שיתוף

הרעיון שכל העובדים יחלו בשלב זה או אחר לעבוד מהבית בלבד, ולא יצטרכו ללכת לעבודה בבוקר ולעמוד בפקקים נשמע כמו חלום ורוד מרוצף שושנים.

אבל חשוב לזכור שב-2020 ובתחילת 2021, כאשר שיעור ניכר מהשכירים עברו לעבוד מהבית מאה אחוזים מהזמן, היו לא מעט עובדים שדיווחו על בדידות.

מחקרים שבוצעו על ידי חברת המחקרים האמריקאית גאלופ מראים, כי ככל שגבר מספר המחוסנים ואנשים החלו להתרועע באופן חופשי יותר, ניתן היה לראות ירידה בבדידות של העובדים מביתם.

לדברי החוקרים, אפשרות אחת היא שעובדים מרוחקים הסתגלו והתאקלמו ככל שהתרגלו לעבוד מהבית. אפשרות אחרת היא שחלק מהעובדים מהבית שחשו בדידות בשנת 2020 היו בין הראשונים שחזרו למשרד ברגע שהמשרדים החלו להיפתח.

החוקרים של גאלופ טוענים עוד, כי למרות שהעובדים כבר מרגישים פחות בודדים ומבודדים, עדיין חשוב שארגונים יטפחו  רווחה חברתית בקרב כוח העבודה שלהם וישימו עין על הנושא של בדידות העובדים.

מתברר שלהפחתת תחושת הבדידות יש יתרונות עסקיים ברורים החוקרים של גאלופ גילו שחברות בעבודה היא מנבא של תוצאות עסקיות חשובות רבות, כולל שביעות רצון משירות הלקוחות ותוצאות כספיות.

המעבר רחב ההיקף לעבודה מרחוק בשנת 2020 יצר פגיעות חברתית מוגברת עבור רבים מקרב העובדים שעבדו מהבית. ולמרות שהמצב השתפר עבור אנשים שעבדו מרחוק, כמעט 20 אחוזים מהעובדים, ללא קשר למקום עבודתם, עדיין מדווחים על תחושת בדידות.

יש 3 דרכים להפחתת הבדידות:

1 לזהות נקודות החוזק של העובד:

לדברי החוקרים, הבדידות פוחתת כאשר העובדים מודעים לנקודות החוזק שלהם ומסוגלים לחלוק אותן. כמו כן, עבודה פרודוקטיבית עם אחרים בונה קשרים חברתיים.

כ-15% ממשתתפי הסקר שאמרו כי הם 'מסכימים מאוד' עם הקביעה  שיש להם הזדמנות לעשות את מה שהם עושים הכי טוב מדווחים על תחושת בדידות. כ-40% אמרו שהם 'לא מסכימים מאוד' עם קביעה זו וכ-32% שלא מסכימים איתה כלל.

2 לטפח כבוד בקרב עמיתים לעבודה:

סביבות עבודה שיש בהן שוויון ותחושת אחריות הדדית יכולות לשמש להפחתת הבדידות מכיוון שעמיתים לעבודה נוטים יותר לכבד אחד את עבודתו של זה.

המחקר של גאלופ מצא כי כ-16% מהעובדים – שהסכימו מאוד שחבריהם לעבודה מחויבים לעבודה איכותית – דיווחו על תחושת בדידות, לעומת כ-40% מאלה שלא הסכימו מאוד ו-28% מאלה שלא הסכימו.

3 לעודד חברויות בעבודה:

מנהלים צריכים לאמץ את המרכיב החברתי של העבודה וליזום מצבים שבהם העובדים יכירו זה את זה באופן אישי.

בהנחה שהעובדים זוכים להכרה מספקת ומקבלים סיכויים טובים להתפתח, חברויות במקום העבודה יכולות להביא לשיתוף פעולה, חדשנות, הכלה ושייכות.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה