יש לא מעט מנהלי משאבי אנוש שעדיין שואלים בראיונות עבודה את המרואיינים, מהן התכונות הטובות ומהן התכונות הרעות שלהם. מהם היתרונות שלהם ומהם החסרונות.
מן הסתם, עובד שמעוניין לקבל תפקיד מסויים לא באמת ימנה באוזני מנהל משאבי האנוש את התכונות הרעות והחסרונות שלו. אחרי הכול, מי שמגיע לראיון עבודה מעוניין לקבל את המשרה.
יתרה מכך, רוב בני האדם כלל אינם מודעים לחסרונות ולתכונות הרעות שלהם, שהרי אם היו מודעים, הם היו פועלים כדי לשנות את זה. האדם הנורמטיבי אינו מעוניין להסתובב בעולם עם תכונות רעות וחסרונות.
לכן, בהיעדר יכולת אמיתית לדבר על תכונות רעות וחסרונות, התשובה הנפוצה לשאלה מהן המגרעות שלך היא: אני וורקוהולי".
הסיבה לכך שמועמדים מציינם את עובדת היותם וורקוהולים היא, כי גם המועמדים עצמם וגם רוב המנהלים, חושבים שזוהי תכונה שמועילה לארגון.
אבל האם אכן תכונת ההתמכרות לעבודה מהווה יתרון ומקדמת את הארגון בטוח הארוך? לא בטוח.
יש 4 סיבות לכך שמנהלים מסוימים עשויים לעודד את העובדים שלהם לעבוד שעות ארוכות או שיש להם העדפה לעובדים מכורים לעבודה:
1 לחץ לעמוד בזמנים או להשיג יעדים:
במקרים מסוימים, מנהלים עשויים להרגיש לחץ מצד הממונים עליהם, לעמוד בלוחות זמנים מסוימים או להשיג יעדים מסוימים. יתכן שכל אלה דוחפים אותם להאמין שיש צורך בעובדים שמוכנים לעבוד שעות ארוכות לשם כך.
2 אמונה בערך של עבודה קשה:
לחלק מהמנהלים יש עדיין אמונה חזקה בערך של עבודה קשה ועשויים לראות בהתמכרות לעבודה תכונה חיובית אצל העובד.
3 תפיסה של מכורים לעבודה כמסורים יותר:
חלק מהמנהלים עשויים לתפוס את העובדים המכורים לעבודה כמסורים ומחויבים יותר לתפקידם ולכן עשויים להעניק ערך גבוה יותר לתרומתם.
4 היעדר ניהול זמן יעיל:
לחלק מהמנהלים יש מיומנויות ניהול זמן אפקטיביות ואולי אינם יודעים איך לנהל נכון את עומס העבודה של העובדים שלהם בצורה שתאפשר איזון בריא בין עבודה לחיים אישיים. כתוצאה מכך, הם עשויים לעודד עובדים לעבוד שעות ארוכות כדי לבצע משימות.
חשוב להעביר הכשרות שילמדו אותם להכיר בהשלכות השליליות של התמכרות לעבודה, ולעודד את עובדיהם למצוא איזון בריא בין העבודה לבין שאר תחומי חייהם. עידוד כזה יכול להוביל להגברת שביעות הרצון בעבודה, פרודוקטיביות גבוהה יותר ורווחה עבור העובדים.
להלן 5 השלכות שליליות שיכולות להיות להתמכרות לעבודה, או להתמקדות מוגזמת בעבודה:
1 שחיקה:
מכורים לעבודה עשויים להיות בסיכון מוגבר לשחיקה, שהוא מצב של תשישות פיזית, רגשית ונפשית הנגרמת על ידי סטרס ממושך. שחיקה יכולה להוביל לכמה תוצאות שליליות, כולל ירידה בתפוקה, הגברת היעדרות ועוד.
2 בעיות בריאות:
התמכרות לעבודה יכולה להוביל גם לבעיות בריאות כמו לדוגמה הפרעות שינה, תשישות וסיכון מוגבר למחלות לב.
3 איזון ירוד (או היעדר איזון) בין עבודה לחיים אישיים:
מכורים לעבודה מתקשים בדרך כלל לשמור על איזון בריא בין עבודה לחיים אישיים, דבר שעלול להוביל לבעיות ביחסים האישיים שלהם וברווחה הכללית.
4 ירידה בשביעות הרצון בעבודה:
מכורים לעבודה עלולים לגלות שההתמקדות המוגזמת שלהם בעבודה מובילה לירידה בשביעות הרצון מהעבודה, מכיוון שהם עלולים להרגיש שהם אינם מסוגלים לעסוק באופן מלא בתחומים אחרים בחייהם.
5 ירידה בפרודוקטיביות:
למרות מאמציהם, עובדים המכורים לעבודה עלולים לגלות שהפרודוקטיביות שלהם נפגעת כתוצאה מההתמקדות המוגזמת שלהם בעבודה. זה יכול להיות בגלל שחיקה, ירידה בשביעות הרצון בעבודה או השלכות שליליות אחרות של התמכרות לעבודה.
בשורה התחתונה, להתמכרות לעבודה יכולות להיות השלכות שליליות לא רק על העובד הבודד אלא גם על הארגון בו הם עובדים.
חשוב לוודא שהעובדים ימצאו איזון בריא בין העבודה לשאר תחומי חייהם על מנת לשמור על רווחתם ועל הפרודוקטיביות שלהם.