שיתוף

המעבר למודל העבודה ההיברידי או לעבודה מהבית באופן מלא, היה אמור להפחית משמעותית את השחיקה של העובדים ולשפר את האיזון בין חיים אישים לעבודה.

ואכן, המודל ההיברידי משפר במידה מסויימת את חייהם של העובדים, אבל מסתבר שגם בעבודה מהבית יש שחיקה והאיזון בין חיים אישים לעבודה לפעמים אפילו פוחת.

במילים אחרות, העלייה המהירה בהיקפי העבודה מהבית יצרה למנהלי משאבי אנוש התמודדות עם אתגר חדש: הפחתת שחיקה של עובדים מהבית ושמירה על רווחת העובדים ואיזון נכון בין עבודה לחיים אישיים – בסביבת עבודה מרוחקת.

העבודה מהבית מציעה אמנם גמישות, אבל היא עלולה לטשטש את הגבולות בין העבודה לחיים האישיים, ולהוביל לשעות עבודה ארוכות יותר וללחץ מוגבר.

מכיוון שכך, מנהלי משאבי אנוש צריכים לפתח אסטרטגיות לתמיכה בעובדים מרוחקים, לקדם איזון בין עבודה לחיים, ולעודד שיטות להפחתת השחיקה.

אחת הדרכים להשיג זאת היא לחפש באופן פעיל משוב מעובדים מרוחקים כדי להבין את האתגרים והצרכים הייחודיים שלהם.

בנוסף, על מנהלי משאבי האנוש להעריך באופן קבוע את האפקטיביות של האסטרטגיות המיושמות ולערוך התאמות על פי הצורך.

הענקת עדיפות לרווחתם של עובדים שעובדים מהבית מרוחקים ולאיזון בין עבודה לחיים אישיים, תאפשר למנהלי משאבי אנוש לסייע במניעת שחיקה וליצור סביבת עבודה מרחוק תומכת.

להלן 5 דרכים להפחתת השחיקה ולשיפור האיזון בין חיים אישיים לעבודה, של עובדים מהבית:

1 טיפוח תרבות ארגונית תומכת:

יש ליצור תרבות ארגונית שמעריכה איזון בין עבודה לחיים ומדגישה את החשיבות של רווחת העובדים.

יש לעודד תקשורת פתוחה, לקיים שיחות משוב קבועות ולספק משאבים לתמיכה בבריאות הנפשית של העובדים. יש לעודד את העובדים לקחת הפסקות גם בעבודה מהבית, להציב גבולות לשעות העבודה ולתעדף טיפול עצמי.

2 לקבוע ציפיות ברורות:

יש לתקשר בצורה ברורה את הציפיות של הארגון מהעובדים לגבי ביצועים ולספק הנחיות לעבודה מרחוק.

במקביל, יש לסייע לעובדים להבין מתי הם נדרשים להיות זמינים ומתי הם יכולים להתנתק. יש לעודד את המנהלים להגדיר יעדים ולוחות זמנים עם דד-ליינים ריאליים, כדי למנוע עומסי עבודה מוגזמים.

3 לקדם לוחות זמנים גמישים:

על הארגון להכיר בעובדה שעבודה מהבית מציעה גמישות ומאפשרת לעובדים לקבל אוטונומיה על שעות העבודה שלהם.

בד בבד, יש לתת מענה לצרכים ולהעדפות האישיות של העובדים ככל האפשר, ולאפשר להם לתזמן עבודה לפי הזמנים הכי פרודוקטיביים ונוחים שלהם.

4 לעודד הפסקות וחופשות:

יש להזכיר לעובדים לקחת הפסקות קבועות במהלך יום העבודה. יש לעודד אותם להתרחק מהמסכים שלהם, לעסוק בפעילות גופנית או לתרגל טכניקות הרפיה.

יש לעודד את השימוש בימי החופשה השנתית ולהבהיר לעובדים שאין לעבוד במהלך החופשה שלהם.

5 להציע משאבי רווחה לעובדים מהבית:

יש לספק לעובדים גישה עצמאית למשאבים התומכים ברווחת העובדים. זה יכול לכלול תוכניות בריאות וירטואליות, משאבים לבריאות הנפש, שיעורי כושר מקוונים וחומרים חינוכיים על ניהול מתח ואיזון בין עבודה לחיים אישיים. כדאי לשקול להציע לעובדים תוכניות סיוע המספקות שירותי ייעוץ חסויים.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה