שיתוף

השינויים הרבים והמשמעותיים שחלים בשוק העבודה, ובראשם כניסתם המאסיבית הצפויה של הרובוטיקה והבינה המלאכותית לארגונים, מאלצים ארגונים רבים להסב את המיומנויות של העובדים שלהם למיומנויות המתאימות לשוק העבודה העתידי.

המשמעות היא שבמהלך השנה האזרחית הקרובה יגלו ארגונים רבים במהלך השנה הבאה, יהיה עליהם לבצע מהפך בסוגי התפקידים של העובדים.

במילים אחרות, מנהלי משאבי האנוש יצטרכו לבנות תוכנית חדשה להכשרת עובדים במיומנויות המתאימות לשוק העבודה העתידי, ובד בבד לחפש אחר מועמדים שיש להם מיומנויות השונות לחלוטין מהמיומנויות שהיו מבוקשות עד כה.

כדי לעודד את העובדים הקיימים לצאת להכשרות שיאפשרו להם לרכוש את המיומנויות החדשות, ימטרכו ארגנים במקרים רבים להציע לעובד קידום לאחר סיום ההכשרה.

בסקר שנערך בקרב עובדים בארה"ב לפני כשנתיים נמצא, כי כ-42 אחוזים מהעובדים אמרו שלמידה ופיתוח הם היתרונות החשובים ביותר בעת ההחלטה היכן לעבוד.

נקיטת גישה פרואקטיבית לצמיחת העובדים ולאסטרטגיות הפיתוח המקצועי של הארגון, תאפשר לארגון לגשר לפחות על חלק מפערי המיומנויות הצפויים בעתיד הקרוב ובה בעת גם לצמצם את תחלופת העובדים ולעודד את המוטיבציה של העובדים להגברת הפרודוקטיביות.

יש 3 צעדים שעל כל ארגון לנקוט כיום כדי לעודד את העובדים לרכוש מיומנויות חדשות ולקדם את הקריירה העתידית שלהם:

1 הכרה במוטיבציה וביצועים ותגמולם:

ארגון שרוצה לתמוך בצמיחת העובדים ובפיתוחם המקצועי, חייב קודם כל לוודא שהם מאושרים ובעלי מוטיבציה. לשם כך יש ליצור תרבות ארגונית שמתגמלת ומכירה בעבודה יוצאת דופן.

הענקת הכרה בביצועים ובנכונות לרכוש מיומנויות חדשות בצד תגמול מתאים, יכולים לעודד את המוטיבציה של העובדים ובה בעת להגביר את הנאמנות שלהם לארגון שמגלה אכפתיות מהקריירה שלהם ומהכשרתם להשתלבות בשוק העבודה העתידי.

2 לעודד חונכות וקואצ'ינג בתוך החברה:

דרך נוספת לתמוך בצמיחת עובדים ובפיתוח המקצועי שלהם היא באמצעות תוכניות מנטורינג וקואצ'ינג.

במילים אחרות, ארגונים יכולים לתמוך בצמיחת העובדים שלהם על ידי יצירת תרבות ארגונית וניהולית שמעודדת תקשורת ומנטורינג.

בעידן הנוכחי, יש חשיבות לכך שמנהלים שואלים את העובדים אם הם צריכים עזרה, ולנצל את ההזדמנות להקנות מיומנויות וידע חדש לעובדים שלהם.

3 זיהוי מיומנויות רכות ופיתוחן:

מיומנויות רכות מתייחסות לתכונות האישיות ולתכונות הלא טכניות שמסייעות לעובדים להצליח בקריירה.

בין המיומנויות הללו, שהדרישה להן תלך ותגבר במידה רבה במהלך השנה הקרובה, ניתן למנות יצירתיות, יזמות, העזה לקחת סיכונים, יכולת לייצר חדשנות, כמו גם ניהול זמן, האצלת סמכויות, הקשבה פעילה ותקשורת טובה.

ארגונים המציעים משאבים להכשרת העובדים כדי להקנות להם מיומנויות חדשות ולפיתוח מיומנויות רכות, יכולים להגביר את הפרודוקטיביות של כל העובדים בחברה, ולא רק של העובדים שמקבלים את ההכשרה.

פיתוח מיומנויות ובתוך כך קידום הקריירה של העובדים, הוא מרכיב שחסר בלא מעט ארגונים, בין אם מדובר בפיתוח הקריירה של העובדים או בהכשרת מנהלים.

לסיכום ניתן לומר, שבעוד שהפרודוקטיביות היא מרכיב חשוב בארגון, ארגונים צריכים לנקוט בגישה פרואקטיבית כדי להעריך ולפתח מיומנויות רכות עבור עובדים ומנהלים, ולהכשירם לשוק העבודה העתידי.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה