שיתוף

המעבר המאסיבי לעבודה מהבית בכל העולם מאפשרת לחברות רבות לגייס עובדים במדינות אחרות, שעובדים מביתם, ללא צורך בהקמת סניף ומשרדים במדינות אלה.

המצב הכלכלי הנוכחי מאלץ חלק מהחברות לפטר עובדים כדי לחסוך בעלויות. אלא שלמרות הצורך לחסוך בעלויות, ארגונים רבים עדיין זקוקים לעובדים.

הפתרון יכול להיות בהעסקת עובדים בעלי המיומנויות הנדרשות, ממדינות אחרות בהן השכר ועלויות השכר הם  בדרך כלל נמוכים יותר.

גיוס והעסקה של עובדים מקומיים במדינות אחרות זו משימה מאתגרת מאוד עבור מנהלי משאבי האנוש. היא כרוכה בהתמודדות עם אתגרים לא פשוטים, כמעט בכל ההיבטים של ניהול המשאב האנושי.

סיוע משמעותי בהתמודדות עם אתגרים אלה ניתן לקבל מתוכנות יעודיות לנושא של העסקת עובדים מעבר לים, ובעיקר מרובוטים שמשולבת בהם בינה מלאכותית.

אחד הפתרונות שמאפשר להתגבר על המכשולים והאתגרים הללו הוא שימוש בבינה מלאכותית לטיפול בגיוס וניהול של עובדים במדינות אחרות.

הבינה המלאכותית יכולה לאתר את העובדים המתאימים ביותר במדינות בהן הארגון מעוניין לגייס טלנטים, היא יכולה לבצע את המיון ואת בדיקת הכישורים וההתאמה של העובד לארגון, ולאחר הצטרפותו של העובד לארגון, הבינה המלאכותית יכולה להקצות לעובד המרוחק משימות, לפקח על עבודתו ולוודא שבינו לבין הצוות בארץ והמנהל  הישיר מתקיימת תקשורת שוטפת ויעילה.

בעת הליך הגיוס, הבינה המלאכותית יכולה לסרוק במהירות לוחות 'דרושים' מקוונים או פלטפורמות גיוס אחרות, ולזהות מועמדים בעלי הכישורים והניסיון הרלוונטיים.

בנוסף, הבינה המלאכותית יכולה לשלוח הודעות כתובות (אימיילים או הודעות סמס) ולקבל אימיילים והודעות טקסט, היא יכולה לבצע מעקב אחר התקדמות במשימות, אחר שעות העבודה של העובד מרחוק והיא יכולה להעביר לעובד המרוחק משוב והכוונה לפי הצורך.

להלן 5 אתגרים שהבינה המלאכותית יכולה לסייע למנהלי משאבי האנוש להתמודד איתם בעת גיוס והעסקה של עובדים מרחוק:

1 איתור המועמדים הנכונים והמתאימים ביותר:

יתכן שיהיה קשה יותר לזהות את המועמדים הטובים ביותר לתפקיד, כאשר הגיוס מתבצע במדינה אחרת, בין השאר משום שמאגר המועמדים הפוטנציאליים עשוי להיות גדול יותר ומפוזר יותר גיאוגרפית.

כאמור, הבינה המלאכותית יכולה לסרוק במהירות לוחות 'דרושים' מקוונים או פלטפורמות גיוס אחרות, ולזהות מועמדים בעלי הכישורים והניסיון הרלוונטיים.

2 הערכת כישורים ומידת התאמתם לצרכי הארגון:

הערכת כישוריו ומידת התאמתו של מועמד לתפקיד עלולה להיות מאתגרת מאוד כאשר מנהל משאבי האנוש לא יכול לפגוש אותם באופן אישי, כאשר הריאיון מתנהל באנגלית (גם אם הוא מתנהל בווידאו).

במקרים רבים, מנהל משאבי האנוש יצטרך להסתמך במידה לא מעטה על חומרים כתובים וראיונות וירטואליים, שעלולים להיות פחות יעילים במתן תמונה מלאה של המועמד.

רובוט שמשולבת בו בינה מלאכותית עשוי לבצע את המשימה הזאת ביעילות גדולה יותר ובפחות זמן.

3 ניהול התקשורת מול מועמדים ועובדים מרוחקים:

התקשורת עם מועמדים ועובדים שמתגוררים מעבר לים עלולה להיות קשה יותר לביצוע, כאשר ההתנהלות היומיומית מתבצעת מול עובדים מרוחקים שאינם דוברי עברית.

יש להמנע ממצב שעלול להוביל לאי הבנות או לתקשורת לקויה. מצב כזה עלול להיות מתסכל עבור המעסיק והעובד כאחד.

רובוט שמשולבת בו בינה המלאכותית עשוי לסייע רבות במניעת אי הבנות, וביצירת תקשורת באיכות טובה, תוך 'תרגום' התקשורת מתרבות אחת לשנייה.

4 שמירה על מחוברות העובדים:

גורמים כמו שימור עובדים מרוחקים שמגיעים מתרבות שונה, מנהגים שונים, ימי חופשה שונים וכו, הגברת המוטיבציה שלהם ושמירה על מידת מחוברות גבוהה לארגון, עלולים להיות מאוד מאתגרים בכל הקשור לעובדים מרוחקים שמתגוררים במדינות אחרות.

אחת הסיבות לכך היא שהם עלולים להרגיש מבודדים או מנותקים משאר הצוות. מצב זה עלול ליצור פרודוקטיביות נמוכה יותר ושיעורי תחלופה גבוהים יותר.

לבינה מלאכותית יש יכולת לפתור את המכשול הזה, על ידי התרעה בפני מנהלי משאבי האנוש והמנהלים הישירים על טעויות והצעת דרכים לפתרונן.

5 עמידה בדיני העבודה במדינות הרלוונטיות:

ארגון שמעסיק עובדים מעבר לים חייב להיות מצוי בכל דיני העבודה באותן מדינות, ולוודא שהם מקבלים שכר ותנאים סוציאליים בהתאם לחוקים ולתקנות המקומיים.

בינה מלאכותית יכולה לבצע את ההתאמה לדיני העבודה המקומיים במדינה בה מתגורר העובד.

כך שבסיכומו של דבר, אין ספק שגיוס עובדים מרחוק והעסקתם עלול להיות מאתגר מאוד. אבל עם בינה מלאכותית ובד בבד גם תכנון קפדני אסטרטגיות אפקטיביות של תקשורת ומחוברות עובדים, ניתן לגייס ולנהל עובדים מרוחקים בהצלחה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה