שיתוף

 

שימור עובדים הפך לאחד האתגרים הגדולים עבור ארגונים מכל הענפים וסוגי התעשייה. לשיעורי תחלופה גבוהים יש חסרונות רבים, ובראשם העלות של תחלופת העובדים לארגון.

ממחקר שנערך בארה"ב עולה, כי העלות הממוצעת של החלפת עובד אחד מגיעה לכ-15 אלף דולר כאשר לוקחים בחשבון את הגיוס, הקליטה וההכשרות

בעיה שנייה נובעת מכך שתחלופת עובדים פוגעת בפרודוקטיביות, ולא רק בזו של התפקיד שבו התחלפו עובדים, אלא בפרודוקטיביות של הצוות כולו.

הפגיעה בפרודוקטיביות נגרמת בין השאר בגלל הפגיעה במידת החוברות של העובדים והפגיעה במורל של חברי הצוות שנשארו.

בנוסף, עובדים מגדילים את ערכם לחברה ככל שעובר הזמן בו הם עובדים בה. ככל העובדים יותר ותיקים, כך הם  מכירים טוב יותר את התהליכים, הלקוחות והתרבות הארגונית. לכן ש, ככל עובד ממשיך לעבוד זמן רב יותר בחברה, כך גדלה תרומתו לעסקי הארגון.

כל הסיבות הללו מציבות את נושא מניעת התחלופה של העובדים בין המשימות הנמצאות בראש סדר היום של מעסיקים.  

רוב הארגונים כבר מיישמים אסטרטגיות שימור מרכזיות כמו למשל הגדלת התגמול, עבודה מהבית ושעות עבודה גמישות. עם זאת, תמיד יש מקום לשיפור.

דרך נוספת שמאפשרת לשמר עובדים היא ליישם תוכנית מנטורינג. ברוב תוכניות המנטורינג, החברה מחברת בין עובדים מבוגרים ומנוסים לעובדים צעירים יותר.

כתוצאה מכך, תוכנית המנטורינג מהווה דרך יעילה לחלוק ידע פנימי שנצבר בחברה. אבל התועלת בתוכניות מנטורינג היא הרבה מעבר לכך.

ממחקר שנערך בארה"ב עלה, כי פרט לשימור העובדים הצעירים שמודרכים על ידי המנטור, התוכנית תורמת רבות גם לשימור העובדים הוותיקים יותר. כלומר, מהמחקר עלה, כי שיעור השימור של המנטורים עצמם עולה משמעותית כתוצאה מפעילותם כמנטורים.

המשמעות היא, שתוכניות החונכות (מנטורינג) בארגון הן בעלות השפעה משמעותית על הפחתת שיעורי התחלופה בארגון, על ידי הגברת מידת מחוברות העובדים, הפיתוח המקצועי של העובדים ושביעות הרצון שלהם.

להלן 5 דרכים שבהן תוכנית מנטורינג (חונכות) תורמת להורדת שיעורי התחלופה:

1 פיתוח מיומנויות וקידום קריירה:

תוכנית חונכות (מנטורינג) מספקת לעובדים הזדמנויות לפתח מיומנויות וידע חדשים. כאשר עובדים מרגישים שהצמיחה המקצועית שלהם נתמכת על ידי הארגון, ושיש להם דרך לקידום הידע והקריירה שלהם בתוך החברה, יש סיכוי גבוה יותר שהם יישארו בארגון במקום לחפש הזדמנויות במקומות אחרים.

2 מחוברות מוגברת:

עבודה עם מנטור יוצרת לעובד הזוטר תחושת שייכות ומחוברות לארגון. עובדים שהם מחוברים לעמיתיהם ולמטרות החברה, נוטים יותר להישאר מחויבים ונאמנים לארגון.

3 העברת ידע:

תוכנית החונכות מאפשרת להעביר ידע ומומחיות שנצברו בארגון מעובדים מנוסים לחדשים יותר. זה יכול להפחית את שיעורי התחלופה ולהבטיח את שימורו של ידע קריטי, בארגון, גם כאשר חלק מהעובדים עוזבים.

4 שביעות רצון מוגברת בעבודה:

עובדים שיש להם גישה למנטורים חווים לרוב שביעות רצון גבוהה יותר בעבודה. כאשר יעדי הקריירה של העובדים מתאימים למטרות הארגון, ויש להם את התמיכה להגיע ליעדים אלו, סביר להניח שהם לא יחפשו הזדמנויות במקומות אחרים.

5 שימור עובדים בעלי פוטנציאל גבוה:

תוכנית חונכות מובנית היטב, היא כזאת שמסוגלת לזהות ולטפח עובדים בעלי פוטנציאל גבוה. על ידי מתן הכוונה לעובדים ופיתוחם המקצועי, הארגון מגדיל את הסיכויים לשמר את הכישרונות הבכירים שלו ואת עתודת המנהלים שלו.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה