שיתוף

השכיחות של מינוי מנהל לא מתאים ובלתי בארגון יכולה להשתנות בהתאם לגורמים שונים כמו למשל גודל החברה, סוג הענף או התעשייה, התרבות הארגונית של החברה ותהליכי הגיוס.

אף שקשה לדבר על מדד מדויק של אחוזי מנהלים גרועים, ניתן לומר בבטחה, שיש לא מעט מקרים בהם ניתן לראות בארגונים מינוי מנהלים שאינם כשירים ושלא באמת מבינים את תפקידם, את רוחב הסמכויות שלהם, את מידת האחריות שלהם ואת מהות התפקיד, כלומר את מה שנדרש מהם לצורך מילוי התפקיד.

להלן 5 סיבות לכך שארגונים ממנים מנהלים שאינם מתאימים לתפקידי ניהול ואף מקדמים אותם בדרגות הניהוליות בחברה:

1 היעדר תהליכי הערכה ומיון יעילים:

יש ארגונים שתהליכי ההערכה והמיון בהם אינם יעילים או שאינם מספיקים בכל הקשור לתפקידי ניהול.

מצב זה עלול לגרום לכך שעובדים יקבלו קידום לתפקיד ניהולי בהתבסס על גורמים אחרים, פרט ליכולות הניהוליות שלהם, כמו למשל ותק בחברה או קשרים אישיים למנהלים הבכירים יותר.

שיקולים אלה מקבלים עדיפות על פני שיקולים של הערכה נכונה של כישורי המנהיגות ויכולות הניהול שלהם.

2 תוכניות פיתוח מנהיגות מוגבלות שאינן מספיקות:

בארגונים שתוכניות פיתוח המנהיגות בהם אינן מקיפות דיין, עלול להיות במצב בו ההנהלה ומנהלי משאבי האנוש מתקשים לזהות בצורה נכונה ומדוייקת, עובדים בעלי יכולות ניהול והתאמה לתפקיד ניהולי.

בהיעדר הזדמנויות נאותות להכשרת מנהלים וופיתוח מנהלים, עלול להיות מצב בו ממנים לתפקידי ניהול, אנשים שאינם מסוגלים או אינם מוכנים להתמודד עם האתגרים והאחריות של תפקיד ניהולי. מצב זה מוביל לפרקטיקות ניהול לא נאותות.

3 פוליטיקה ארגונית והעדפות אישיות:

יש ארגונים שבמקרים מסוימים, עלולים להיקלע למצב בו מתרחש מינוי מנהלים לא כשירים כתוצאה מהשפעה של פוליטיקה ארגונית. במקרים כאלה ממנים על פי העדפות אישיות, עובדים מסוימים בגלל קשריהם האישיים.

יחסים אישיים, יצירת בריתות של קבוצות מסויימות בארגון או קבלת החלטות מוטות שאינן ענייניות בנושא מינוי מנהלים, עלולים להוביל למינוי מנהלים שאינם מוכשרים בתחום הניהול ואינם מתאימים לתפקידי ניהול.

4 אי זיהוי מיומנויות ניהוליות:

יש ארגונים שאין בהם הבנה ברורה של הכישורים והאיכויות החיוניים הנדרשים לצורך ניהול יעיל.

זה יכול להביא למצב בו מקדמים עובדים שהם מצטיינים בתפקידיהם הטכניים המקצועיים, אבל אין להם את כישורי המנהיגות הדרושים למנהל. התוצאה היא שיטות ניהול לא יעילות.

5 הערכת ביצועים ומשוב לא נאותים:

בארגונים שאין בהם מערכות יעילות להערכות ביצועים מדוייקות, או שהם לא מצליחים לספק לעובדים משוב בונה, היכולת לזהות חולשות ניהוליות ולטפל בהן פוחתת במידה רבה. מצב כזה עלול להנציח מעגל של מועמדים לתפקידי ניהול, אף על פי שהם אינם כשירים.

נוכחותם של מנהלים שאינם מתאימים לתפקידי ניהול אינה נפוצה בכל הארגונים, ובכל זאת, זוהי בעיה שעלולה להתעורר בארגונים שאינם נותנים עדיפות לפיתוח יעיל של מנהיגות ולתהליכי הערכה נכונים.

ההכרה בחשיבותם הרבה של מינויים של מנהלים מוכשרים ובעלי יכולת ניהולית, הטמעת מערכות חזקות לבחירת מנהלים שהינם בעלי יכולות ניהול, הכשרתם של העובדים המיועדים לתפקיד ניהול, והיכולת להעריך את יכולותיהם בצורה מדוייקת, כל אלה הינם גורמים חיוניים להפחתת השכיחות של מינוי מנהלים לא כשירים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה