הקשר ההדוק בין שחיקה בעבודה לפגיעה בבריאות העובדים גורם להשלכות שליליות לא רק על העובדים אלא גם על הארגון כולו.
מנגד, השקעה בבריאות העובדים יכולה להוביל לכוח עבודה בריא ופרודוקטיבי יותר, ובסופו של דבר להועיל לתוצאות העסקיות של הארגון.
מניעת השחיקה וקידום בריאות העובדים יכולים להתבצע באמצעות מגוון יוזמות של הארגון בהם מתן משאבים לרווחה ובריאות הנפש, הענקת הזדמנויות לפעילות גופנית, קידום איזון בין עבודה לחיים אישיים, והצעת סידורי עבודה גמישים.
דו"ח מכון הבריאות העולמי לשנת 2021, שדן בעתיד הבריאות בעבודה, הגיע למסקנה שרווחת עובדים בארגונים היא כבר לא דבר ש'נחמד שיש אותו' (nice to have) אלא היא מרכיב שחובה על כל ארגון להטמיע, בפרט אם הוא רוצה למשוך אליו כישרונות לשמר אותם ולרשום צמיחה על פני זמן.
יצויין, כי דו"ח זה נועד לספק סקירה כללית של מצב הבריאות במקומות העבודה. הוא דן במגמות ובחידושים שמעצבים את עתיד הבריאות בעבודה, ובין השאר מסקר נושאים כמו בריאות נפשית, בריאות גופנית, תרבות ארגונית ותפקידה של הטכנולוגיה בקידום הבריאות.
החוקרים שחקרו את הנושא וחיברו את הדו"ח הגיעו ל-4 מסקנות יסוד בנוגע לרווחה בארגון ולקשר של רווחה למניעת שחיקה:
1 העבודה מרחוק שינתה את הדרך בה ארגונים חושבים על בריאות: המעבר לעבודה מהבית הדגיש את החשיבות של יצירת סביבות עבודה התומכות ברווחה ארגונית ובפרודוקטיביות, בין אם מדובר בסביבת עבודה במשרד או בבית.
2 חברות משקיעות כיום יותר ויותר ביוזמות ובטכנולוגיות בריאות חדשות: חברות רבות משקיעות בתוכניות ובטכנולוגיות בריאות חדשות, לרבות באפליקציות לבריאות הנפש ובפלטפורמות רווחה דיגיטליות, כדי לתמוך ברווחת העובדים ומחוברותם לארגון.
3 נושא הבריאות של העובדים הופך לחלק מרכזי בהצעת הערך של החברה לעובדים: יוזמות בריאות נתפסות יותר ויותר כדרך שמאפשרת לארגונים למשוך אליהם טלנטים מובילים ולשמר אותם.
אחת הסיבות המרכזיות לכך היא שעובדים שמים כיום דגש גדול יותר על סביבות עבודה התומכות ברווחתם.
4 התועלת של בריאות העובדים לעסקי הארגון: יש כיום מאגר הולך וגדל של מחקרים המראים כי להשקעה ברווחת העובדים יכולים להיות יתרונות משמעותיים לתוצאות העסקיות של הארגון, לרבות שיפור הפרודוקטיביות, הפחתת היעדרות והורדת עלויות שירותי הבריאות
בסיכומו של דבר, יותר ויותר מחקרים מראים כיום כי לשחיקה של עובדים יכולה להיות השפעה משמעותית על בריאותם הכללית של העובדים.
שחיקה מביאה את העובד למצב של תשישות רגשית, פיזית ונפשית והיא נובעת בדרך כלל ממתח כרוני ועומס יתר במקום העבודה.
כאשר עובדים חווים שחיקה, הם עלולים להרגיש מנותקים מהארגון ומהמשימות שלהם ופחות פרודוקטיביים, מה שעלול להוביל לירידה בשביעות הרצון מהעבודה ולעלייה בשיעורי התחלופה.
ממחקר שפורסם ב-International Journal of Workplace Health Management עולה, כי עובדים שדיווחו על רמות נמוכות יותר של שחיקה דיווחו על רמות גבוהות יותר של בריאות.
מחקר אחר שפורסם בכתב העת Journal of Occupational Health Psychology ציין כי במקומות עבודה שאפשרו לעובדים גישה לתוכניות בריאות ומשאבים להגברת הבריאות, דווחו רמות נמוכות יותר של שחיקה.
מהדו"ח של ארגון הבריאות העולמי עולה, כי הפרעות דיכאון וחרדה גורמות לכלכלה העולמית אבדן פרודוקטיביות בשווי של טריליון דולר בשנה.
ארגונים שמקדמים את נושא הבריאות של העובדים ופועלים למניעת שחיקה, יכולים לא רק לשפר את רווחתם של העובדים אלא גם להפיק תועלת מהגברת הפרודוקטיביות והפחתת עלויות שירותי הבריאות.
אחד המחקרים שבוצעו בשנים האחרונות הגיע למסקנה כי עובדים שחווים שחיקה נוטים יותר לסבול מבעיות בריאות גופניות ונפשיות, כולל דיכאון, חרדה ומחלות כרוניות כמו מחלות לב וכלי דם.
כאמור, שחיקה קשורה גם להיעדרויות מוגברות ולירידה בביצועים בעבודה, דבר שעלול בסופו של דבר לפגוע בתוצאות העסקיות של הארגון.