שיתוף

השיטה של עבודה מהבית על פי מודל העבודה ההיברידי או אף עבודה מהבית באופן מלא, הפכה כל כך נפוצה, עד כי לרוב החברות שתחום עיסוקן מאפשר להעסיק עובדים כבר ברור, שגם הפיטורים במשק וגם עצירות (או האטות) גיוסי העובדים בחברות מסויימות, לא יעצרו את המגמה ההולכת וגוברת של עודה מהבית.

לרובם המכריע של הארגונים כיום ברור לחלוטין, כי כמעט בלתי אפשרי בימים אלה לגייס עובדים חדשים או לשמר עובדים קיימים, בלי לאפשר גמישות בעבודה שמשמעה עבודה על פי מודל העבודה ההיברידי או עבודה מהבית באופן מלא.

ממחקר שערכה חברת המחקרים גרטנר עולה, כי כ-48% מהעובדים צפויים לעבוד מרחוק באופן קבוע, בין אם במסגרת מודל העבודה ההיברידי או באופן מלא.

כתוצאה מכך, יש 4 מגמות משמעותיות שאת תחילתן ניתן היה לראות בשנים האחרונות, אבל נראה שבשנת 2023 הן ישפיעו על הארגונים במידה רבה יותר מתמיד:

1 טכנולוגיות ענן:

פתרונות מחשוב ענן משמשים כבר כמה שנים כאחד היסודות החשובים של כל ארגון שעבר לדיגיטל, ומציעים לארגונים גמישות מוגברת, בין יתרונות רבים אחרים.

תשתית IT וירטואלית ויישומים מבוססי ענן הם חיוניים לעובדים שעובדים מרחוק, משום שהם מאפשרים להם  לגשת מרחוק לנתונים שדרושים להם ולשתף פעולה עם עמיתים לעבודה, מה שמאפשר להם להיות פרודוקטיביים מכל מקום שהם נמצאים.

שירותי ענן יהפכו חיוניים הרבה יותר במהלך 2023 עם המעבר לסביבה שהיא יותר ויותר דיגיטלית, ומאפשרת לשפר את שיתוף הפעולה בין עובדים הממוקמים באיזורים גיאוגרפים מרוחקים זה מזה, לשלב יישומים חדשים במכלול הפלטפורמות הטכנולוגיות שלהן ולאחסן נתונים בצורה מאובטחת.

זאת ועוד, ככל שעובדים דורשים יותר איזון בין העבודה לחיים האישיים, כך טכנולוגיות הענן הופכות חשובות עוד יותר, לאור השינוי של יותר עבודה מרחוק.

2 כלי שיתוף פעולה ומציאות מדומה:

הנגשת כלים שמאפשרים שיתוף פעולה צריכה להוות שיקול מרכזי עבור חברות שעובדיהן עובדים מרחוק (בעיקר מהבית), מכיוון שכלים אלה מחזקים את הקשר בין העובדים ואת הפרודוקטיביות שלהם.

פרט לטכנולוגיות המאפשרות שיחות וידאו ושיתוף מסמכים, הרעיון של חללי עבודה חכמים באמצעות טכנולוגיה של מציאות מדומה צפויה לצבור תאוצה רבה במהלך 2023 ובשנים שאחריה.

כך או כך, בלי קשר לפלטפורמות ולטכנולוגיות הספציפיות שכל ארגון משתמש בהן, חברות חייבות לוודא שהן מספקות לעובדים גישה פשוטה, קלה ומאובטחת לנתונים, לאפליקציות ולכלים שהעובדים זקוקים להם כדי להיות פרודוקטיביים.

3 גמישות במקום העבודה:

בעולם שאחרי משבר הקורונה, גמישות במקום העבודה היא מגמת מפתח שיש לבחון. עובדים שעובדים בארגונים שתחום עיסוקם מאפשר להם להעסיקם מהבית, רוצים לעבוד בלוחות זמנים ובתנאי עבודה גמישים.

ארגונים שמאפשרים זאת רואים רמה גבוהה יותר של מחוברות לארגון ושביעות רצון העובדים. חברות מסוימות לוקחות את זה עוד צעד קדימה ומאפשרות יותר חופשות בתשלום מטעמי דאגה לרווחת העובד.

4 הגברת תחכום הרובוטיקה והאצת אימוצה:

המונחים: אוטומציה, רובוטים, קובוטים ובינה מלאכותית מושמעים בתדירות גבוהה כאשר מדברים על מקום העבודה המודרני.

האוטומציה בארגונים מגיעה כיום הרבה מעבר לאוטומציה של משימות פשוטות בלבד. יותר ויותר ארגונים צפויים לאמץ רובוטים המכונים קובוטים, שיעבדו בשיתוף פעולה עם העובדים האנושיים ויבצעו משימות מורכבות יותר.

התפיסה הכללית כיום נוטה לכיוון של זיהוי ובחינה של כמה שיותר תהליכים עסקיים ותהליכי IT לאוטומטיים. זה כולל שימוש בכמה פלטפורמות טכנולוגיות במקביל.

המטרה של המגמה הזאת היא לשלב כמה שיותר טכנולוגיות, כך שיעבדו בצורה סינרגטית ויאפשרו לשפר את הזריזות הדיגיטלית, לממש החזר מהיר על ההשקעה ועוד.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה