שיתוף
  • כיתוב לתמונה: משרדי Impression4

"העובדים כיום צורכים יותר עיצוב ודורשים משרד חווייתי יותר מאי פעם. בני דור המילניום וה-Z מובילים לשינוי בלתי פוסק בדרישות העיצוב המשרדי. העיצוב צריך להשתקף באיכות העבודה ובתחרות בקליטת עובדים. שכן, רמת הפריון של צוות העובדים נשענת במידה רבה על החוויה שלהם ממקום העבודה, כמו גם על הערכים אותם החברה משדרת", אומרת אורנה ברקת, הבעלים של סטודיו אורנה ברקת – עיצוב משרד שמרגיש בית, בעלת ניסיון של יותר מ-30 שנה כמעצבת פנים, מהנדסת, ומנהלת פרויקטים.

"סביבת עבודה רועשת מדי, לדוגמה, אינה מאפשרת לעובדים להתרכז ולעבוד בצורה יעילה. אקוסטיקה טובה היא אחד המוקדים החשובים במשרד. אם מתלבטים בין תקרה גבוהה ומעוצבת לבין סביבת עבודה שקטה ונעימה, אני ממליצה לתת לאקוסטיקה להכריע.

"מנקודת המבט של איכות העבודה של העובדים והתפוקה שלהם, שקט עדיף על פני עיצוב. כדאי להקפיד על תקרה אקוסטית, על קירות מבודדי רעש, על שטיחים שסופגים את הרעש ובמקרים בהם המשרד קרוב לרחוב סואן ורוע, יש להקפיד גם על חלונות חסינים לרעש".

לאילו עוד מרכיבים בעיצוב חשוב לשים לב במשרדים?

"כאשר הארגון עובר למשרד חדש, כדאי להיות מעודכנים במגמות האחרונות בעיצוב המשרד 2019, ליצירת משרד המעודד יצירתיות ופרודוקטיביות. להלן כמה מהמגמות מובילות שיכולות לשפר את עיצוב המשרד בשנת 2019:

1 משרד חוויתי

"הרושם הראשוני של המשרד צריך להיות חווייתי יותר מאי פעם", אומרת ברקת. "מבקר, לקוח, עובד, או מרואיין שמגיעים למשרד, מתרשמים  מהחוויה, בפרט באיזורים הקרובים לכניסה.

"אזורי המתנה, חדרי ישיבות ולפעמים גם המטבח, הם האזורים המותירים בעובדים, במועמדים ובמבקרים כאחד את הרושם הראשוני. המגמה כיום היא להשקיע בעיצוב יותר מבעבר. תקציב עיצוב הפנים מקבל כיום נתח של כ-25% מסכום השיפוץ הכללי. מגמה שהולכת ומתחזקת בעשור האחרון.

"חברות כמו גוגל, ופייסבוק ממשיכות במגמת החללים המשמשים לרווחת העובד, בהם חדרי מוסיקה, חדרי כושר, קיר טיפוס וחללי משחקים.

"חדרים אלו מחזקים את תחושת הרווחה ותחושת הקהילה של העובדים, ואלה האחרונים מעלים תמונות לאינסטגרם ומשתפים תמונות. הרעיון הוא לספק לעובדים חוויה יומיומית ייחודית.

"מנגד", מציינת ברקת, "ניתן לראות גם את המגמה ההפוכה, המבוססת על התפיסה לפיה מקום העבודה אינו צריך להיות תחליף לבית ולא צריך לגרום לעובד לשהות במקום העבודה בשעות הפנאי שלו".

2 ירוק יותר

לדברי ברקת, "ככל שהחשיבה הסביבתית המשתנה בשנה האחרונה, אין זה מפתיע שהמשרדים הופכים ירוקים יותר, גם במראה החיצוני שלהם.  ניתן לראות מודעות גוברת לסוגייה: האם צמחייה במשרד ורווחת העובד, קשורים זה בזה. כתוצאה מכך ניתן לראות מגמה גוברת של הכנסת ירק למקום העבודה. בה בעת, השימוש בחומרים ממוחזרים הופך נפוץ יותר.

"בשנת 2019 המשרדים צפויים להיות ירוקים יותר: קירות שלמים של טחב וצמחים הופכים פופולריים יותר ויותר, והשימוש בצמחייה כדי להציג מיתוג נמצא במגמת עלייה. לוגו ותגיות ירוקים יעשו את הרושם הראשוני המושך את העין מיד בכניסה.

"צמחייה יכולה להיות אמיתית או מלאכותית. התחזוקה יותר פשוטה מבעבר. היתרונות של צמחייה אמיתית הם: אוויר נקי יותר, חסכון בחשמל, אקוסטיקה טובה יותר, וחשוב מכול: העובדים מרוצים, היצירתיות שלהם גדלה ויש פחות היעדרויות בעבודה".

3 שטחי מנוחה

"שטחים בהם העובדים יכולים לנוח הינם חובה במשרד מוצלח", מסבירה ברקת. "מתחם מנוחה שכזה, שיכיל שני פופים, כיסא נוח וכד, יכול להגביר משמעותית את רמת שביעות הרצון של העובדים.

"איזורים ציבוריים המיועדים לשיתוף פעולה בין מחלקתי, שיתוף רעיונות ועידוד תקשורת, הם הבסיס ליצירתיות ופרודוקטיביות. איזורים אלה יכולים להיות בחדרי משחקים, במטבח או בחדר מלא פופים או כורסאות, במרחק מה מהאופן ספייס. בד בבד יכולים איזורים אלה ליצור חוויה נוספת לעובד או המבקר".

4 ארגונומיה ותאורה

ברקת מדגישה, כי "הארגונומיה בסביבת העובד היא מרכיב חשוב ביותר. לדוגמה, שולחנות בוכנה שניתן לעבוד עליהם בעמידה ולא רק בישיבה, מסך מוגבה על זרוע, כיסא איכותי ותאורת לדים במקום תאורה מרצדת המותאמת אישית לכל עובד".

לכתבה הראשונה בסדרה: חווית עובד חיובית: איך משפיע עיצוב המשרד על הגברת התפוקה

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה