שיתוף

דווקא בתקופה הנוכחית, העובדים מהווים את מקור הכוח העיקרי והחשוב ביותר של החברה. לכן יש חשיבות רבה לרמת המוטיבציה של העובדים.

השאלה הגדולה היא איך מעלים את רמת המוטיבציה של העובדים שעובדים מביתם, בתקופה בה חלק מחבריהם ועמיתיהם פוטרו או שנמצאים עדיין בחל"ת, וכאשר השכר שלהם, במקרים רבים, מופחת בגלל מצבה הכלכלי הנוכחי של החברה.

הנה כמה טיפים להעלאת רמת המוטיבציה של העובדים:

1 קיבעו שעה מסויימת לפגישת בוקר בזום:

האופן שבו העובד מתחיל את היום, קובע פעמים רבות את מהלך היום כולו. לכן כדאי להתחיל את היום בנימה מעודדת שיכולה לתת "זריקת" עידוד.

בפגישה ניתן לדבר על הנושאים שעומדים באותו יום על הפרק אבל אפשר גם לקיים שיחות לא פורמליות. ניתן גם לדבר על בעיות טכניות שהם נתקלו בהם ביום הקודם ועל החוויות שהיו להם ביום הקודם (אם היו חוויות שהם רוצים לשתף), כמו למשל, בעיות שצצו משום שהילדים של עובד מסוים נזקקו לו בדיוק כשהיה צריך להתחיל פגישת בזום עם לקוח.

אפשר לדבר על דברים מצחיקים שקרו להם ביום העבודה הקודם, או על אירועים שמתרחשים בחייהם באותו זמן.

2 קיבעו עם העובדים אחת לשבוע, בשעה מסויימת בסוף יום העבודה או אף במהלכו, שבה כל חברי הצוות יכולים להתפנות לשיעור התעמלות, בין אם זה פילטיס, יוגה או כל פעילות אחרת – בוועידת וידאו.

ניתן להביא לשם כך מדריך או מדריכה שיעבירו את השיעור, כאמור בווידאו. פעילות גופנית משותפת לכל חברי הצוות, גם אם היא בוועידת וידאו, יכולה מאוד לעודד את חברי הצוות ולתת להם תחושת שייכות לקבוצה.  

בחברות שאין להן בימים אלה תקציב למדריכים חיצוניים, ניתן להקרין תרגילים מסרטונים ביוטיוב.

3 ערכו פעילויות להפחתת המתח:

כאשר אנשים לחוצים, הם חשים סחוטים וחסרי אנרגיה. תחושת הלחץ מפחיתה את האנרגיה ומשפיעה לרעה על יכולתו של העובד להתרכז בעבודה.

כדי למנוע את תחושת הלחץ יש לסייע לעובדים בניהול המתח שהם חשים. לכן כדאי לשלוח אל העובדים תרגילי מדיטציה ותרגילים אחרים לניהול מתח.

פעילויות מסוג זה אינן גוזלות זמן רב. ניתן להקדיש להן 10-15 דקות ביום ולקבל תוצאות טובות. פרט לכך, פעילויות אלה אינן דורשות מדריך? כאמור, ניתן לבצען בעזרת תרגילים מיוטיוב אותם ניתן לשלוח לעובדים דרך קבוצת הווטסאפ של הצוות, האימייל וכו.

4 להרחיב את ההכרה בביצועים ואת ההוקרה לעובדים עבור עבודה טובה שעשו:

דווקא בימים אלה, כאשר העובדים עובדים מהבית, חשוב להכיר באופן פומבי (ועידת וידאו) בהשגת היעדים שלהם, גם אם מדובר באבני דרך.

הכרה כזאת בהישגים יכולה להיות גורם מאד מעודד. הוקרת עובדים באופן קבוע תיצור אווירה של שמחה והתלהבות בקרב הצוות.

לכן כדאי לזהות לעיתים תכופות ביותר סיבות להוקיר כל עובד באופן פומבי. זה לא חייב להיות הישג גדול או משמעותי. גם סיבות קטנות יכולות לשרת מטרה זו כמו למשל עמידה מדוייקת בלוחות זמנים, או אדיבות כלפי לקוח.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה