שיתוף

כמעט כל ארגון מקפיד כיום על עיצוב התרבות הארגונית וקביעת רשימת ערכים. אבל לא אחת קורה שהעובדים וההנהלה כאחד, כל כך שקועים בעבודה היומיומית, בלחץ לסיים פרויקטים ולעמוד בלוחות זמנים, שכולם שוכחים ליישם את ערכי התרבות הארגונית בפועל.

לשם כך יש צורך בנקודת מבט חיצונית. דוגמה אחת מיני רבות לנקודת מבט חיצונית היא ביצוע סדנה עם העובדים, במסגרתה ידונו העובדים וההנהלה בינם לבין עצמם או עם יועץ חיתוני על איך לשפר את התרבות הארגונית.

יש 5 מנהגים שכדאי להנהיג וליישם כדי לשפר את התרבות הארגונית:

1 לערוך מפגשי שיתוף חווית עובד לקראת היציאה לסוף השבוע:

ניתן לערוך מפגש צוות בכל יום חמישי, במסגרתו ישתף כל אחד מאנשי הצוות כמה דברים שהוא הצליח לבצע היטב במהלך השבוע, כמה דברים שהוא התקשה בהם במהלך השבוע ומה הוא מצפה מעצמו לקראת השבוע הבא.  

זה מאפשר לעובדים להעלות אתגרים ולהגביר את המוטיבציה שלהם לקראת השבוע הבא.

2 שיתוף חוצה צוותים על ידי עריכת תחרויות:

שיתוף פעולה חוצה צוותים הוא אתגר לא פשוט ברוב החברות, בעיקר כאשר מדובר בחברות גדולות שמעסיקות יותר מ-50 עובדים.

לכן, אם רוצים להביא לידי מצב בו צוותים שונים ישתפו פעולה וילמדו זה מזה, ניתן לערוך מפגשי משחקים. ניתן לערוך תחרויות, חידונים או מעין חדר בריחה.

כאשר הנושאים שעל הפרק בכל הפעילויות הללו הם הנושאים בהם עוסקים הצוותים בעבודתם היומיומית.

3 גיוס של יותר נשים לכל צוות:

ממחקרים שנערכו בארה"ב, ב-17 מדינות שונות בכל הענפים ותחומי הפעילות עולה, כי בכל סביבת עבודה, מספר גדול יותר של נשים בצוות מעניק ביטחון פסיכולוגי גדול יותר, אמון קבוצתי, ויעילות גבוהה יותר של הצוות.

לכן, קיום איזון מגדרי הינו בריא לסביבת העבודה, בפרט כאשר מדובר בתפקידים בכירים. לכן, טוענים מחרים אלה, הגדלת שיעור הנשים בצוותים יכולה להניע את התרבות הארגונית קדימה.

4 בחירה נבונה של הטבות לעובדים:

בחברות הייטק נהוג להציב שולחנות פינג פונג וסוגים נוספים של משחקים. שזה נחמד עבור ארגונים שיכולים להרשות לעצמם אבל הערך שהם מייצרים לעובדים נמוך יחסית.

העובדים יכולים לקבל ערך רב יותר מחדר כושר בחברה, אפשרות לקחת חופשות בחגים בהם יש חופשות בבתי הספר וכדומה. הטבות מסוג זה משדרות לעובדים שהם הורים שלארגון אכפת מהם.

5 לחגוג גם עם העובדים שעוזבים לתפקיד טוב יותר בחברה אחרת:

אין ספק שלאבד עובד לטובת חברה אחרת הוא מאורע לא משמח עבור החברה. אבל המציאות היא שעובדים עוזבים חברות. ולא ניתן למנוע את זה.

במקום לשדר לחץ ותחושה של כעס כלפי העובד שעוזב, נסו לשלב בתרבות הארגונית את המנהל לחגוג עם העובד את עבודתו החדשה.

בעת שהעובד עורך את מסיבת הפרידה (הפריסה) כדאי לברך אותו ולאחל לו הצלחה. ניתן אף לתת לו כרטיס ברכה חתום על ידי העובדים וההנהלה שמאחלים לו הצלחה בתפקידו החדש.

מנהג זה יאפשר לו לצאת מהחברה בתחושה טובה, ואף לגרום לו לשקול לחזור אליה בעתיד. במילים אחרות, במקום לאבד עובד, זה יאפשר להוסיף מועמד פוטנציאלי עתידי למאגר המועמדים של החברה.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה