שיתוף

שנת 2020 היתה השנה המאתגרת ביותר בשוק העבודה. שתי המהפיכות הבולטות ביותר שהתרחשו במהלך השנה הזאת בנושא שיטות העסקת עובדים היו:

1 המעבר לפעולות מרחוק: עבודה מרחוק, הכשרה מרחוק, ראיונות עבודה מרחוק, הכשרות מרחוק, קליטת עובדים מרחוק ועוד.

2 ההבנה שכלים של בינה מלאכותית הם כבר הכרח שלא ניתן להמנע ממנו, לפחות בכל הקשור לפעילותה של מחלקת משאבי האנוש, לרבות מדידת מידת הפרודוקטיביות של העובדים, מידת המחוברות שלהם לארגון ועוד.

כאשר רוב העובדים שלא יצאו לחופשות ללא תשלום (חל"ת) עבדו מהבית (וממשיכים לעבוד מהבית לעת עתה), נראה כי 2021 עומדת להמשיך את המגמות הללו.

במהלך השנה החולפת למדו הארגונים איך לנהל את העבודה מרחוק באופן שלא יפחית את היקפי התפוקה.

הם למדו מה דרוש לעובדים כדי לבצע את העבודה מרחוק בצורה טובה, ומה נדרש ממנהלי משאבי אנוש כדי שחוסנו של מקום העבודה והתרבות הארגונית שלו ישמרו ויותאמו למצב החדש.

במקביל, למדו העובדים והארגונים כאחד איך להכשיר עובדים מרחוק, איך לראיין עובדים מרחוק, איך לקלוט עובדים מרחוק, ומעל לכול למדו עובדים ומנהלים כאחד, איך להתמודד עם שינויים מהירים, מהפכניים וחדים.

כדי להתכונן לבלתי נודע, חשוב להמשיך ללמוד ולאמץ מיומנויות חדשות שיאפשרו לעובדים ומנהלים כאחד להתמודד עם כל האתגרים החדשים שעוד צפויים לשוק העבודה:

1 איזון עבודה וילדים בעידן הקורונה:

עולם העבודה השתנה כמעט בן לילה עם התפשטות הגלובלית של הקורונה, כאשר עובדים נאלצו להמשיך לעבוד מהבית כרגיל בעוד ילדיהם לא יכולים ללכת לגנים ולבתי הספר.

בין פגישה לפגישה, בין הגשת פרויקט להגשת מסמך, העובדים נאלצו להתמודד עם סיוע לילדיהם בלמידה בזום או כל דבר אחר שהילדים הזדקקו לו באותו רגע.

לצורך כך נדרשו העובדים למשאבים נוספים כדי לסייע להם לתמוך ביכולת שלהם לעבוד מהבית ולשמור על רמת הפרודוקטיביות.

2 רכישת מיומנויות חדשות:

ממחקרים שבוצעו בארה"ב עולה, כי יותר מ-80% מאנשי המקצוע שעוסקים בפיתוח כישרונות, דיווחו על פתיחת פער מיומנויות בארגון שלהם.

עוד עולה מאותם מחקרים, כי כ-78% מהם צופים שגם בעתיד ימשיך להיות פער מיומנויות. לכן יש חשיבות רבה להתארגנות לקראת העברת הכשרות מרחוק לעובדים רבים ככל האפשר.

3 הקונפליקט המלווה את ההכשרות לסגירת פערי מיומנויות:

בעוד שיש תועלת רבה בהשקעה בקורסים להכשרה במגוון שיטות ודרכים, יש גם מהמורות רבות בדרך.

אחת מהן היא הסיכון שארגון ישקיע בהכשרת עובד וזה האחרון יחליט לעזוב את הארגון זמן קצר לאחר שרכש את אותן מיומנויות במסגרת ההכשרה שמומנה על ידי הארגון.

4 איך יכולה הבינה המלאכותית לעצב את עתידו של שוק העבודה:

אף על פי שכיום יש כבר יותר ויותר ארגונים הלהוטים ליישם את הכלים של בינה מלאכותית בארגון, הרי שארגונים רבים החמיצו את השלבים הראשונים של כניסה לתחום זה.

מנגד, ארגונים שכבר אימצו את הכלים היחודיים של הבינה המלאכותית, יכלו למדוד בקלות רבה יותר את מידת הפרודוקטיביות של העובדים מהבית.

לאור העובדה שנושא הבינה המלאכותית נמצא עדיין בחיתוליו, יש עדיין זמן לארגונים שלא הצטרפו למהפיכה, לעשות זאת כעת.

כלומר, לאמץ כלים של בינה מלאכותית שיהפכו את שיטות העבודה מהבית ומדידת הפרודוקטיביות של העובדים מהבית, לקלות ופשוטות יותר.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה