למרות היתרונות הרבים של מקום עבודה גמיש, שמאפשר לעובדים לעבוד מהבית באופן חלקי ומלא, צוותים מפוזרים עלולים לחוות פחות חיבור ושייכות לארגון, מה שמתורגם למעורבות ולפרודוקטיביות נמוכות יותר.
המשמעות היא, שבמקום עבודה שעובד על פי מודל העבודה ההיברידי ושחלק מעובדיו עובדים מהבית באופן מלא, מנהלי משאבי אנוש מתמודדים עם האתגר של שמירה על תרבות ארגונית חיובית חזקה כאשר העובדים אינם נמצאים עוד באותו מרחב פיזי.
בניית תרבות ארגונית חיובית חזקה בסביבת עבודה מרוחקת או היברידית, דורשת ממנהלי משאבי האנוש להשקיע מאמצים מיוחדים להתאמת התרבות הארגונית לעבודה מרחוק.
התמקדות בתקשורת שקופה, ברווחת העובדים, בהכרה בהישגים, בבניית צוות מלוכד ובערכים עקביים, מאפשרת למנהלי משאבי אנוש ליצור תרבות שחברת את העובדים לארגון, מכילה ומתואמת עם המשימה של החברה, לא משנה באיזה מיקום העובדים נמצאים.
להלן 5 אסטרטגיות שמאפשרות למנהלי משאבי האנוש לחזק ולקיים תרבות ארגונית משגשגת בסביבות עבודה אלו:
1 לטפח תקשורת פתוחה ושקופה:
תרבות ארגונית חיובית חזקה מחייבת שקיפות ותקשורת פתוחה, במיוחד כאשר העובדים מפוזרים במקומות שונים.
מנהלי משאבי האנוש יכולים לקיים פגישות חברה קבועות, ליישם פלטפורמות תקשורת דיגיטלית ולשלב ערוצי משוב כדי לעדכן את העובדים לגבי יעדי החברה, העדכונים וההצלחות.
פגישות חברה שמהוות מפגשי שאלות ותשובות עם ההנהלה, עוזרות לעובדים להרגיש מחוברים למשימה ולערכים של החברה. שקיפות עוזרת לטפח אמון, שהינו מרכיב מרכזי בתרבות חזקה.
2 לעודד ולתמוך ברווחת העובדים:
עבודה מרחוק עלולה לטשטש את הגבול בין החיים האישיים והמקצועיים, ולהוביל לשחיקה.
קידום יוזמות רווחה, כגון לוחות זמנים גמישים, ימי רווחה נפשית או תוכניות בריאות, מאפשר למנהלי משאבי האנוש לבסס תרבות שמעריכה ותומכת ברווחתם הכללית של העובדים.
3 להכיר בהישגים ובתרומות:
במסגרות מרוחקות והיברידיות, חיוני להבטיח שהעובדים ירגישו מוערכים על מאמציהם.
מנהלי משאבי אנוש יכולים ליצור תוכנית מובנית להכרה בהישגים ולחגוג הישגים ותרומות במרחבים וירטואליים, בכל השגת אבן דרך בפרויקט.
הכרה בעובדים בעקביות מעלה את המורל, מעודדת תחושת שייכות ומחזקת את הערכת החברה לעבודה קשה, שהינה חיונית לתרבות ארגונית חיובית חזקה.
4 לטפח פעילויות וירטואליות לבניית צוות:
פעילויות בניית צוות הן חיוניות לחיזוק מערכות יחסים בארגון, ויכולות לגשר על תחושת הריחוק של העובדים מהבית.
מנהלי משאבי האנוש יכולים לארגן פעילויות וירטואליות לבניית צוות כמו משחקים מקוונים, שיעורי בישול מקוונים או אתגרים קבוצתיים כדי ליצור חוויות משותפות המטפחות תחושת אחדות.
פעילויות אלו עוזרות לעובדים להתחבר ולפרק מידור מחלקות, מה שגורם למקום העבודה להרגיש יותר מגובש ומחובר.
ניתן לבצע גם פעילויות וירטואליות על ידי מפגשים אישיים מדי פעם כדי לטפח יחסים בין אישיים חזקים יותר.
5 חיזוק ערכי החברה בפעילות היומיומית:
כדי שתרבות ארגונית תשגשג בחברה שעובדיה עובדים מרחוק באופן מלא או חלקי, ערכי החברה צריכים להיות יותר מסתם הצהרות.
ערכי החברה צריכים לעצב באופן פעיל אינטראקציות והחלטות.
מנהלי משאבי האנוש צריכים לשזור את ערכי החברה בהערכות ביצועים, במפגשי קביעת יעדים ובתוכניות קליטת עובדים, כדי להבטיח שהעובדים רואים את הערכים הללו בפעולה.
עקביות זו עוזרת לעובדים מרוחקים להרגיש מתואמים עם מטרת החברה, ולוודא שכולם מחוברים למרות המרחקים הפיזיים.