הבינה המלאכותית משנה את תהליך הגיוס על ידי אוטומציה של משימות וזיהוי יעיל של כישרונות מובילים.
מינוף אלגוריתמים מתקדמים, ניתוח נתונים ולמידת מכונה, מאפשרים לבינה המלאכותית לעזור למנהלי משאבי אנוש לייעל את תהליכי הגיוס ולמצוא את המועמדים הטובים ביותר בתוך זמן קצר מאוד.
בינה מלאכותית מחוללת מהפכה בגיוס על ידי אוטומציה של משימות גוזלות זמן, הרחבת היכולת לאתר כישרונות והבטחת הערכות מועמדים אובייקטיביות.
זיהוי יעיל של המועמדים הטובים ביותר מאפשרת לבינה המלאכותית להעצים את צוותי משאבי אנוש להתמקד בקבלת החלטות אסטרטגיות ולטפח תהליך גיוס שוויוני ואפקטיבי יותר.
כאשר צוות משאבי אנוש יודע לעבוד ביעילות על מערכות בינה מלאכותית, הבינה המלאכותית הופכת לבת ברית רבת עוצמה בבניית כוח עבודה בעל ביצועים גבוהים.
להלן 5 דרכים שמאפשרות לבינה המלאכותית להגיע במהירות למועמדים המתאימים והאיכותיים ביותר:
1 ניתוח מדויק ומעיר של קורות חיים:
הבינה המלאכותית יכולה לסנן במהירות אלפי קורות חיים, ולזהות מועמדים שהכישורים שלהם תואמים במדויק את דרישות התפקיד.
היא יכולה לקרוא ולהבין קורות חיים מעבר להתאמת מילות מפתח. לדוגמה, בינה מלאכותית יכולה להעריך מילים נרדפות, רלוונטיות הקשרית ואפילו רמות מיומנות, כדי להבטיח שלא יתעלמו ממועמדים בעלי כישורים גבוהים בגלל שינויים בטרמינולוגיה.
בנוסף, מערכות בינה מלאכותית יכולות לדרג מועמדים בהתבסס על מערכת ניקוד משוקללת, תוך מתן עדיפות לאלו שמתאימים במדינה הגבוהה ביותר לתיאור התפקיד.
זה מקטין באופן דרסטי את הזמן שצוותי משאבי אנוש מקדישים לסינון ידני של קורות חיים תוך שיפור הדיוק של בחירת המועמדים.
2 מינוף אנליטיקס חזוי:
כלי בינה מלאכותית יכולים לחזות את הצלחתו של מועמד בתפקיד על ידי ניתוח נתונים היסטוריים של עובדים בעלי ביצועים גבוהים.
השוואת המיומנויות, הניסיון והכישורים של המועמד מול נתונים של בעלי ביצועים מובילים קיימים, מאפשרת למערכות הבינה המלאכותית לזהות אנשים שצפויים להצטיין בתפקיד ספציפי.
יתרה מכך, ניתוח חזוי יכול להעריך מיומנויות רכות, כגון פוטנציאל מנהיגותי או התאמה תרבותית, תוך שימוש בתובנות מהערכות מקוונות, ניתוח התנהגותי או נתוני ביצועים מהעבר.יכולות אלו מקלות על זיהוי מועמדים המביאים ערך ארוך טווח לארגון.
3 שיפור הסורסינג של מועמדים:
הבינה המלאכותית מרחיבה את מאגר הכישרונות על ידי חיפוש מועמדים בפלטפורמות שונות, כולל אתרי דרושים, רשתות מקצועיות ורשתות חברתיות.
כמו כן, כלי בינה מלאכותית מתקדמים יכולים לחפש באופן פעיל מועמדים פסיביים, שאינם מחפשים עבודה באופן אקטיבי אך התואמים את הפרופיל הרצוי.
גישה פרואקטיבית זו מבטיחה גישה לטלנטים מיומנים במיוחד ששיטות מסורתיות עלולות להחמיץ.
לדוגמה, כלי מקורות מבוססי בינה מלאכותית יכולים לסרוק פרופילים בלינקדאין, במאגרי מועמדים ובפרסומים אקדמיים כדי למצוא מועמדים בעלי מומחיות מיוחדת, מה שהופך את הבינה המלאכותית לבעלת ערך רב עבור תפקידים הדורשים כישורי נישה.
4 אוטומציה של סינונים מוקדמים והערכות:
הבינה המלאכותית יכולה לבצע סינונים ראשוניים באמצעות שאלונים אוטומטיים או ראיונות וידאו.
מערכות אלו מעריכות את תגובות המועמדים באמצעות למידת מכונה כדי להעריך את כישוריהם, הידע ואפילו תכונות האישיות שלהם.
לדוגמה, פלטפורמת בינה מלאכותית עשויה לנתח את הטון, השפה ושפת הגוף של המועמד במהלך ריאיון וידאו כדי לאמוד את מיומנויות התקשורת שלו, הביטחון העצמי ועוד.
אוטומציה של שלבים מוקדמים אלה מאפשרת לבינה המלאכותית להעריך באופן עקבי יותר וחסר פניות, ומאפשרת לצוותי משאבי אנוש להתמקד בריאיון עם מועמדים מובילים.
5 הפחתת הטיה בגיוס עובדים:
הבינה המלאכותית יכולה לעזור למתן הטיה לא מודעת בגיוס על ידי התמקדות אך ורק בתובנות מבוססות נתונים.
כאשר מערכות הבינה המלאכותית מתוכננות כהלכה, הן מעריכות מועמדים על סמך קריטריונים אובייקטיביים כמו כישורים, ניסיון ומיומנויות, במקום גורמים סובייקטיביים.