אימוץ טכנולוגיית המציאות הווירטואלית בארגונים, לצורך יישומי ויוזמות משאבי אנוש, עלול להציב את מנהלי משאבי האנוש בפני לא מעט אתגרים.
האתגרים המורכבים ביותר צפויים להיות בתקופת ההסתגלות לטכנולוגיה החדשה יחסית.
אתגר אחד הוא ההתנגדות מצד העובדים בשל הצורך בחומרה מיוחדת וחששות פוטנציאליים של העובדים לגבי יכולתם להשתמש במערכות בקלות ובמהירות באופן שלא יעכב את עבודתם והגעתם להישגים.
אתגר מסוג אחר, הוא הצורך להשקיע משאבים, בעיקר כספיים, בפיתוח תוכן ליישומי מציאות וירטואלית המיועדים למשאבי אנוש.
יצירת תוכן מציאות וירטואלית המיועד ליישומי משאבי אנוש באופן שיהיה באיכות גבוהה ויגרום לעובדים לרצות להשתמש בו, דורשת מומחיות והשקעה כספית לא קטנה בפיתוח תוכן.
לכן, ארגונים שמעוניינים לשלב את טכנולוגית המציאות הווירטואלית ביוזמות משאבי אנוש שלהם, יצטרכו לשתף פעולה עם יוצרי תוכן של מציאות וירטואלית.
האתגר השלישי שהוא ככל הנראה האתגר הגדול מכולם בנושא המציאות הווירטואלית, הוא השמירה על הפרטיות ואבטחת הנתונים.
כמו בכל טכנולוגיה, יש הכרח קריטי להבטיח את הפרטיות ואבטחת המידע של נתוני העובדים ביישומי מציאות מדומה.
להלן כמה דרכים שמאפשרות לוודא שאבטחת המידע של הנתונים נשמרת במערכות מציאות מדומה:
1 ביקורות והערכות אבטחה: יש לערוך ביקורות והערכות אבטחה קבועות של מערכות המציאות הווירטואלית כדי לזהות נקודות תורפה וחולשות.
2 הצפנה ותקשורת מאובטחת: יש להטמיע פרוטוקולי הצפנה חזקים כדי להגן על נתונים המועברים בין התקני המציאות הווירטואלית והשרתים.
3 הערכה של רמת האבטחה של הספקים: יש לבצע הערכה יסודית של אמצעי האבטחה המיושמים על ידי ספקי מערכת המציאות הווירטואלית וספקי השירותים לפני האינטגרציה של מערכות המציאות המדומה במערכות החברה.
4 הדרכת עובדים בנושא אבטחת מידע: יש לספק לעובדים הדרכה באבטחת סייבר באופן שוטף, תוך שימת דגש על הסיכונים הספציפיים הקשורים לטכנולוגיית המציאות הווירטואלית.
במילים אחרות, עובדים המשתמשים במערכות מציאות וירטואלית צריכים לקבל הדרכה על שיטות עבודה מומלצות לאבטחת סייבר, כולל זיהוי ניסיונות דיוג והתקפות הנדסה חברתית שעלולות להתרחש בתוך סביבות וירטואליות.
לגבי סביבות מציאות וירטואלית שיתופיות יש להטמיע אמצעי אבטחת מידע כדי להבטיח שרק משתמשים מורשים יוכלו לגשת למרחבים משותפים. יש למנוע ממשתמשים שאינם מורשים להצטרף או לשבש הפעלות מציאות וירטואלית שיתופיות.
5 תכנון תגובה לאירועים: יש לפתח ולבדוק באופן קבוע תוכנית תגובה לאירועי אבטחת מידע ובאופן מיוחד לאירועי אבטחה הקשורים למערכות מציאות וירטואלית.
במקביל, יש ליצור מערכות ניטור חזקות כדי לזהות פעילויות חריגות בתוך סביבות המציאות הווירטואלית. יש לקיים תוכנית תגובה לאירועים כדי לטפל באירועי אבטחה באופן מיידי.
האתגר רביעי שחשוב להיערך אליו הוא הצורך בשימוש אתי בנתוני המציאות הווירטואלית.
כדי להתמודד עם אתגר זה, יש לוודא שקיימת שקיפות לגבי אופן איסוף, עיבוד ושימוש בנתוני המציאות הווירטואלית.
חשוב לקבוע הנחיות אתיות לשימוש אחראי בנתוני מערכות המציאות הווירטואלית בניהול משאבי אנוש.