5 דברים שמראיינים בוחנים בזמן ראיון עבודה

5 דברים שמראיינים בוחנים בזמן ראיון עבודה

האם הגעת לראיון העבודה בזמן? האם בירכת את המראיין לשלום? האם שפת הגוף שלך נכונה? להלן 5 דברים שמראיינים שמים אליהם לב במהלך ראיון העבודה

שיתוף
ראיון עבודה

ראיון עבודה

גיוס עובדים חדשים הוא משימה קשה עבור אנשי הגיוס בעוד הוא דורש הרבה מאמצים וזמן. האנרגיה שלהם צריכה להחזיק כשהם בוחנים מאות קורות חיים ומחליטים על המועמדים שיש לראיין. אמנם זה תהליך בלתי נגמר עבור מנהלי גיוס והעבודה הופכת למונוטונית לאחר זמן מה, אך עליהם להיות ערניים תמיד לגילוי כישרונות.

מהם הדברים הקטנים שמנהלי גיוס שמים להם לב במהלך ראיון העבודה?

ברכת שלום

המועמד כנראה עצבני ונרגש לקראת ראיון העבודה שלו, ובכל זאת, כולנו בני אדם ואסור לשכוח לנהוג בכבוד. מועמד שנכנס לחדר ולא מברך את המראיין שלו לשלום ואינו שואל לשלומו, מדליק למעשה נוראה אדומה אצל המראיין. לכן, על מועמדים לדכא את כל המתח המובן, לברך את המראיין לשלום, ללחוץ את ידו בנועם ולחייך אליו, עם הכניסה לחדר.

דייקנות

דייקנות היא אחד המאפיינים החשובים ביותר שמעסיק רוצה לראות אצל העובדים והיא מתחילה כבר בראיון העבודה. מועמד שמאחר לראיון ואין זה משנה מה הסיבה, מייצר רושם ראשוני רע מאוד על המראיין, עד כדי כך, שהמראיין עשוי לבטל את הראיון שלו ולעבור למועמד הבא.

על המועמד להגיע למקום 10 עד 15 דקות לפני הזמן המתוכנן ולהראות את ההתלהבות שלו וההערכה לכך שזומן לראיון.

לבוש

גורם נוסף אשר יוצר רושם על מנהל גיוס הוא התלבושת של המועמד. חשוב להתלבש בנוחות אך בחוכמה. מצד אחד לא חכם יהיה ללבוש את חליפת החתונה שלך שנותרה בארון מימים עברו, אך מהצד השני, ג'ינס מרושל וסנדלים הם לבוש קיצוני מהצד השני. לבוש רע גם מסיח את המראיין מתהליך הראיון, מלבד זה שהוא מייצר עליו רושם רע. הימנע מצבעים בהירים או כהים מידי והתלבש בצורה אלגנטית אך לא מוגזמת.

שפת גוף

ברגע שאתה נכנס לבניין החברה, כל פעולה קטנה תיראה ותיזכר. שפת הגוף היא לגמרי חלק מהעניין ולכן יש לשמור על יציבה נכונה, מימיקה נוחה של הפנים, מחוות פשוטות ונעימות כגון לחיצת יד למראיין, חיוך, הנהון בראש כאשר המראיין מדבר שמעיד על הקשבה ועניין. האם אתה שומר על קשר עין או נשען לאחור בנוחות בכיסא במהלך הראיון? יש לשים לב לכל הדברים הללו.

יחס חיובי

כל תשובה שתיתן תצטרף להחלטה הכוללת – האם אתה מועמד ראוי או שלא. כל פעולה שתנקוט וסוגי התגובות יסייעו למגייס לבצע את ההחלטה הסופית. אולי יש שאלות מביכות או כאלו שלא מתאימות לחלוטין, הימנע מלשאול אותן, כמו כן, הקפד לענות על כל השאלות בבהירות רבה ובמלוא הרצינות. הודה למראיין על הראיון בסופו, לחץ את ידו פעם נוספת וחייך אליו. עליו להרגיש כי אתה איש נעים שכדאי לעבוד איתו.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה