5 אמיתות לגבי שכר העובדים

5 אמיתות לגבי שכר העובדים

גם למועמדים וגם למראיינים, ישנם כמה דברים שמפריעים להם במהלך המו"מ על השכר

שיתוף
מו

מו"מ בנושא השכר

מבחינת המועמדים – יש את הפחד מפני הדחיה, את החשש לאבד את ההזדמנות בשל הצבת רף שכר גבוה מידי או לחלופין, לבקש שכר נמוך מדי שיציג חוסר מקצועיות.

מבחינת המראיינים – החשש הוא שהמועמדים יבקשו שכר גבוה שלא ניתן לעמוד בו, והם יפסידו את הכישרונות הטובים.

יחד עם זאת, מחקרים שנעשו לאחרונה מראים שוב ושוב כי חשוב מאוד לנהל משא ומתן על שכר באופן טקטי, ובזמן הנכון.

להלן 5 אמיתות לגבי השכר:

מעט מאוד אנשים שואלים

סקרים שנערכו לאחרונה בנושא השכר בראיונות העבודה, הראה כי רק 37% מהאנשים מקיימים מו"מ לגבי השכר במהלך ראיון העבודה, 18% אינם מקיימים. תוצאות אלו מפתיעות במיוחד בהתחשב בכך שמומחי שכר אמריקאים מציינים, כי אדם שאינו מבצע מו"מ על משכורתו מפסיד יותר מ- 500,000 דולר עד גיל 60.

מה שאף מפתיע יותר הוא, שאם תבצע מו"מ לגבי השכר שלך, רוב הסיכויים שתקבל את השכר הרצוי. מסקנות מחקר של נלסון ג'ובס הראו, כי 75% שאלו שביקשו שכר גבוה יותר קיבלו עלייה בשכר, תמריצים או הטבות.

הפער בין המינים עדיין קיים

למרות שנשים מבקשות העלאה בשכר לעתים קרובות ככל שגברים עושים זאת, הנשים מקבלות פחות. מחקרים הראו כי נשים היו ב- 25% פחות סבירות מאשר גברים כדי לקבל העלאה בשכר כאשר הן ביקשו זאת. עם זאת, נשים מתחת לגיל 40 הצליחו לנהל משא ומתן על שכר ולקבל יותר, מה שמראה כי הפער בין המינים הולך ומצטמצם בהדרגה.

בני דור המילניום לא יודעים לשאול

כשזה מגיע לבקשת תוספת שכר, נראה כי בני דור המילניום פחות טובים בלבקש. על פי המחקרים, רק 37% מעובדי בני דור המילניום ביקשו אי פעם ההעלאה בשכר. הסיבות העיקריות הן באופן חד-משמעי – חוסר הביטחון והחשש שמא יידחו או ייחשבו לחצופים.

השפעת גובה השכר

מחקרים אף מראים, כי ישנה השפעה של גובה השכר על הבקשה להעלאה. נמצא כי, ככל שהשכר של העובד גבוה יותר, כך יהיה לו קל יותר לבקש יותר וכך הסיכוי שלו לקבל יותר, יגדל בהתאמה.

בעוד שרק 25% מאלה שהרוויחו10,000 דולר קיבלו את העלאה שהם ביקשו, 70% מאלה שהרוויחו יותר מ -150 אלף דולר קיבלו את ההעלאה המבוקשת.

טווח השכר נעשה בתבונה

במשא ומתן בנושא שכר, מחקרים מצאו כי כאשר מציגים טווח סביר, עם השכר האידיאלי שלך כעיגון השלב התחתון, התוצאות טובות יותר ומושגות משתי סיבות: זה נתפש כמשהו שיותר קל לעשות, וכי הנימוס דורש נימוס חזרה.

כאשר בקשת ההעלאה נעשית בעדינות ובטקט, מו"מ על השכר יכול לחסוך הרבה כאבי ראש עתידיים. ברוב החברות, חוות דעת לשכר לעשות רק לאחר שנה של עבודה, ולכן, אם המועמד לא מבקש העלאת שכר כבר בראיון העבודה, הוא עשוי להפסיד שנה של שכר נמוך יותר.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה