שיתוף

מודל העבודה ההיברידי הולך ותופס את מקומו כמודל העבודה הדומיננטי ביותר בעולם הארגונים.

לכן, ארגונים קטנים כגדולים, כולם כאחד צריכים להתחיל להתרגל לעובדה שהארגון חייב להתאים את עצמו בכל מה שקשור לניהול ביצועים אפקטיבי והתאמת התרבות הארגונית.

אין ספק שהמעבר המהיר, או ליתר דיוק, המיידי, לעבודה מהבית, וכעת לשילוב של עבודה בארגון ובבית היה יעיל במידת האפשר.

אבל כעת צריך לעבור לשלב הבא. אחרי הכול, השיטות המסורתיות לניהול הביצועים, והכלים שארגונים נהגו להשתמש בהם לניהול הביצועים, אינם יעילים במודל העבודה מרחוק כפי שהיו במודל הקודם של עבודה במשרד.

נותר כעת פער בין ניהול הביצועים והפרודוקטיביות של הטלנטים של החברה ועל הפער הזה יש לגשר. וחשוב לעשות זאת במהירות.

החדשות הטובות הן, שהשינויים חסרי התקדים שחווה עולם הארגונים ממרץ 2020 יצרו קרקע פורייה לפיתוח כלים חדשים המבוססים על טכנולוגיות מתקדמות, שבוחנים את הדינמיקה והדרישות המשתנות של ניהול עבודה היברידית.

להלן 3 נקודות שצריך לקחת בחשבון כאשר מחפשים כלים טכנולוגים לניהול ביצועים:

1 חווית לקוח:

כאשר חלק מהעובדים עובדים מהבית וחלק אחר עובדים מהמשרד, בכל יום נתון, הלקוחות והשירות ללקוחות עלולים להפגע אם הדבר לא יתבצע בצורה היעילה ביותר.

אם רוצים למנוע את הפגיעה בלקוחות, יש לוודא שהמעבר למודל העהודה ההיברידי הינו שקוף ללקוחות, כלומר שהם לא מרגישים בו.

פרט לכלים הטכנולוגים הנדרשים כדי למדוד את יעילותם של העובדים ואת מידת הפרודוקטיביות שלהם, כדאי גם ליצור תרבות ארגונית שמעודדת תמריצים לעובדים להגיע להישגים גבוהים בלי קשר למיקום הפיזי שממנו את עובדים.

2 תשומת לב לעובדים מהבית כך שתתאפשר תקשורת מיידית:

יש עובדים שקשה להם עם העובדה שאין מי שיענה להם על שאלות באופן מיידי. אחרי הכול, בעת שהם עובדים מהבית הם לא יכולים לגשת למשרד השכן ולשאול את עמיתיהם את מה שלא ברור להם.

תשומת לב שכזאת ותקשורת מיידית משמעה גם ניהול שיחות מהירות עם עמיתים או טפיחה על השכם מהמנהל הישיר.

במילים אחרות, צריך לנקוט צעדים כדי להבטיח שהעובדים ירגישו שהם נראים ונשמעים, ולא הולכים לאיבוד בגלל הריחוק הפיזי.

3 שינוי תפיסת המנהלים לגבי העובדים מביתם:

בלא מעט ארגונים שלא היו רגילים לנוהג של עבודה מהבית, תתכן הטיה של מנהלים מבחינת התפיסה לגבי איכות העבודה של העובדים מהבית לעומת העובדים במשרד.

במילים אחרות, לא מעט מנהלים הורגלו במשך שנים רבות לראות פיזית את המאמצים שמשקיעים העובדים במשרד.

לעומת זאת, עלולה להיות להם תחושה שלא נאמרת במפורש, שהעובדים שעובדים מהבית לא מקדישים את מירב מאמציהם ולא מתמקדים רק בעבודה עצמה אלא עושים הרבה דברים אחרים שאינם קשורים לעבודה.

לכן יש להטמיע בארגונים כלים מבוססי טכנולוגיה, שמודדים את התפוקה ואיכות הביצועים בפועל, במקום להסתמך על תחושות סובייקטיביות של המנהלים.

שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, העדכניות ביותר הקיימות, ויישום האסטרטגיות הנכונות למינוף הטכנולוגיות הללו הן הדרך היעילה ביותר כדי לוודא ניהול הביצועים יעיל שיאפשר להינות מיתרונותיו של מודל העבודה ההיברידי.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה