טלנטים בולטים שרוצים לעבוד מהבית באופן מלא ואינם רוצים לחזור למשרד, עלולים לעזוב את מקום העבודה אם המעסיק מתעקש על עבודה מהמשרד לפחות כמה ימים בשבוע.
אחת השאלות שטורדות מנהלי משאבי אנוש בנושא זה היא האם יש דרך לשכנע את העובדים הללו להגיע למשרד לפחות לכמה ימים בשבוע, בלי לפגוע בשביעות הרצון שלהם מהעבודה.
מסתבר שמנהלי משאבי אנוש יכולים לשכנע עובדים לחזור למשרד לפחות כמה ימים בשבוע, תוך התאמה להעדפות שלהם לעבודה מרחוק וגמישות.
מציאת האיזון הנכון בין עבודה מרחוק לעבודה במשרד יכולה לעזור לארגונים למקסם את שביעות רצון העובדים, את הפרודוקטיביות שלהם ואת מידת המחוברות שלהם לארגון.
להלן 5 סיבות לכך שטלנטים מבוקשים עלולים להתעקש לעבוד מהבית באופן מלא ולסרב לחזור לעבודה למשרד:
1 דאגות בריאות ובטיחות:
החשש להדבק בשפעת או אפילו בקורונה שעדיין נמצאת איתנו, מגבירה את החששות של חלק מהעובדים לגבי בריאות ובטיחות במקום העבודה.
חלק מהעובדים עלולים להרגיש אי נוחות או חרדה לגבי עבודה בסביבה משרדית משותפת, במיוחד אם הם חוששים להדביק בני משפחה בעי רגישויות שונות.
2 איזון בין עבודה לחיים אישיים:
עבודה מהבית מציעה גמישות ואוטונומיה רבה יותר לעובדים, ומאפשרת לעובדים לאזן טוב יותר בין העבודה לחיים האישיים שלהם.
עבודה מרחוק מבטלת את הצורך בנסיעה לעבודה ומספקת את הגמישות לנהל את אחריות משק הבית או חובות הטיפול בצורה יעילה יותר, מה שיכול לשפר משמעותית את האיזון בין עבודה לחיים אישיים עבור עובדים רבים.
3 פרודוקטיביות ומיקוד:
עבור חלק מהעובדים, עבודה מרחוק הוכיחה את עצמה כתורמת יותר לפרודוקטיביות וליכולתם להתרכז ולהתמקד בעבודה.
ללא הסחות הדעת של סביבת משרד עמוסה, לעובדים יהיה קל יותר להתרכז במשימות העבודה שלהם ולהשיג יותר בפחות זמן.
4 העדפה לעבודה מרחוק:
עובדים רבים התרגלו ליתרונות העבודה מרחוק והחלו להעדיף אותה על פני סידורי עבודה מסורתיים במשרד.
הם גילו את היתרונות הרבים של הגמישות, הנוחות והעצמאות שעבודה מרחוק מציעה ויתכן שהם לא ששים לוותר על הטבות אלה על ידי חזרה למשרד במשרה מלאה.
5 בעיות נסיעה ותחבורה:
הנסיעה למשרד יכולה להיות גוזלת זמן, מלחיצה ויקרה עבור חלק מהעובדים, במיוחד אלה שגרים רחוק ממקום עבודתם או מסתמכים על תחבורה ציבורית.
עבודה מרחוק מבטלת את הצורך בנסיעה לעבודה, חוסכת לעובדים זמן וכסף ומפחיתה את הלחץ הכרוך בנסיעות.
להלן 5 צעדים שמנהלי משאבי אנוש יכולים לנקוט כדי לשכנע עובדים לחזור למשרד לפחות כמה ימים בשבוע:
1 סידורי עבודה היברידיים גמישים:
ניתן להציע סידורי עבודה היברידיים גמישים המאפשרים לעובדים לפצל את זמנם בין עבודה מרחוק לעבודה במשרד, בימים המתאימים להם ובלי הצורך לתאם מראש לגבי אילו ימים וכמה ימים בכל שבוע.
גישה זו מאפשרת לעובדים ליהנות מהיתרונות של עבודה מרחוק ושיתוף פעולה אישי, תוך יצירת איזון העונה על הצרכים וההעדפות שלהם.
2 תקשורת ברורה ושקיפות:
יש ליצור קשר גלוי ושקוף עם העובדים לגבי הסיבות לחזרה למשרד והאמצעים הקיימים להבטחת בריאותם ובטיחותם.
יש להתייחס לכל דאגה או שאלה שיש להם ולספק ביטחון לגבי הצעדים הננקטים ליצירת סביבת עבודה בטוחה ונוחה.
3 לקדם שיתוף פעולה וחיבור:
יש להדגיש את החשיבות של שיתוף פעולה אישי עם עמיתים לעבודה, של גיבוש הצוות וחיבור חברתי במקום העבודה.
יש להדגיש את היתרונות של אינטראקציות פנים אל פנים, כגון מפגשי סיעור מוחות, הזדמנויות חונכות ושיחות ספונטניות, שעלולות להיות מאתגרות יותר במסגרת עבודה מרחוק.
4 להציע תמריצים והטבות:
ניתן לספק תמריצים או הטבות כדי לעודד עובדים לחזור למשרד, כגון הטבות לנוסעים, אפשרויות תזמון גמישות, גישה למגוון שירותים הנמצאים במשרד (למל חדר כושר), או הזדמנויות לפיתוח מקצועי וליצירת רשת קשרים.
5 להוביל על ידי דוגמה אישית:
על המנהלים הבכירים להפגין את המחויבות שלהם לחזור למשרד על ידי מתן דוגמה אישית ועל ידי היותם גלויים ונגישים לעובדים במקום העבודה.
יש להראות לעובדים שהארגון מעריך אינטראקציות אישיות ושיתוף פעולה, ושהמנהלים הבכירים משתתפים באופן פעיל באירועים, פגישות ופעילויות משרדיות.