובדים מוכשרים לבין הארגונים. התוצאה היא שארגונים הפכו שקופים יותר מאי פעם, ושמים דגש חזק יותר על מיתוג המעסיק.

רשתות חברתיות מקצועיות כמו לינקדאין וגלאסדור, כמו גם פורטלים רבים אחרים, מספקים הצצה חסרת תקדים לתוך ערכי הליבה והשאיפות של ארגונים, ובה בעת מספקים מידע רב ערך לגבי אופן ניהול המשאב האנושי חיבורו לחברה והיחס אליו.

ניידות מואצת

ולבסוף, ניידותם של עובדים מוכשרים מואצת הודות לנפילתן של חומות גיאוגרפיות, באמצעות גלובליזציה והגירה כאחת. לחברות קל הרבה יותר להשיג עובדים מיומנים הודות לטכנולוגיה.

בתפקידים רבים, עובדים כבר לא חייבים להיות נוכחים פיזית באתרי החברה. פלטפורמות ענן, וידאו קונפרנסינג, ולוחות זמנים גמישים, מאפשרים לעובדים לשתף פעולה בינם לבין עצמם ובינם לארגון, בקלות ובפשטות אף על פי שאלפי קילומטרים מפרידים ביניהם.

איך להסיר את מגבלות המרחק
חברת המחקר מציעה חמש דרכים להסיר את המגבלות העומדות בפני גיוס טלנטים מרוחקים פיזית:

1. גבשו תרבות ארגונית שמסירה מכשולים: ודאו שהארגון שלכם ערוך מבחינת התרבות הארגונית שלו לקראת כניסת טלנטים מרוחקים. התחילו להיערך לכך על ידי זיהוי מכשולים העומדים בפני תהליכי עבודה, אשר מונעים מכם לגייס עובדים מרוחקים בצורה התואמת את העידן החדש.

2. לימדו היטב את שוק היעד שלכם: אם ברצונכם למשוך אליכם את הטלנטים הנכונים, החלו בזיהוי השאיפות, הרצונות והמנהגים שלהם, ושלבו זאת בהגדרת מיתוג המעסיק שלכם. ודאו שאתם מנסים להגיע אליהם לא רק באמצעות המסרים הנכונים אלא גם דרך הערוצים הנכונים.

3. התחברו למאגר טלנטים גלובלי: הטכנולוגיה מספקת גשר לחיבור ביניכם לבין הטלנטים הרצויים לכם. מנפו את מקורות האוף-סייט שלכם ופתחו דרכי גישה למאגרי טלנטים גדולים הרבה יותר.

4. הרחיבו את החיפוש שלכם מעבר לגבולות גיאוגרפיים: גם במקרים בהם תפקידים מסויימים מחייבים נוכחות פיזית באתרי החברה, אל תגבילו את החיפוש שלכם לערים הקרובות אליכם מבחינה גיאוגרפית, או אפילו לגבולות המדינה. הודות לעלייה ברמת הניידות ובאפשרויות העסקה מרחוק, יש באפשרותכם לשקול גם גיוס עובדים מאיזורים מרוחקים יותר.

5. השקיעו את המשאבים בטכנולוגיה הנכונה: מספר הטכנולוגיות המיועדות לאיתור כישרונות, לחיבורם לארגון ולניהולם, הינו גדול ורב. ודאו כי השקעתם את המשאבים בטכנולוגיות הנכונות, שגם יפיקו לכם פירות מוכחים.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה