שיתוף

הטכנולוגיות החדשות המתפתחות במהירות, מגבירות את האתגרים שניצבים בפני מנהלי משאבי האנוש, ויחד עם הגבר האתגרים, גובר הצורך בניהול סיכונים בשיטת שמתאימות לשינויים העמוקים שמביאות איתן הטכנולוגיות החדשות.

מנהלי משאבי אנוש יכולים להצטיין בניהול סיכונים בתקופה של התפתחות מהירה של טכנולוגיות חדשות אבל לשם כך עליהם להבין לעומק את הסיכונים שנובעים מהטכנולוגיות החדשות.

עליהם להבין את החשיבות של הטמעת אמצעים לאבטחת סייבר ולשמירה הדוקה על פרטיות הנתונים, ועליהם לוודא שנעשה שימוש אתי במערכות בינה מלאכותית.

כמו כן, ניהול סיכונים ברקע ההתפתחויות הטכנולוגיות המהירות דורש התחייבות (מהעובדים והארגון כאחד) ללמידה מתמשכת, לשיתוף פעולה עם מחלקות אחרות, לטיפוח תרבות ארגונית  חיובית, לעיסוק בתכנון תרחישים, למינוף הטכנולוגיה ולניהול סיכונים.

גישה פרואקטיבית ומושכלת ניצבת בבסיס היכולת של מנהלי משאבי אנוש להתמודד עם המורכבות של הטכנולוגיות החדשות והשלכותיהן, ולהגן על הארגונים מפני סיכונים פוטנציאליים.

להלן 4 שלבים להתמודדות עם ניהול סיכונים הנלווים להתפתחויות הטכנולוגיות המהירות:

1 שיתוף פעולה עם מחלקות אחרות:

ניהול סיכונים לא נמצא באחריותו הבלעדית של מנהל משאבי האנוש. ניהול סיכונים דורש שיתוף פעולה עם מחלקות אחרות, בהן מחלקת IT, המחלקה המשפטית ועוד.

על מנהלי משאבי אנוש לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם מחלקות אלה כדי לפתח אסטרטגיות ניהול סיכונים מקיפות המתייחסות לסיכונים הטכנולוגיים, ובפרט לסיכונים הספציפיים הרלוונטיים למחלקת משאבי האנוש.

גישה שיתופית זו מאפשרת לזהות את הסיכונים לפני התרחשותם, לצמצם אותם ולהתמודד איתם מכמה היבטים. כתוצאה מכך ניתן לנהל את הסיכונים ביעילות.

2 פיתוח תרבות ארגונית המודעת לסיכון:

מנהלי משאבי אנוש יכולים להצטיין בניהול סיכונים על ידי טיפוח תרבות ארגונית המודעת לסיכונים בארגון.

זה כרוך בחינוך העובדים לגבי הסיכונים הכרוכים בטכנולוגיות החדשות ועידודם לאמץ שיטות עבודה מומלצות לאבטחת סייבר ופרטיות נתונים.

גם מפגשי הכשרה קבועים, סדנאות וקמפיינים תקשורתיים יכולים לסייע בבניית תרבות ארגונית שבה העובדים ערים לסיכונים ויוזמים זיהוי וטיפול בסיכונים.

3 תכנון תרחישים וניהול משברים:

בהתחשב בקושי לנבא סיכונים טכנולוגיים, מנהלי משאבי אנוש צריכים לתכנן תרחישים ודרכי פעולה לטיפול בהם, ולפתח תוכניות לניהול משברים.

זה כרוך בחיזוי סיכונים פוטנציאליים, כגון פרצת מידע או תקלה במערכות מבוססות בינה מלאכותית, והכנת תוכניות מגירה לטיפול בסיכונים.

הכנת תוכנית פעולה ברורה מאפשרת למנהלי משאבי אנוש להגיב במהירות וביעילות לכל משבר טכנולוגי, ולמזער את ההשפעה על הארגון.

4 מינוף טכנולוגיה לניהול סיכונים:

מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש בטכנולוגיה עצמה כדי לשפר את ניהול הסיכונים.

כלים כגון פלטפורמות ניתוח משאבי אנוש, תוכנות לניהול תאימות וכלים להערכת סיכונים מבוססי בינה מלאכותית יכולים לעזור למשאבי אנוש לזהות ולהפחית סיכונים בצורה יעילה יותר.

מינוף טכנולוגיות אלו מאפשר למנהלי משאבי אנוש לקבל תובנות מעמיקות יותר לגבי סיכונים פוטנציאליים ולנקוט בצעדים יזומים כדי לטפל בהם.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה